avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate vivian977

Activitate vivian977

doresc un model reclamatie impotriva Parchetului
A fost angajata pe o perioada foarte scurta, momentan este casnica .As dori va rog un raspuns mai direct de principiu.
Instanta a dispus obligativitatea platii unei pensii de intretinere in cuantum de 25% din venitul net realizat de la data ramanerii definitive a hotararii ,pana la majoratul minorului ,respectiv 2030.
Hotarare definitiva din 2017 pentru incredintarea minorului ( minorul incredintat tatalui ), mama a achitat "0"lei. ( Actualmente mama are dosarul de trimitere in judecata la Parchet ).
.Intrebari : 1. Cine stabileste cuantumul sumei datorate minorului ?
2. Cine face calculul aferent sumei datorate ,orice contabil ?
3. Suma aferenta se actualizeaza cu rata inflatiei ?
Multumesc anticipat !
Daca in urma unei hotarari definitive parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu achita nimic minorului si pierde dreptul de Autoritate Parinteasca asupra minorului , mai este obligat la plata pensiei de intretinere ?
Am hotararea Instantei definitiva de 2 ani, debitorul nu a achitat nimic din pensia de intretinere minor stabilita de instanta , exista dosar de executare silita la executorul judecatoresc, exista pe rol plangere penala la politie ,si totusi minorul nu a primit nimic pana in prezent !?
- Cine stabileste cuantumul pensiei de intretinere daca debitorul este apt de munca si nu achita nimic !? Ce mai trebuie facut ?
Răspuns la discuția Custodie totala
multumesc f. mult
Discuție Custodie totala
Dupa Hotararea Definitiva a Instantei ( schimbare domiciliu minor- inceputul anului 2018 ) , in decursul anului 2018 mama minorei a vizitat minora doar 10 zile ( inclus si transportul ), nu s-a implicat cu absolut nimic la intretinerea minorei, nu a venit niciodata la Gradinita in 2017 sau la scoala in 2018, nu a achitat cheltuielile de judecata , nu a achitat pensia de intretinere stabilita de Instanta iar acum pleaca in afara tarii ( nu se stie pentru ce perioada ) !?
Intrebare : In aceasta situatie se poate cere autoritatea parinteasca exclusiva ?
Răspuns la discuția pensie intretinere minori
Multumesc mult, as fi dorit un raspuns mai tehnic, avand in vedere ca nu am toate datele, intrucat respectivul a lucrat alternativ si nu cunosc toate veniturile, posibil sa aiba pauze cand nu a lucrat deloc .
Hotarare definitiva, pentru cheltuielile de judecata si pensia de intretinere a minorului (au trecut deja 8 luni) cine face calculul exact al sumelor datorate ? Daca s-a apelat la un Executor Judecatoresc , acesta se ocupa si de recuperarea cheltuielilor de judecata si de cea privind pensia de intretinere , sau se solicita acest lucru unui expert contabil ?