Se poate elibera un certificat fiscal de cateva ori in aceeasi luna?
Adica, primaria localitatii are voie sa faca acest lucru?
O situatie concreta ar fi atunci cand certificatul fiscal este necesar la un anumit notar pentru o anumita problema, si apoi iarasi este necesar la un alt notar pentru o alta problema. Ambele in aceeasi luna.
Sau o copie xerox a certificatului fiscal este suficienta?
Este nevoie de autorizatie pentru taierea unui copac (salcam) din curtea proprie?
Din cate am citit, este pentru nuc si castan comestibil. Dar este si pentru alti copaci (salcam, tei)?
In cazul in care sotii divorteaza, sotia poate pastra numele sotului, in vreun context special? Daca da, ce conditii trebuiesc indeplinite pentru aceasta? Este nevoie de acordul scris al fostului sot?
Ca exemplu, un motiv pentru a vrea o sotie aceasta ar fi dorinta de a nu mai reschimba multe acte cu numele dinainte de casatorie.
As dori sa stiu care este impozitul datorat la finante (daca este vreunul) si/sau tariful special datorat la notar (daca este vreunul), in cazul vanzarii unei case chiar de catre persoana care a cumparat-o in acelasi an, cu cateva luni inainte.
Am cautat aceasta informatie, insa nu imi este clar daca este vorba doar despre impozitul in cazul vanzarii in mai putin de x ani de la cumparare, sau daca este vorba de a fi considerata "afacere" (punandu-se problema unui impozit pe venit sau unui impozit pe profit).
Personal, mi se pare ciudat sa fie considerata afacere daca, de exemplu, casa s-ar vinde chiar mai ieftin decat a fost cumparata, adica cu scopul ca vanzatorul sa-si recupereze maximul posibil din suma cu care a cumparat-o, ca sa o poata folosi pentru o alta casa mai pe placul sau. Dar, nu e cum mi se pare, ci cum prevede legea.