avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Activitate craciun vilia

Activitate craciun vilia

Discuție succesiune
Avem o matusa care a decedat si nu avea copii , mai are in viata doua surori ,ceilalti frati au decedat si o parte din nepoti dar care au copii . Cine vine la masa succesorala? Vin si copiii fratilor decedeti si copii nepotilor decedati ,Va multumesc!
Am făcut cerere la arhiva de unde ar putea sa mi se elibereze adeverința pentru veniturile realizate in acord global, dar aceștia mi au spus ca nu știu ce sa conțină ! Trebuie calculata fiecare luna sau este un procent care ar trebui trecut ! Va mulțumesc !
Efectiv nu stiu ce demersuri face, am vorbit la clinica de cand au externat o din spiral, nu au vrut dar nici acasa nu aduc pe nimeni pentru recuperare,deja a facut escare care se agraveaza,toate articulatiile s au intepenit,este constienta si are dureri ,plange si sunt la mana celor doi frati care scos o din spital fara sa ma anunte ! Mama sta cu fratele .La ultima discutie mi a spus sa o iau in lipsa lui! Eu documente nu am sunt la ei.
Fratele a făcut in instanța niște demersuri pentru a o declara pe mama in incapacitate și sa fie declarat tutore. Problemele de sănătate ale mamei merg spre rău , eu vreau sa o internez intr o clinica de recuperare dar cică trebuie sa aștept sa vina procuror,judecător și bu știu mai cine acasă sa o vadă lucru care ar dura nu știu cât timp și cică nu o pot interna.Ce pot sa fac ? Sa aștept sa se agraveze boala ? Are accident cerebral și trebuie recuperare !
craciun vilia a scris:

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Inseamna ca o va reprezenta pe mama dvs in toate actele si in fata tuturor institutiilor si va lua decizii in ceea ce o priveste.

Insa actele majore de dispozitie vor fi facute cu acordul instantei de tutela.

In functie de situatia concreta puteti face parte din consiliul de familie implicat in ceea ce priveste tutela mamei dvs.

Av.Gabriela GERBER

Am inteles acest lucru ca sa poata ridica pensia si alte drepturi banesti dr care beneficiaza aceasta. Eu locuiesc in alta localitate m am deplasat cam la doua zile la spital, am ajutat cat am putut financiar pentru ,;mama" ,am gasit o clinica de recuperare foarte buna(existau posibilitati finsnciare) pentru o luna dar a fost dusa acasa pe semnatura lor si fara stiinta mea; acum au aparut probleme intre cei doi frati ptr.gestionarea banilor si alte probleme.Acum se ridica cu pretentii sa i fac mancare , sa ma duc sa stau cu ea nu se ajung banii !! Mama are pensie mare,ajutoare dar efectiv ptr recuperarea ei nu se face nimic. . Daca acesta doreste sa fie tutore raspunde de tot? In acest caz ce sunt obligata eu sa fac. De o luna sunt intr un stres maxim iar eu sunt bolnava fac tratament si supararea e ca nici mama nu merge spre bine! Va multumesc!!!
Mama a suferit un atac cerebral , cu imobilizare la pat si nici nu mai poate sa vorbeasca.Fratele meu face demersuri pentru a o declara in incapacitate si cred sa ramana tutore . Ce implica acest lucru?
Mama a suferit un atac AVC cu paralizie . Fratele vrea sa o declare in incapacitate .Ce presupune pentru noi ceilalți frați acest lucru?
Exista mai multe percele de teren mostenite de la parinti existand doi mostenitori ambii in cunostinta de cauza . Sotul s a declarat mostenitor sora lui nu. Terenurile au fost lucrate iar cu banii s au platit impizitele si muncile respective. Sora stiind acest lucru.Acum dupa 20 de ani a venit si s a declarat si ea mostenitoare . Era obligatia sotuluu sa o declare sau a ei si sa si munceasca partea de teren ? Vrea sa fie despagubita ! Succesiunea si punerea in posesie individuala nu s a facut! Ce forma mai simpla ar fi de punere in posesie pentru aceste terenuri fara a se mai dezbate syccesiunea ! Exista titlu de proprietate ! Va multumesc!
In ce consta modificarea de joi pentru luarea in calcul a fractiilor lucrate in grupa de munca.Daca am lucrat in grupa I de munca 8ani si 9luni ;cele noua luni sunt luate in calcul sau numai pentru cei opt ani ae aplica 6 luni pentru un an.Multumesc !
In cartea de munca mi s au trecut 63 de zile considerate nelucrate in schimb eu am in adeverinta de la arhiva, platita si aceasta perioada si platite contributia pentru pensie. Axeasta perioada imi este considerata la calculul vechimii?Casa de pensii nu imi ia in considerare axeasta perioada . Si ce ar trebui sa fa c in cazul in care este o greseala in C.M.