avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate madalinamonica91

Activitate madalinamonica91

Buna seara ! Tatăl meu se confruntă cu următoarea situație : Beneficiază de două mașini. In luna decembrie a împrumutat una din mașini unei cunoștințe care a făcut accident în care au fost implicate trei autoturisme dintre care una dauna totala . Accidentul s-a produs din pricina acestei cunoștințe cu mașina tatălui meu. Ulterior tatăl meu a radiat mașina accidentată. Întrebarea este : pe viitor va trebui sa plătească o asigurare mai mare pentru cealaltă mașină ? ( Cea neavariata). Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Înlocuire curator
Mulțumesc ,însă nu a fost tutore ci curator.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Instanta ar fi trebuit sa impuna si o dare de seama asupra veniturilor si cheltulilor.

Art. 160.C civ
(1) La încetarea din orice cauză a tutelei, tutorele sau, după caz, moştenitorii acestuia sunt datori ca, în termen de cel mult 30 de zile, să prezinte instanţei de tutelă o dare de seamă generală. Tutorele are aceeaşi îndatorire şi în caz de îndepărtare de la tutelă.
(3) Darea de seamă generală va trebui să cuprindă situaţiile veniturilor şi cheltuielilor pe ultimii ani, să indice activul şi pasivul, precum şi stadiul în care se află procesele minorului.

Buna ziua! Ne confruntăm cu următoarea situație: Soțul meu a fost curator pentru un băiat cu grad de handicap timp de 5 ani . În acești ani s-au strâns o anumită sumă de bani din pensia de handicap. Deoarece nu mai dispune de timpul necesar, a renunțat la curatela iar în locul lui a rămas fratele bolnavului. Suma aceasta care s- a strâns ar trebui returnata actualului curator ,insa fiind o sumă mare nu avem certitudinea că acesta ar investi acești bani in binele și nevoile bolnavului . Cum ar trebui procedat în acest sens ? Am putea sa returnam aceasta sumă pe baza unui act prin care actualul curator sa se oblige că va folosi acești bani doar in folosul bolnavului? Menționez că ieri ( 2.11.2022) a avut loc înfățișarea la tribunal prin care s-au decis înlocuirea curatorului . Mulțumesc anticipat !

Va mulțumesc frumos !

Cornel Vasile a scris:

Distanța dintre axa drumului și gardurile sau construcțiile situate de o parte și de alta a drumurilor va fi de minimum 13 m pentru drumurile naționale, de minimum 12 m pentru drumurile județene și de minimum 10 m pentru drumurile comunale.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor pentru nerespectarea prevederilor legale se fac de către:
a) inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, potrivit competențelor stabilite prin reglementările în vigoare:
b) poliția rutieră;

c) personalul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România - S.A., la punctele de trecere a frontierei de stat;
d) personalul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România - S.A., pe rețeaua de drumuri de interes național pentru prevederile care nu intră în sfera de competență a personalului cu atribuții de control prevăzut la lit. a);
e) personalul administratorilor drumurilor de interes județean și de interes local, potrivit competențelor stabilite prin reglementările în vigoare.

Buna ziua ! Ne aflam în următoarea situație.
In apropierea locuinței noastre este o școală de șoferi pentru profesioniști. Drumul pe care dânșii aveau acces a fost blocat,singurul mod de acces fiind pe strada unde locui noi . Drumul fiind foarte îngust ,as dori sa știu care este distanța legală permisă dintre imobil și mașini de mare tonaj ? Va mulțumesc anticipat !
Buna ziua ! Ne aflam in următoarea situație și as dori va rog un răspuns.
Beneficiem de alocație pentru susținerea familiei. Tatăl soțului meu a decedat în urma cu multi ani ,iar anul trecut a decedat și bunica din partea tatălui . A rămas un apartament cu doua camere,o baie ,bucătărie și un hol . Unchiul soțului a înaintat actele pentru succesiune,aceasta fiind împărțită între cei patru nepoți . As dori sa știu dacă în condițiile în care soțul primește o părticică ,sau despăgubire bănoasă din partea celui ce va rămâne ,vom mai beneficia de alocație pentru susținerea familiei?
Va mulțumesc anticipat !
Răspuns la discuția Stimulent de inserție și CCC
Va mulțumesc frumos !

Cornel Vasile a scris:

Da, soțul poate intra din plata stimulentului de inserție in indemnizația pentru creșterea copilului care se va naște

Buna ziua ! Am un copilaș care urmează să împlinească 2 ani . Soțul meu este in stimulent de inserție până în aprilie anul viitor. De curând am aflat că sunt însărcinată . As dori sa știu dacă soțul poate intra din stimulent de inserție in indemnizație pentru creșterea copilului care se va naște . Va mulțumesc anticipat !
Buna ziua! As dori să știu în ce situație ne putem încadra la reducere sau scutire de impozit. Familia mea este formata din trei membri: eu,soțul și un bebeluș de 8 luni. Soțul meu este singurul care lucrează ,salariul fiind de 676 RON ( cu jumătate de normă ). Eu nu beneficiez de indemnizație. De asemenea as dori sa mai menționez că locuința noastră este declarată monument istoric . Am pus o întrebare cu privire la acest lucru la sediul de taxe și impozite din oraș,iar răspunsul a fost că indiferent de venit ,nu putem beneficia de niciun fel de reducere datorita faptului că soțul este salariat ( chiar daca suma este mica) . Va mulțumesc anticipat!
Mulțumesc pentru răspuns .