avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Activitate ionela.balan

Activitate ionela.balan

Discuție Furt H&M
Buna! Am fost in H&M ,iar pe lângă doua produse plătite,pe unul l-am bagat in geanta,iar eticheta am rupt-o si am lăsat-o printre niste haine de pe raft. Mi-am dat seama ca am făcut o tâmpenie si a doua zi am fost sa caut eticheta sa las produsul,dar nu mai era,asa ca am lăsat-o balta. La ce sa ma aștept? Sa ma caute poliția,sa primesc amenda in posta?
Bună ziua,

In urma mai multor sesizari verbale catre asociatie referitor la defectiunile acoperisului,s-a decis inlocuirea acestuia,dar cum nu s-au adunat toti banii,lucrarile s-au oprit,rămânând doar cu scandura si celofan pe post de acoperis,fara tablă. Am încheiată o asigurare PAD pentru locuinta ,dar și Extra optiuni la Groupama. In urma ploilor,s-a infiltrat apa in doua camere,iar în balcon efectiv plouă și e plin de mucegai. Menționez că pe contractul cu asiguratorul,la extra acoperiri printre altele,sunt bifate următoarele :
-inundație
-inundație cu apă provenită de la vecini ( Stau la ultimul etaj)
alte riscuri : avarii a accidentale la instalatiile de apa si canalizare, furtună, grindină, cheltuieli conexe
La momentul actual ,constructorul nu se arata interesat sa finalizeze lucrarea,daca nu i se plateste si diferenta de bani. Tavanul si bunurile se degradeaza de la o zi la alta,data fiind și starea vremii. In situatia aceasta ,as putea fi despăgubita? Care ar fi pașii de urmat ? Ar trebui să notific asociația in scris cu privire la pagubele create? Presedintele stie despre ce este vorba,a venit și la fața locului.
Răspuns la discuția Infiltrație tavan/Asigurare
Multumesc pentru sfat. Da..ne-am gândit, dar suma care lipsește, este destul de mare si nu dispunem de ei. Chiar dacă s-ar împărți la cele 4 ap de la etaj. Sunt persoane care s-au împrumutat și pentru suma inițială.
Bună ziua. Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. Din cauza acoperisului degradat ,vecinei din perete cu mine i s-a infiltrat apa in tavan,provocându-i daune in tot apartamentul. Din cauza peretului comun afectat la dumneaei,a apărut și la noi mucegai. Din luna noiembrie s-a început decopertarea acoperisului,dar din cauza faptului că o parte dintre locatari nu au vrut să dea bani,lucrările s-au oprit,iar acum ,toți cei de la etaj ,stam cu scândură si celofan ca acoperiș. Din cauza intemperiilor din ultimele zile, au aparut infiltratii de apa pe tot tavanul din sufragerie. Apartamentul a fost cumparat printr-un credit bancar,cu asigurare facultativă. Marea mea problema este ca am un copil de un an care tuseste si stranuta de cand au inceput ploile. Nu pot sta dupa acei locatari care pur si simplu nu vor sa dea bani,desi au primit de mai multe ori notificări de la asociatie ,sa astepte sa treaca timpul . Ce ma îndrumați să fac?
Bună ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
In urma unei sedinte a proprietarilor de bloc,impreuna cu presedintele asociatiei,s-a discutat despre schimbarea acoperișului blocului. Se intampla in 2018 si s-a ajuns la o suma,care împărțită ,noi cei de ultimul etaj plateam cate 2250 de lei,iar ceilalți 1600. Deoarece asociatia a fost total dezinteresata de strangerea acestor bani,lucrarile nu s-au inceput,iar banii pe care i-am dat inițial au rămas blocați într-un cont deschis de asociatie. Acum aproape de sfârșitul anului 2020 ,cu puținii bani strânși, asociația a plătit documentația pentru acoperiș. Firma cu care ar urma să semneze contractul cere o sumă mai mult decât dubla fata de suma pe care o stiam inițial. Si asa,ni s-a cerut inca 3100 de lei,pe lângă cei 2250 plătiți deja. Locatarii de la etajele inferioare ar trebui să plătească și ei inca aprox 2000 de lei. Lucrările nu vor începe nici anul acesta,deoarece nu s-au strâns banii nici din prima tranșă,iar autorizația este pentru doi ani. Ce ma sfătuiți să fac? Deși suntem obligați să contribuim cu acești bani,mi-e frică să nu ramane pierduti din cauza nepăsării unora.
Buna ziua. Sotul meu lucreaza ca si bucatar într-un oraș cu cazuri de infectare cu noul virus.In contract,lucrează cate 8h/zi,dar faptic lucrează doua zile 15h/zi,iar următoarele două este liber. Angajatorul il forțează să lucreze acum 5 zile consecutiv,15h/zi,singur in bucătărie, din cauz acestui virus,sa limiteze expunerea . În cazul în care sotul meu refuza,angajatorul i-a spus sa isi dea demisia.Mentionez ca sotul face naveta intre orasele Botosani - Gura Humorului.Poate cere un concediu fara plata? Sau se poate face o sesizare la ITM?
Bună ziua. Sunt insarcinata in 15 saptamani. În a 10-a săptămână mi-am anuntat angajatorul, dar deocamdată nu am primit un nr. de înregistrare. Dacă se împlinesc 4 luni de sarcina si la fel,nu primesc niciun act,aceștia pot spune ca nu au fost anuntati? Cum procedez?
Bună seara! În urmă cu două luni am cumparat o masina adusă din Germania,de la o persoana fizică. De o saptamana am probleme cu ea si am fost nevoit sa-i fac unele reparatii si sa ii schimb si motorul. Suma totală a fost una cosiderabila. Se poate sa fiu despăgubit de vanzator?
Discuție camera uscator
Buna ziua! Se poate intra legal in posesia camerei folosita ca uscator? Mentionez ca stau la et4 si aceasta camera este lipita de apartamentul meu.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un rasuns.Urmeaza sa cumparam un apartament in tara ,iar proprietarul este francez si se afla in Franta. Acesta doreste sa-l imputerniceasca pe agentul ce se ocupa de vanzare sa ia avansul pentru imobil. Intrebarea mea ar fi cat timp poate dura aprobarea acestei procuri la consulat?