Buna ziua! Cei de la Anaf mi-au lasat mesaj in spatiul virtual privat cu titlul Scrisoare depunere declaratie unica si tema Adrese, in care eram instiintata ca declaratia unica de venit se depune pana cel tarziu 31 iulie. Am pe numele meu 2 apartamente, dar nu am venituri impozabile. Nu inteleg de ce ar trebui sa depun aceasta declaratie, doar pt faptul ca am pe numele meu 2 apartamente?
De Rusalii am fost chemata la serviciu. Lucrez in privat la un magazin online de accesorii nunta si botez si mi-a zis ca este program normal de lucru. Vreau sa stiu daca mi se incalca drepturile. Un articol scris de Andreea Vrabie arata ca in aceasta zi se da liber si la stat si la privat.
In 2017 cand s-a incheiat procesul pt stabilirea pensiei alimentare, instanta a hotarat si o zi de vizita: in ultima duminica din fiecare luna. L-am primit oricand a venit si niciodata nu a respectat ziua. Insa daca deschide o noua actiune in justitie, va solicita sa ia copilul la Constanta, in vacante, daca nu si custodia. Are voie sa il scoata din oras daca eu nu sunt de acord? In caz de actiune in instanta, vreau sa ma reprezentati, dle avocat. Multumesc!
Buna ziua! Sunt mama unui baiat in varsta de 11 ani. Locuiesc in Bucuresti, iar tatal copilului in Constanta. Tatal plateste pensie alimentara lunar, iar domiciliul copilului este stabilit prin instanta la mine. Pana acum relatia tata-copil a lipsit cu desavarsire. Nu am fost cununati, iar distanta nu a imbunatatit apropierea tata-fiu, motiv pentru care tatal ma ameninta ca ma da in judecata daca nu ii trimit copilul in vizita obligat fortat. Ei nu prea au comunicat pana acum si oricat am insistat ca baiatul sa ii raspunda macar la telefon, acesta refuza cu indarjire. Nu ii place vocabularul tatalui care vorbeste vulgar, se enerveaza repede si o data pe an, cand vine in vizita, sta 3 ore si pleaca. In orele respective tot incearca sa il convinga sa mearga cu el si sa ii cunoasca partenera de viata. Intrebarea mea este: daca ma da in judecata pt custodie risc sa imi pierd copilul, dupa ce a acceptat ca domiciulul lui sa fie la mine? Ma ameninta ca va deschide proces daca nu i-l fac pachet sa i-l trimit la vara la Constanta. Copilul poate fi obligat sa se duca la el? Pana acum instanta a stabilit ca baiatul sa ramana la mine, sa il viziteze, fara sa specifice ca il poate lua in alt oras si sa pastreze legatura telefonic. Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Daca inchei contract de comodat in particular cu cel caruia ii dau voie sa imi foloseasca locuinta, mai sunt in pericol sa ma amendeze fiscul pentru ca nu am contract la financiar depus? Eu vreau sa las un cuplu sa locuiasca in apartamentul pe care il detin fara bani, in timp ce eu locuiesc la alta adresa care apare si in buletin. De asemenea, cel care va sta la mine in locuinta vrea viza de flotant pt un loc de parcare. Este riscant sa merg la politie si sa ii accept cererea? Multumesc anticipat de raspuns!
Cum nu este obligatorie, daca legea specifica de amenzi usturatoare pentru parintii care dupa informare refuza in continuare sa isi vaccineze copiii? Informarea este de forma pentru ca reprezinta o modalitate de convingere a parintilor ca trebuie sa isi vaccineze copiii.
Acum, cand legea vaccinarii obligatorii are o forma finala, as dori sa stiu in ce masura poate fi combatuta pe cale juridica. Cum isi pot apara parintii drepturile de pacienti, respectiv de reprezentanti legali pentru copii fara sa fie penalizati cu amenzi sau alte masuri mai grave in cazul refuzului vaccinarii? Astept cu interes raspunsurile dvs si va multumesc anticipat!
Daca este permis, iata un link pentru aceasta lege, zic eu neconstitutionala:
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns. In afara de loc de veci si niste bani in banca, nu mai are bunuri imobile pe numele ei. Ce a avut a dat prin contract de vanzare-cumparare. Am avut doua surori vitrege care nu mai sunt in viata si mama a vrut sa se asigure ca nu le ramane copiilor din prima casatorie a tatalui meu vreun imobil sau alt lucru de valoare.
Multumesc pentru raspuns!
Din pacate nu am acte doveditoare. Stiu doar ca la o zi dupa ce a semnat testamentul, verisoara noastra nu mai era in stare sa vorbeasca sau sa scrie, iar dupa cateva zile a murit. Omul acela (fratele ei) este in azil deprimat si sora mea profita de starea lui, iar acum vrea sa devina tutore pentru el. Nu mi s-a parut in regula nici ca sora mea a cotrobait prin casa acelor oameni si a luat toti banii si bijuteriile pe care le-a gasit acolo, iar acum vrea sa ia toate bunurile celeilalte surori decedate anterior, pe motiv ca ea are testamentul. Considera ca daca moare si el, iar eu am pretentii la bunurile lui in calitate de mostenitoare ca trebuie sa ii dau o parte din banii pe care ii va cheltui pentru el cat timp sta la azil. Acesta are pensie de 1800 lei, iar pe luna trebuie platit la azil 2600 lei. Are de unde plati singura pentru ca a luat de la ei 700 milioane lei vechi, bani de care isi imagineaza ca eu nu stiu. Acum umbla dupa niste terenuri care erau trecute pe toti fratii. Stiu ca unul este la Umbraresti, iar prima sora decedata a celor doi are o casa la Busteni + un teren de 700 metri pe care le vrea ea exclusiv.
Buna ziua! Mama mea vrea sa cumpere o locuinta. Si-ar dori sa imi ramana mie dupa moartea ei. Daca o cumpara pe numele ei, exista vreo clauza notariala in care sa se specifice ca voi intra in drepturi asupra locuintei respective dupa ce ea nu va mai fi, astfel incat sora mea sa nu poata cere prin succesiune partea ei de la apartament? Ea are deja doua apartamente, o casa la tara si alte bunuri, iar eu sunt mama singura cu un copil, motiv pentru care mama vrea sa imi lase mie apartamentul pe care intentioneaza sa il cumpere. Inainte sa faca pasul decisiv, vrea sa asigure ca imi va ramane mie locuinta pe care intentioneaza sa o cumpere si spera sa exista o clauza ce nu poate fi atacata in instanta de sora mea, singura ruda care poate emite pretentii la bunurile mamei. Multumesc frumos pentru ajutor!