Am facut contestatie la judecatoria( de domiciliu) care a incuviintat executarea silita.
Instanta a declinat competenta, materiala, pe motiv ca titlurile executorii sunt pronuntate de tribunalul unde s-a judecat procesul.
Ca atare, solutia a fost trimiterea dosarului la instanta respectiva
Intrebarea mea este : se poate muta dosatul la tribunalul de domiciliu...si cum ?
Daca obtin in instanta anularea procesului verbal al adunarii generale in care am fost inlocuit abuziv din functia de presedinte al asociatiei, voi fi repus in functie sau decizia instantei poate fi anulata de un proces verbal al altei adunari generale prin care se alege alt presedinte !?
Buna ziua,
Sunt parte (parat) intr-un proces de granituire. Expertiza topo dispusa de instanta nu a luat in considerare procesul verbal de punere in posesie.
Obiectiunile mele la raport au evidentiat acest fapt. Raspunsul expertului a fost ca nu detin titlu' de proprietate.
Cum as putea sa arat ca expertul nu are dreptate ( incalca legea ?)
Va multumesc!
Am fost parte intr-un poces de recurs(1 termen). Am angajat un avocat sa ma reprezinte la proces(intimpinare si reprezentare la termenul respectiv). M-am prezentat la termen ( cu toate ca imi spusese la telefon ca nu este nevoie sa fiu in sala , pentru ca o sa fie el). Inainte de inceperea sedintei, mi-a spus ca mai bine sa ies din sala , pt. a evita stresul...ceea ce am si facut. Intre timp el a parasit sala de judecata , revenind dupa judecarea cauzei si depunind chitanta onorariului din contract. Intrebarea mea este daca pot sa-l trag la raspundere si cuim?
Pornind de la observatiile d-nei avocat Zaharia, , ca nu aveti dovezi ( facturi, chitante care sa dovedeasca plata serviciilor prestate de stomatolog) , pt.a deschide o actiune in instanta , cu scopul de a mai recupera din cheltuieli, va sugerez sa mergeti la cabinet, si asa cum ati declarant , sa nu faceti scandal, ci sa depuneti toate eforturile, sa-l convingeti sa emita documente de plata pentru toate servicile prestate catre dvs. , sau macar pt. o parte din ele.
Aceste documete de pata pot face dovada ca ati trecut pe la cabinetul respectiv...
Va inteleg foarte bine, ca ati fost inselata , dar vina o purtam noi , cei care ne jenam sa cerem , daca nu ni se ofera , dovada platii serviciului pt. care platim ...
Motivatia pt. cerea dvs. , ca sa nu treziti suspiciuni, ar fi ca va trebuie la asigurator/ serviciu , pt. decontarea cheltuielilor medicale ( motivul pe care vi l-am recomandat este luat din practica - prin contractul meu de munca , angajatorul imi deconteaza anumite servicii medicale).
Ce se intimpla cind un mostenitor introdus ca mostenitor intr-un proces civil, renunta la mostenire prin notariat. Mai are acesta calitatea de parte in proces?
Va multumesc pt. raspuns si mai ales pt. promtitudine.
Daca spuneti ca numai partile implicate in dezbatere pot obtine anexa 24, inseamna ca cine a eliberat acest inscris a comis o ilegalitate? Subliniez , mostenitorii tatalui meu nu au facut nici un demers de obtinere inscrisuri pt. deschidere dosar de succesiune, inainte de repunerea pe rol a cauzei...
Tatal meu parte (pirit) intr-un proces civil (apel), a decedat. Instanta a suspendat procesul. Partea reclamanta a facut recurs pt. stabilirea mostenitorilor tatalui meu (anexa 24, care le-a fost eliberata de primarie?!) .Curtea de apel a hotarit continuarea procesului cu mostenitorii indicati in anexa 24. Familia s-a prezentat la un notar in urma cu 2 saptamini.,pentru a deschide succesiunea dupa tatal meu.
Notarul a fost informat de procesul pe rol . Acesta a spus ca nu se poate face suscesiunea dupa tatal meu pina nu se termina procesul in care noi suntem mostenitori.
Intrebarea mea este :
cine a gresit ,instanta cind a declarat mostenitorii decedatului , fara ca acesteia sa deschda procedura de succesiune sau notarul ?
Inca o intrebare :
Anexa 24 se poate elibera si altor persoane, decit celor implicate direct intr-o mostenire?