avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate Revil

Activitate Revil

Buna seara; la sat, uneori si la oras, este vorba de constructia si amplasarea unui closet (latrina), o nevoie imperioasa, unde sistematizarea/canalizarea nu a venit.
Exista o reglementare legala in ce priveste distanta fata de hotar? Multumim!
gigipopa a scris:

Hotararea CA este definitiva.


Am aflat ca din 15.02.2013,Trib. este instanta definitiva cf.NCPC. Astfel Judecatoria este prima instanta.
Tot astfel poate fi Trib. prima instanta, respectiv CA ultima? Unele cereri pasesc pentru prima data la Jud. altele la Trib.?!
Am intrebat odata personalul de la intrare in Parchetul de pe langa Jud. ce fel de plangeri se depun acolo..... , dar exista si cel de pe langa Trib. Din pacate explicatia a fost neclara.
Perioada celor trei ani de sc.prof.poate sa constituie stagiu de cotizare si/ori vechime in munca Se pare ca s-a virat o contributie de catre unitatea de invatamant, de vreme ce la absolvire am primit un CEC cu o anumita suma.
Practica s-a facut exclusiv in productie dupa primul trimestru al anului intai.Sunt incurajat de verdictul dat de ICCJ (Decizia nr.18/oct.2005)?!
Asadar, cum poate fi valorificata aceasta perioada confirmata cu adeverinta?
Răspuns la discuția Dovada numelui
Cunosc o situatie similara: doua documente vor fi in favoarea ta intotdeauna: certificatul de nastere (ori copia autentificata/legalizata) al mamei + certificatul (copia....) de casatorie al mamei cu primul sot.
Răspuns la discuția Stiati ca...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba de nume feminine, care toate au in coada pe "a", in tara noastra, la o discutie, la un pahar de ... vorba s-a gasit unul. De fapt este vorba de asa-zisul "first name"= prenume, aici feminin care nu se termina cu/in vocala "a". Se pare ca unul ar fi, si anume Carmen, care in Latina semnifica Poezie.
Răspuns la discuția pensii
Raspunsul este simplu, usor, la indemana: M: 65 de ani, F:63 de ani. Peste cinci ani de..."semnat condica", mai revii cu o asa intrebare!
Răspuns la discuția Stiati ca...
Ce bine ar fi daca-as sti! Asadar:cine stie cum sa sterg, sa anulez o intrebare aici in forum? Am tot cautat/butonat ...!
Multumesc.
Spre stiinta: gigipopa
Din respect si recunostinta pentru dv, vin cu precizari;
Hotarul nu este in aliniament pe intreaga lungime; la jumatate se frange in unghi drept= un segment de 5m, dupa care revine pe directia dreapta (la revenire avem directii paralele).
In acest ungher a fost o constructie veche dreptunghiulara (8x5)m cu peretii pe linia hotarului, conform planului cadastral (V=8m, N=5m) costatat si de expertul de la fond.

Cu ani in urma, acest segment de frangere de 5m, s-a translatat catre directia N, cu cca 8m,
sporind lungimea parcelei CC. Modificarea s-a facut progresiv, in timp, dupa care s-a imprejmut cu un gard distantat si de peretele vestic cu cca 1m.
Dupa un timp, s-a desfintat constructia si "s-a edificat una noua, cu extindere catre N cu cca 80 cm"; citat din raportul exp.fond. Mai precizeaza expertul ca" diferenta de suprafata se afla sub C"(costr.nou-edificata).In mod paradoxal, propune ca linia de hotar sa fie la cca 50 cm distanta de peretele N si cel de V, "fara sa afecteze constructia" (C)
In mod tacit am acceptat si interpretat corect privirea expertului:"Si acum ce vrei, sa i-o dai jos?!"
Dupa 10 zile apare raportul care este criticat in instanta dar necontestat de parat. Se cere o alta expertiza care nu s-a acceptat de instanta fond. Urmeaza Apelul unde solicita si, se aproba. o expertiza formata din trei specialisti.
Dupa 120 de zile (cereri de amanare, tergiversari, scuze, etc) apare in sfarsit raportul in care s-au propus 2 variante. Acest verdict a dat nastere la obiectiuni de o parte si de alta, inclusiv instanta fiind in dilema, cere lamuriri., invita la o noua expertiza/evaluare la fata locului, la care astepta raspuns.
Dupa 30 zile apare raspunsul la obiectiuni, pe puncte cu multe contradictii; Uimire pentru protagonistii in litigiu, cat si pentru instanta.... Cele doua variante nu erau in acord cu cea de la fond.

Imi cer iertare de la specialistii de mai sus si de la urmatorii, care si-au rezervat timp cu acest caz.

N.B.Executarea silita fiind iminenta, as vrea sa stiu cat poate dura in timp, somatia fiind trimisa la debitor; una luna, doua-trei, ...un an?! Multumesc.
.

Spre stiinta APET_R:
Imi cer iertare, eu nu am studii juridice. La fotbal ... putin talent, iar cu politica, ma mai aprind.
Problema neclara era ca nu puteam sti pe unde vine gardul. Ratiunea dv. a fost si in mintea mea apriori, in ce priveste linia de hotar. Va multumesc pentru interventie.


[mesaj editat - 1.3 din regulamnet]
Am platit la executor, a intocmit dosarul, a primit liber de la judecatorie, am si nr. dosarului. Executorul a chemat debitorul, l-a taxat, l-a instintat ce are de facut.
Ce sunt acelea cheltuieli avansate? Dar cheltuieli neavansate?
Are un termen de finalizare, incheiere, executarea silita?
Va veni executorul la fata locului sa verifice forma terenului cf.Hot.definitive?
Multumesc.
Expertul de la Fond analizeaza toate probele si constata ca hotarul este cel din planul cadastral. Cu toate acestea propune ca linie de hotar dupa principiul "castig-castig", altfel spus, sa impece si capra si varza. Unul din protagonisti introduce Apel, cere o alta expertiza formata din 3 experti. Acestia propun 2 variante, nicuna identica cu cea de la Fond. Exista asa ceva in practica judiciara?