avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate mara2017

Activitate mara2017

Aveți dreptate! Am confundat.

CABINET AVOCAT STROIE CATALIN a scris:

Este program vizita minor, nu autoritate parinteasca! Nu confundati!

Bună ziua! Prietenul meu are o hotărâre judecătorească conform căreia trebuie sa ia copilul în prima și a treia săptămâna din lună, de vineri pana duminica. Întrebarea este dacă acest weekend se considera ca fiind prima săptămâna din lună? Vă mulțumesc!
Buna ziua! Am sustinut un examen intern de promovare pe post. Intrebarile grila au avut 1, 2 sau 3 raspunsuri. Acest lucru nu a fost specificat nici in regulamentul de organizare al concursului, nici pe foaia de examen. Am aflat intamplator, in timpul concursului, pentru ca a intrebat o colega. Este valid examenul? Va multumesc!
Când depui actele de divorț la notar, se poate verifica undeva dacă s-a înregistrat? În perioada celor 30 de zile. Vă mulțumesc!
Buna ziua! Te poti pensiona pe caz de boala, pe baza unor afectiuni cardiace? Speta este urmatoarea: iubitul meu are o afectiune cardiaca severa - anevrism aortic. A lucrat intr-o multinationala si stresul produs de programul incarcat, ii afecta starea de sanatate, motiv pentru care si-a dat demisia. In momentul de fata nu este refacut complet si de aceea am pus intrebarea de mai sus. Nu stiu daca se poate si care este procedura. Mentionez ca are 53 ani si 26 de ani de munca. Va multumesc!
Buna ziua! Prietena mea este casatorita si are 2 copii. Sotul ei are o fiica dintr-o alta casatorie. Cei 3 copii sunt majori. Daca fiica din prima casatorie primeste un apartament din partea tatalui si da o declaratie notariala ca nu va mai participa la masa succesorala, la decesul acestuia, se poate razgandi, astfel incat bunurile ramase sa se imparta la 3, desi ea a primit in timpul vietii tatalui, acel apartament? Va multumesc!
Bună ziua. Dacă o mamă, a părăsit domiciliu conjugal împreună cu un copil minor, fără acordul tatălui, acesta din urma poate reclama undeva că i-a fost luat copilul? Nu a fost vorba de violenta, tatal ingrijea copilul,. Pur si simplu a fost anunțat ca pleaca. Mulțumesc!
Buna ziua. Am o problema si nu stiu cum sa ii gasesc rezolvarea. Poate ati avut o situatie similara si stiti cum trebuie sa procedez. Sunt divortata si am un copil care a implinit de curand 18 ani. Cu tatal lui nu suntem in relatii foarte bune, de aceea a aparut acesta problema. Despre ce e vorba: fosta mea soacra a locuit in strainatate si cand era copilul mic, ne-a tot spus ca i-a deschis un cont in tara in care locuia, pe care copilul sa il acceseze la 18 ani. Dansa a decedat de cativa ani si noi nu stim cum sa procedam sa aflam daca exista sau nu acest cont. Aveti idee ce ar trebui sa facem? Multumesc!
Buna ziua. Un primar, poate sa detina un PF? Multumesc!
Buna ziua! In cazul in care parintii sunt divortati si unul dintre ei are nevoie de o procura notariala pentru a putea iesi cu copilul din tara, este obligatoriu ca minorul sa aiba pasaport pentru ca notarul sa emita aceasta procura? Multumesc!