avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate anne_marie_1403

Activitate anne_marie_1403

Buna ziua! In situația in care exista terenuri care au aparținut bunicilor dar nu s-a făcut succesiune către tatăl meu, unde ar trebui sa ma adresez pentru recuperarea acestora? Cumva s-a pierdut urma acestor terenuri, nu știm unde sunt localizate. Multumesc
Buna ziua! In luna anterioara nasterii celui de-al doilea copil voi avea incheiata o conventie civila. Restul de 5 luni se constituie din indemnizatia de crestere pentru primul copil. Mentionez ca ultimul job a fost pe o perioada determinata si contractul s-a incheiat deja in 2017, inainte sa intru in CIC pentru primul copil. Ce anume trebuie sa fac pentru a fii luata in considerare si luna cu conventia civila ? Stiu ca se plateste un CCIASS de 0.85%, dar nu stiu prea multe detalii. Daca suma din conventie depaseste cele 12 salarii minime brute pe tara, se poate face ceva astfel incat sa poata fii luata in calcul intreaga suma? Multumesc
Buna seara,
Am terminat in urma cu 2 luni concediul de crestere pentru primul copil. In prima luna dupa terminarea acestui concediu am lucrat in colaborare cu o firma, timp de o luna. Luna aceasta urmeaza sa nasc cel de-al doilea copil.Ma intereseaza sa stiu cum se vor calcula: indemnizatia pentru concediul de maternitate si cea pentru crestere copil, daca se va lua in calcul si acea luna de colaborare.

Multumesc anticipat,

O seara placuta!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie, privind indemnzaie de cresetere a celui de-al doilea copil:
In luna octombrie primul copil va implini 2 ani si la sfarsit de noiembrie-inceput de decembrie il voi naste pe cel de-al doilea. Inainte de a intra in concediul de crestere a primului copil, am avut contract de munca pe perioada determinata de 2 ani, deci nu am un job la care sa revin in perioada dintre data cand implineste primul copil 2 ani si nasterea celui de-al doilea. Intrebarile mele sunt:
1. cum se va calcula indemnizatia de crestere copil pentru cel de-al doilea , mai exact care sunt cele 12 luni care se vor lua in considerare in calculul indemnzatiei ( 11 luni lucrate anterior primei sarcini+ luna dintre CCC pentru primul copil si nasterea celui de-al doilea, daca exista venituri impozabile in aceasta luna)?

Va intreb deoarece in perioada cuprinsa intre CCC pentru primul copil si nasterea celui de-al doilea, am posibilitatea de a ma implica intr-un proiect pe baza de conventie civila si nu stiu daca acesta se va lua in calcul si de ce documente am nevoie.

Va multumesc frumos pentru raspuns,
Buna ziua,

Voi intra in scurt timp in concediu pentru cresterea celui de-al doilea copil, CCC2 fiind in continuarea CCC1. In aceste conditii, ICC2 va fii egala cu ICC1? Se vor lua in calcul ultimele 12 luni lucrate (adica 12 luni din ICC1).In cazul in care am si un contract de conventie civila in ultimele 12 luni, se ia si acesta in calcul? In luna in care am conventia civila se iau in calcul la ICC2 sumele cumulate, adica ICC1 pe ljna respectiva +conventie?

Multumesc pt raspuns,

A.
Buna seara,

Nu stiu exact numarul OUG, dar va transmit un articol in care regasiti mai multe detalii:

[ link extern ]

Ce doream sa stiu este daca aceasta modificare va impacta in vreun fel valoarea indemnizatiei pe care o primesc in prezent.
Multumesc,
De curand a fost adoptata OUG prin care persoanele aflate in concediu de crestere copil sunt scutite de plata CASS. Va avea vreun impact asupra valorii indemnizatiei de crestere copil? Mentinez ca sunt deja in concediu de crestere copil de 10 luni.
Multumesc
Buna ziua,

Pe langa jobul stabil, am avut pentru o perioada si contract de colaborare. Veniturile din acest contract de colaborare se iau in calcul si la calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate ( cele 126 zile) sau doar la calcularea indemnizatiei de crestere copil?

Multumesc pentru raspuns,

Anne Marie