avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate Ramonaneky

Activitate Ramonaneky

Din germania 192 euro si 292 roni din românia

Cornel Vasile a scris:

Din ce tara ati luat alocatia integrala , Romania sau Germania?

Bună ziua, dacă eu lucrez în germania cu contract legal în germania de 5 ani, iar in anul 2023 din luna Aprilie, am facut actele pentru alocatie in germania, dar cu diferenta de la romînia, ( 292 roni din romînia) si cea de germania 192 de euro, acum:am primit o decizie din care ma anunta, ca mi se taie alocația de romînia cu motiv ca eu nu am anuntat in romînia alicatia de Germania, și acum să o returnez 1 an alocația de romînia,, este corect?
La început mi sa cerut 300 mii avans cu contract de mina făcut în primăria locala și ca martori au fost domnul primar și domnul casier amîndoi lucrează în aceiași primărie, apoi după 2 săptămâni miau mai cerut încă 300 mii pentru ca au ceva personal de rezolvat urgent și au nevoie de bani,, și după încă o săptămână încă 100 mii acești 400 mii din urma fără nici un act,, iar acum vinzatorii pretind ca au succesiunea,,, și așteaptă titlu de proprietate. C. F. Pe unul dintre urmași Ca apoi sa se facă contract vinzare cu mpare - și intabulare pe mine,, dar cică domnii de la cadastru pleacă în concediul Pina la sfârșitul luni, și Pina atunci trebuie sa mai așteptăm,, dar cumpărătorii vor restul de banii rămași adică suma de 500 mii întrebarea este,,, eu cum trebuie sa procedez, în acest caz? Ar trebuie sa fac vreun act cu ei? Și dacă da,, ce act și unde? Și cum pot trece suma totala?
Bună ziua la toată lumea, în urma cu 2 luni am dorit sa cumpăr o casa ce avea proprietarul decedat și urmași 3 copii, am discutat cu copii defunctului și am ajuns la o înțelegere de 120 00o RON, neam dus la un notar public din zona și sa constatat ca trebuie făcută o succesiune între cei 3 copii ai defunctului, notarul nea aminat 2 luni pe motiv ca durează procedura de întocmire a actelor, dar la începutul demersului neam dus la primăria din localitate la care am făcut contract de mîna pentru 300 000 cu doi martori din primărie,, apoi au venit vinzatorii sa mai ceara 300 000 pentru ca au niște probleme urgente și nu le ajung bani ce au ei, acești 300 000 din urmă și plus încă 100 000 facă acte și fără martori, azi vinzatorii pretind ca au succesiune, dar nu se poate obține C. F. din motiv ca doamna notar pleacă în concediul la mare și se întoarce la sfârșitul lunii, dar vinzătorii vor diferența de bani, spunînd ca mai este un pas Pina la încheierea contractului de vizare - cu pare și întăbulare,, ce mă sfătuiți sa fac? Sper ca mam făcut destul de înțeles și îmi cer scuze dacă nu,, va mulțumesc pentru orice sfat!
buna ziua,am o intrebare;in urma cu citeva zile ma oprit un politist pe strada si m-ia zis daca ma cheama X Y daca locuiesc la adresa mentinuta de el ,i-ar eu am confirmat.În urma acestei discuti domnul politist m-ia inminat un biletel cu numele unui procuror de la parchet si m-ia mentionat ca sa ma plezint la parchet la o ora specificata de el in acel bilet si sa il caut pe domnul procuror.La intrebarea mea ca de ce sint chemat si cu ce motiv,,domnul politist nu ma putut informa mai mult ,pentru ca nu avea detalii m-ia zis dinsul...intrebarea mea este daca procedura este corect legala si daca trebuie sa ma prezint?Va multumesc pentru intelegere si raspuns!
Buna,ma numesc Ramona si as dorii si eu un calcul pentru CM al meu. Angajata la salariu 1450 brut luniile mai,iunie.iulie.august. si de la 01/09/2016 pana in data 28/01 /2018 in C.M. accident la locul de munca cat ar trebuii sa primesc legal?
