avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate Damiana64

Activitate Damiana64

Răspuns la discuția Incalcari legislatie
Problema ezte că majoritatea celor ce locuiesc sunt bătrâni, sunt nemulțumiți, dar nu cunosc legea. Nu accept să platesc niste bani pe care nu mi se emite o chitanță.Am fost acum 15 ani administratorul acestui bloc si cunosc legea, intre timp majoritatea au vandut si am mai ramas câțiva si profita de nestiinta celorlalti, spunandu-le că eu sunt rea sau că o fac pe deșteapta.. @Ionica imi puteti spune la cât se ridică cheltuielile procesuale?? Multumesc.
Răspuns la discuția Incalcari legislatie
Suntem asoc de prop daaaar nu avem președinte, comisie de cenzori, avem doar o d-na adm, care face ce vrea dânsa - face plata ptr 10 ap, mai există o altă pers care face plata tot ptr 10 ap(total 20 din 38-deci detin majoritatea! Asa se iau hotararile in asa zisa AG, se intocmeste un tabel, semneaza in numele lor si hotararile trec(nu au imputerniciri notariale, nici macar de mână de la proprietari. E un bloc de garsoniere cu 38 de usi in care efectic locuiesc 13 prop, restul fiind case se vacanță. Dna nu are ATESTAT eliberat de catre primarie, nu este contabil de meserie si ptr a nu fi acuzata că face evaziune fiscală nu trece suma cuvenita ei si femeii de serviciu in tabelele de intretinere fiind nevoiti ca banii sa i dam fără sa ni se emită vreo chitanța. Lucrarile de reparatii nu se fac cu firme autorizate ci cu persoane fizice neautorizate, pe baza de proces verbal, refuzand să ni se dea o evidenta asupra modului cum s au cheltuit banii. Din banii de reparatii s a platit timp de 5 ani intretinerea unei pers, fără a i se retine 1 leu penalizare. Chitantele emise nu au antetul asociatiei, nu au CIFul asoc, sunt chitante obisnuite, motivand că cele legale costa mai mult-este o totală brambureala, Dna refuză sa-si incheie CIM pretextand că vom plati mai mult la intretinere-CUM PUTEM PUNE CAPĂT ACESTEI SITUATII??? CUI TREBUIE SĂ MĂ ADRESEZ???
Răspuns la discuția Concediu medical
După 90 de zile trebuie facut referat si aprobat de catre comisia de expertiza a capacitatii de muncă indiferent de cine emite urmatorul medical. Continuati cu medicul specialist, dar intrati in comisie, sau după 30 de zile luati de la medicul de familie, doi ani succesivi am stat in CM peste 90 de zile, dar prin comisie si referat de la specialist
As dori să depun o plangere penală împotriva administratorului unei Asoc.de proprietari pentru incalcari cu bună știință a legii 230/2007,de mai multi ani si continuă in aceste ilegalitati cu bună știință - cum trebuie sa procedez, unde trebuie să mă adresez? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Calcul salariu
Concediu medical se calculează in functie de codul de boală si este plătit procentual din media veniturilor pe ultimile 6 luni, primele 5 zile de catre CASS, restul de catre angajator. Ptr cod 01 se plateste 75%,parcă (se specifică pe verso procentul de plată), motivul ptr care suma scade este această medie salarială încasată pe ultimile 6 luni
Pentru turele de noapte sunteti retribuita suplimentar cu un spor de 15-25%,in functie de cum aveti CCM negociat. Că lucrati de noapte nu aveti un supliment la vechime ci la salariul lunar.
Răspuns la discuția Administratie bloc
Cui ne putem adresa?
Răspuns la discuția Iesire la pensie
@Mircea Carp, adică eu din 17,8 ani de grupa a II a nu am 4 ani reducere la varsta de pensionare?
In cazul in care se lucrează tură turnus-12/24, 12/48 pontajul se face cu 12 h respectandu-se perioada de odihnă. Pontatul pe timp de noapte se face la 8 h că așa prevede Codul muncii. Noi in CIM avem specificat că se lucrează la 12 h.
Imi puteti explica mai pe larg ce înseamnă cota indiviza, vă rog!