avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters42601

Activitate ContSters42601

Discuție Contestatie pv
Buna seara,

Am primit amenda contraventionala si suspendarea permisului pentru o luna.Am contestat la judecatorie procesul verbal si cu certificat de grefa am luat permisul inapoi pana la sentinta instantei.Dosarul a fost inregistrat la sfarsitul anului si cred ca va dura cateva luni pana la pronuntare.Sunt sigur ca voi pierde si ca va trebui sa primesc sanctiunea dupa pronuntare.
Deoarece as vrea sa scap de acest stres as dori sa imi retrag plangerea de la judecatorie.
Pot retrage aceasta plangere acum inainte de judecarea dosarului ,in ce mod , ce act sa depun si ce act sa cer de la judecatorie pentru a putea preda permisul la politie?

Deoarece fapta sa petrecut pe teritoriul altui judet unde trebuie sa predau permisul ?La politia judeteana unde sa petrecut fapta sau la politia judeteana unde locuiesc?



Tocmai in lipsa contractului cu asociatia mai convenabil pentru cei din condominii este sa se plateasca acea taxa de habitat anual la primarie.Asa cum arata Ordinul ANRSC Nr. 82/2015 art 121 alin 4 contractul se incheie doar cu asociatia deci pe locatari de bloc nu i-ar putea obliga nimeni mai ales prin sanctiune sa incheie aceste contracte Sunt de acord gunoiul ,salubrizarea trebuie platite dar nu impunand contracte in afara legii cu politia la usa.
Daca nu exista contract cu asociatia ,poate fi obligat contrar legii sa incheie fiecare locatar din bloc separat?
Buna seara ,

Legea 99/2014 prin care sa modificat si completat Legea 101/2006 la art 30 a introdus un alineat nou ,,(2^3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei refuzul utilizatorului de a incheia contracte de prestari servicii cu operatorul de salubrizare licentiat in aria de delegare respectiva.,,

In acelasi timp Ordinul ANRSC Nr. 82/2015 ,privind aprobarea Regulamentului cadru al serviciului de salubrizare al localitatilor la art 120 (4) spune clar
Contractele de prestari servicii se vor incheia cu urmatorii utilizatori:
a).propietari de gospodarii individuale sau reprezentantii acestora
b).asociatii de propietari/locatari prin reprezentantii acestora
c)operatori economici
d)institutii publice

De cateva zile agentii politiei locale suna la usa apartamentelor si acolo unde nu sunt contracte cu operatorul de salubrizare ii amendeaza cu 500 lei daca locatarul de la bloc/condominiu refuza sa incheie acest contract datorita faptului ca conform ordinului mentionat mai sus acest contract se incheie cu asociatia de propietari din care face parte.
Pe procesele verbale agentii scriu ca la data ,ora pe strada sa savarsit urmatoarele...A refuzat sa incheie contract pentru prestarea unei activitati a serviciului de salubrizare cu ..societatea...ce colecteaza si sorteaza desesuri menajere invocand o hotarare de CL ce a copiat textul din legea modificata.

Este normal ,legal atat timp cat Ordinul ANRSC mentionat mai sus si legea salubrizarii 101/2006 ,prevad incheierea acestor contracte cu asociatiile de propietari , ca locatarii din condominii sa fie obligati prin sanctionare si amenintarea politiei locale sa incheie individual aceste contracte?
In acest caz nu sa emis factura doar bon fiscal
Este obligatorie la vanzarea unui produs ca vanzatorul sa completeze pe certificatul de garantie numele si prenumele cumparatorului, denumirea magazinului ce vinde produsul data vanzarii, stampila magazinului si semnatura cumparator si vanzator?Necompletarea acestuia de catre vanzator se sanctioneaza?
Discuție Pensie de urmas
Buna ziua,

Imediat dupa emiterea deciziei de pensionare medicala gr 2 ,fara a primi macar un cupon de pensie ,o persoana decedeaza.Sotia poate beneficia de o pensie de urmas pe o perioada scurta si in ce conditii?Poate beneficia de acel ajutor de imormantare de la casa de pensii?
Răspuns la discuția Numar inmatriculare incorect
Multumiri!
Buna ziua,numarul de inmatriculare al autovehiculului trecut incorect pe procesul verbal de amenda pentru depasirea vitezei legale poate fi motiv de anulare a P.V.?
In cazul suspendarii permisului pe 3 luni pentru viteza se da testare si aceasta se reduce la o luna.In aceasta perioada de suspendare de o luna mai exisat vreo situatie exceptionala, deosebita in care conducatorul poate primi dovada de circulatie sau daca si aceasta perioada de suspendare sa se reduca?