Bună ziua, dețin un teren lângă București, cu acte de proprietate inclusiv cadastru și intabulare. Vizavi de terenul meu, pe o laterala este o casă de locuit și sediul unei firme de utilități publice. Acea firmă își parchează toate utilajele ( camioane, buldozere) si materiale de construcție pe terenul meu fără a.mi fi cerut aprobarea. Ce trebuie să fac , să îi scot de pe terenul meu?
Bună ziua! Domnilor avocați vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Cumnatul meu are o garsonieră și i.a făcut act de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager fiului concubinei sale. Acest individ a făcut un împrumut la bancă cu ipotecă pe această garsonieră, împrumut pe care nu l.a returnat. S.a făcut dosar de executare silită și a fost numit un evaluator pentru a stabili valoarea garsonierei in vederea vânzării și evaluarea dreptului de uzufruct viager aparținând cumnatului meu. Întrebarea mea este se poate vinde această garsonieră având în vedere că cumnatul meu are uzufruct viager? Vă mulțumesc!
Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: relatia dintre mine si mama mea s.a deteriorat si ani buni nu ne.am vazut si nici nu am comunicat. Fiind o persoana in varsta si.a gasit o familie sa o ingrijeasca si sa le ramana in schimb apartamentul mamei. Mama a decedat, ei s.au ocupat de inmormantare si dupa aceea au deschis succesiunea la notariat. Am fost chemata si eu in calitate de fiica si pentru ca mama le facuse testament , nu am fost de acord cu el si mi.am solicitat rezerva succesorala. Ei nu au fost de acord sa impartim in jumatate masa succesorala si nici sa mi se elibereze certificat de calitate de mostenitor. I.am chemat la mediator si mi.au propus o suma cu care nu sunt de acord. Acea familie locuieste momentan in acel apartament. Ce varianta am sa intru in posesia rezervei mele succesorale, evitand calea judecatii ? Pot sa le cer despagubiri pentru lipsa folosintei bunului pe aceasta perioada daca nu am acel certificat de calitate de mostenitor?
Buna ziua,
Am fost victima unei inselatorii imobiliare alaturi de alte persoane. In urma hotararii definitive si irevocabile persoana care ne-a escrocat a fost condamnata la inchisoare si i s-a pus sechestru pe un autoturism . Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez pentru recuperarea prejudiciului. Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns dna avocat.Nu i-am ascuns nimic legat de masa succesorala. A vocatul a fost chiar si la notar si a luat informatii. Vreau sa va spun ca si fata de notar a avut acelasi comportament agresiv. Se pare ca acesta este " stilul" acestui avocat.A insistat insa foarte mult sa-i spun ce pensie avea decedatul si ce a facut cu banii. Mentionez ca nu am stiut ce pensie are decedatul ( nici nu m-a interesat si nici nu mi-am permis sa-l intreb)pana cand inainte cu cateva luni de deces a fost internat in spital si a fost nevoie de talonul de pensie. Ce a facut cu pensia ? Ce face orice pensionar ,adica, isi plateste "darile " lunare , isi cumpara medicamentele, isi cumpara mancare.......Mi-a mai spus tot pe un ton amenintator ca daca o sa ajung in instanta o sa vad eu, ca o sa ma oblige instanta sa spun ce a facut defunctul cu banii.