avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate daewoo1

Activitate daewoo1

Va rog să mă ajutați cu informații referitor la următoarea speță: verișoară mea dorește să cumpere un apartament la noi în oraș, ea locuind acum in Germania. Având în vedere că nu poate veni personal la notar pentru perfectarea actelor dorește să îmi facă o procura să semnez in locul ei. Menționez că acum 3 ani am fost executată silit pt un credit neplătit la un IFN. La momentul executării a fost blocat contul meu in care erau, la momentul acela, 3000 Ron, suma totală datorata fiind de aproximativ 10.000 lei. Nu am mai avut alt cont, nu am proprietăți sau alte bunuri pe numele meu. Poate fi afectata in vreun procedura de cumpărare a apartamentului pentru verișoara mea de acea procedura de executare silita? Ar fi mai bine să facă procura pentru soțul meu, ne-am căsătorit legal la 2 ani după acea executare silita, nu am cumpărat nimic împreună după căsătorie. Vă mulțumesc!
Buna dimineața, va rog, am putea discuta in privat? As avea nevoie de mai multe detalii referitor la achiziție casa de marcat PF. Email ionelle2000@gmail.com. Mulțumesc anticipat!
Bună ziua. Va rog, câteva îndrumări referitor la următoarea problema. Am plătit un contabil pentru întocmirea și depunerea în SPV a declarației unice pentru venituri din închirieri. Am specificat contabile ca doresc sa bifeze și plata CASS. D-na contabil, fără sa ma întrebe, a bifat plata CASS la 12 salarii în loc de 6. Anul acesta am apelat la alt contabil pentru depunerea declarației, moment în care am aflat despre eroarea din declarația de anul trecut. Am luat legătura cu d-na respectiva, am rugat sa îmi depună o declarație rectificativa. De aproximativ o luna ma tot amână, ca nu a avut timp, săptămâna viitoare și tot asa. Pot face o sesizare la corpul experților sau altundeva? Am conversațiile cu dumneaei pe whatsapp, recunoaște ca a greșit, îmi spune ca remediază problema dar nu face nimic în sensul acesta. La un moment dat a spus ca nu poate declarația greșită din cauza declarației depusa anul acesta. Bineînțeles ca nu am primit chitanță pentru banii plătiți, care au fost dublu fata de prețul practicat de ceilalți contabili din oraș. Nu as vrea ca lucrurile sa rămână asa. Datorita erorii dumneaei am plătit 2700 lei pt CASS, ma gândesc sa ii cer jumătate din bani? Cum anume? Mulțumesc anticipat!
Bună seara, va rog frumos, câteva sfaturi pentru următoarea problema. Soțul a lucrat 15 ani în MAI, pompier, a demisionat în septembrie 2006. Stagiul militar tot la pompieri, 1 an. Încă 2 ani a lucrat la IME, o întreprindere pt motoare electrice. În martie împlinește 52 ani. Exista vreo posibilitate pentru pensionare anticipata parțială sau alta forma de pensionare? Colegii lui sunt pensionari. Am trimis o cerere către casa de pensii a MAI, răspunsul a fost ca nu se poate pensiona deoarece nu mai este în sistem. Exista posibilitatea de a ataca în instanta decizia respectiva? Efectiv este vorba discriminare, din punctul meu de vedere, poate greșesc. A lucrat în aceleași condiții cu colegii care sunt pensionari, conditii mult mai grele decât acum, toată lumea știe ce echipamente și ce mașini aveau în dotare. Va mulțumesc anticipat.
Bună dimineața. As avea și eu nevoie de sfaturile dvs în următoarea problema: intenționăm sa cumpărăm o casa, are cadastru, intabulare, tot ce trebuie. Variantele ar fi următoarele: 1000 euro avans, antecontract de vânzare la notar, diferența de bani și contractul final în aprilie sau, contract de vânzare cumpărare acum, achitata toată suma și specificat în contract eliberarea casei la 1 aprilie. Va mulțumesc frumos!
Îmi puteți recomanda pe cineva? Nu știu numele executorului sau număr de dosar, cred ca la instanta nu exista dosar pentru încuviințarea executării silite pentru ca am cautat pe portalul instantei și nu gasesc nimic.