01 si nu 03???? asta nu stiu!accidentul nu a fost declarat ca sa intamplat la locul de munca de frica sa nu ma dea afara seful......am inceput sa lucrez cu contract din 04-05-2017 pina pe data de 01-09-2017 cand mam accidentat,pana atunci nicio zi lipsa cu sau fara motivare si nici concediu de vreun fel! nu am mai lucrat cu contract de munca
Buna,Sunt angajata la o firma de 7 luni cu contract de munca pe perioada nedeterminata si cu salarul minim pe economie de 1450 brut plus 20 de tichete de masa 9,70 bucata,iar net primesc 1065 plus 200 pentru tichete,di 01/09/2017 am avut un accident la locul de munca si am intrat in concediul medical cod indemnizatie 01 pina in prezent,,,,in ziua de plata seful meu mia dat 400 de lei zicand ca asa sa calculat de la contabila dupa CM oferit de medic ca atat mi se cuvine,,,cu 0,75%,,as dori sa ma ajute cineva cu un calcul corect sa stiu ce sa vorbesc cu seful meu.este corect cat mi se ofera sau nu?
BUNA,MAI AM O PROBLEMA,,,LA PLECARE IN GERMANIA LA MUNCA TREBUIA SA IMI FAC SI SA DESCHID CONT BANCAR CU CARD IN EURO,,,ZIS SI FACUT,,,,DAR DUPA 2 SAPTAMANI AM UITAT CODUL PIN AL CARDULUI,,,AM SUNAT LA ING BANCA LA CARE AVEAM CONTUL DESCHIS SI LE-AM ZIS INTAMPLAREA MEA NEFERICITA PENTRU CA AVEAM 320 DE EURO PE CARD SI RABDAM FOAME DIN CAUZA CA AM UITAT PINUL,,,,,CA RASPUNS AM PRIMIT LA ALEGERE 2 VARIANTE:1).SA MA INTORC IN TARA PENTRU ACTIVAREA CARDULUI CU UN NOU COD PIN
SAU:
VARIANTA 2):SA PLATESC 160 RON PENTRU A PRIMI CODUL PIN IN GERMANIA!
AM ALES VARIANTA A 2-A AM ASTEPTAT 2 SAPTAMANI FARA SA MA SUNE SAU SA MA ANUNTE CINEVA CA VA URMA SA PRIMESC NOUL COD PIN AL CARDULUI AFLAT LA MINE,DUPA ACEST TIMP AM RESUNAT EU IN TARA IAR CA RASPUNS AM PRIMIT ASA,,,CITEZ:CUM NU ATI PRIMIT CODUL DOMNULE,,,AICI LA NOI NE APARE CA ATI SEMNAT PENTRU RIDICAREA PLICULUI. TRIMIS PRIN DHL,.DOAMNA NU AM PRIMIT SI NU AM SEMNAT NIMIC,,,VA ROG SA URMARITI DACA PE CONTUL MEU SA EFECTUAT VREO TRANZACTIE,,,,,INTREADEVAR ,,NU VAD NICI O SCHIMBARE,,IMI PARE RAU DAR ASTA E PPROBLEMA,DOAMNA AM INSISTAT EU,,,VA ROG DIN SUFLET LA ACORDUL MEU TELEFONIC TRANSMITETIMI UN COD PIN PENTRU AMI ACTIVA CARDUL... ,,,,,NU SE POATE,,,,NICI SA-MI TRIMITETIPRIN E-MAIL? NICI......SI ATUNCI CE SA FAC?SA MOR DE FOAME SI CU DATORI LA OAMENI?CUM SA PUTUT INTAMPLA CA SA INMANATI UN COD SECRET UNEI PERSOANE CARE NU SUNT EU?NOI NU SUNTEM DE VINA,,,NOI LA-M INMANAT DHL-ULUI DIN ROMANIA,,,,IAR LA RANDUL EI CELOR DE GERMANIA.DA,,,DAR CEI DIN GERMANIA ZICEAU CA NU AU NIMIC PENTRU MINE....CUM POT REZOLVA ACEST CAZ PENTRU A AFLA CINE ESTE VINOVAT CA EU AM RAMAS CU CARDUL BLOCA DIN CAUZA A NU STIU CUI?
Bună. Mă numesc C.NICOLAE-ANTON. În data de 01-08-2017 am încheiatcontract de munca cu o firma de recrutare și detașare personal calificat în germania.firma a fost din Sibiu. Și se numește SC EU FACTORY RESOURCE SRL,în acte era înregistrată la adresa strada. George Enescu, nr, 3 Sibiu, județul Sibiu. Și ofacial ea era la alta adresa.am semnat și plecat sprea germania in acea zi,locația. Stutgartt rasdtatt, pe șantier de construcții ca electricean în instalați electrice cu un salar de 1400 euro net.din care eu am primit doar 700 euro în 2 luni și jumate . după acest timp mi se comunica telefonic ca contractul meu de munca mi se întrerupe. ...motivul. neanunțarea lipsei o singure zile în care mam simțit rău din cauza frisoanele. Iar când am întrebat când voi primi bani casa vin acasă mia răspuns când îmi va da banca.din acea zi a dat ordin sa fiu dat afară în strada fără bani.cazare și fără bani de mâncare. ..A trecut o luna pana am reușit sa găsesc ceva de munca adică o saptamana contra 200 de euro pe săptămână cazare și mâncare. Si cu acei bani am revenit în tara.o data ajuns mam dus la Sibiu sa rezolv problema.culmea era ca locul firme și firma nu mai existau...Ce pot sa mai fac acum?