Bună dimineața, am următoarea problema și as avea nevoie de câteva sfaturi, dacă se poate. Am avut 2 împrumuturi la provident cu aproximativ 6 ani în urma. Am înțeles ca datoria a fost cedata (nu știu dacă este corect termenul) către Intrum. Am tot primit mesaje de la ei și telefoane, cam din 3 în 3 luni. Nu am răspuns niciodată la telefoane sau mesaje. Doar ca, în data de 2 iulie 2021 m-am trezit cu toți banii din cont poprit, dețin un card visa la brd, este un cord normal, nu de salariu. Nu lucrez nicăieri cu contract de munca și nu am proprietăți sau autoturisme pe numele meu. Am verificat pe portalul instantelor și nu găsesc nici un dosar sau sentința pentru executare silita. Am înțeles ca se poate pune poprire pe o treime din bani sau pe jumătate dacă sunt 2 popriri. Mie mi-au poprit absolut tot soldul contului, nu am primit nici un fel de notificare de la banca, nici măcar în aplicația băncii referitor la faptul ca a fost golit contul. Am sunat la banca și am sesizat problema dar nu am mari speranțe ca voi rezolva ceva. Credeți că mă puteți ajuta cu ceva sfaturi? Mulțumesc anticipat!
Buna ziua, numele meu este ionela pirlan, va rog, daca este posibil sa ma ajutati cu urmatoarea problema: impreuna cu sotul avem o proprietate listata pe booking.com si airbnb.com, numele proprietatii este "Rustic House", este situata in Turnu Magurele, Teleorman. Este casa noastra, personala, fiind totusi o casa prea mare pentru 2 persoane am listat 3 camere de inchiriat pe site-urile mai sus mentionate. Am depus la ANAF declaratia unica pentru ca obtinem venituri din inchiriere in regim hotelier. As dori totusi sa pot emite facturi fiscale pentru oaspetii nostrii. Nu pot deveni pensiune pentru ca avem doar 3 camere -sau nu stiu eu cum trebuie procedat. Nu imi pot infiinta PFA sau II pentru ca nu avem nici unul din noi calificare de receptioner, camerista sau tehnician industria hoteliera. Am inteles totusi ca exista un ordin de ministru din vremea doamnei Elena Udrea prin care se poate atribui de catre ANAF un cod unic de inregistrare provozoriu - nu stiu daca m-am exprimat corect. Am intrebat aici in judet si nu a reusit sa ma ajute nimeni cu aceasta speta. Poate totusi ma puteti ajuta dumneavoastra. Va multumesc anticipat pentru atentia acordata si va doresc toate cele bune.
Nu am făcut nimic întrucât am considerat ca suntem oameni maturi și convenția încheiată la notar este voința noastră. Acum, după 4 ani fosta soție, împinsă de la spate de terțe persoane ma amenință cu redeschiderea partajului întrucât acum considera ca sulta primita este mica. Ideea era dacă ma pot folosi de adresa respectiva dacă redeschide într-adevăr procesul. Am discutat cu 2 avocați care au spus ca nu este posibil sa inițieze un proces pentru imobilul menționat în partajul voluntar din 2014. Mulțumesc anticipat
bunaziua, va rog daca este posibil sa ma ajutati cu urmatoarea problema. am divortat la notar in aprilie 2015, la momentul respectiv fosta sotie a declarat ca nu detine conturi in banca. in luna iunie 2015, dupa finalizarea divortului si partajului am primit acasa, de la cec bank, un plic, adresat fostel sotii in care era invitata sa isi reactualizeze datele contului. mentionez ca la momentul respectiv, era salariata dar nu primea salariul pe card. exista posibilitatea sa aflu daca la momentul partajului avea bani in contul respectiv desi nu a mentionat nimic la notar? ce consecinte legale ar avea aceasta problema asupra ei? as putea redeschide procesul de partaj sau sa promovez actiune in instanta pentru aceasta chestiune? la ce articol de lege se incadreaza faptul ca a ascuns acel cont in fata notarului? multumesc anticipat