avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate Ramona rbd

Activitate Ramona rbd

Bunica mai are in viata o fiică si eu dupa tata care era fiul ei si doi frați dupa alta mătușă. Unchiul si o sara dea lor nu au moștenitori. Partea lui tati o mostenesc dupa bunica dar nu eram sigura cu partea dupa unchiul meu. Va multumesc de raspuns

romascanu a scris:

Testamentul este valabil. Dvs. moșteniți (din) averea unchiului. Presupun că unchiul avea și niște bunuri ale lui, proprii, și nu doar speranța că va moșteni ceva de la mama lui. În masa succesorală rămasă de pe urma unchiului nu intră și ceea ce el nu a moștenit de la mama lui, pentru că era deja mort. Intră doar bunurile pe care le avea unchiul (cumpărate/construite de el).

Bunica mai are copii în viață?

Buna seara. Sunt moștenitorul testamentar al unchiului. După decesul lui A murit mama lui adica bunica mea. Il mai mostenesc pe baza testamentului ? Nu a fost căsătorit și nu are copii.
Unde trebuie depuse? Am incercat la casa de pensii si la somaj dar mi-au zis ca nu am dreptul dat fiind ca sora e ruda gradul 2.
Unde se depun actele? La casa de pensii si la somaj mi-au spus ca nu am pentru ca doar rudele de gradul 1 au dreptul.
Buna ziua. Fratele meu a decedat, nu era asigurat doar avea indemnizatie de handicap. Nu a fost casatorit, nu are copii nu are parinti sau bunici in viata. Eu fiind in somaj. Ca sora am dreptul la jumatate din banii de inmormantare?
Discuție Buna ziua
Pot sa cumpar o moștenire pe baza certificatului de calitate de moștenitor ? Menționez că e vorba de unchiul meu care are 7/8 dintr-o moștenire iar soacra lui are 1/8. As vrea sa cumpar doar partea lui. Va mulțumesc !
În urma succesiuni sa stabilit ca u chiul meu are 7/8 din masa succesorala iar mama concubinei 1/8 sa emis certificat de calitate de moștenitor. Ca sa vanda trebuie intabulat pe amândoi ? Ar putea să o despăgubească pe mama concubinei pe partea ei adică 1/8 că sa fie el proprietar ?
Discuție Buna ziua
Am o fetiță de 1 an și șapte luni. Are mai multe probleme de sanatate. Diagnostic de
: Microcranie, tetrapareză spastica, retard motor, infecție congenitala rubeolica, mega cisterna magnat văzut la rmn, dismaturitate. Am fost la comisie ptr certificat de handicap și a fost băgată în grad accentuat ? Este corect la problemele care le are ?
În 26 februarie 2016 am născut o fetiță de 2300gr, 46 cm, nota 9/10. La un an mi sa spus că are microcranie in urma analizelor de la o clinica din Cluj. Și cu virusul rubeolitic pozitiv. As vrea sa vă întreb dacă sarcina a fost urmărită și morfologii făcute la timp de ce nu sa observat că este o problema ? Deși sa născut cu circumferința craniana de 31 de cm m-au lăsat acasă cu ea fără să mi se comunice că ar fi o problema. Toate astea le-am descoperit în timp ce ea creste. Cat timp pot depune plângere la colegiul medicilor ptr neglijenta medicala ? As vrea sa știu părerea dumneavoastră dacă considerați că este sau nu neglijenta medicala ? Va mulțumesc !!!
Unchiul meu a stat în concubinaj cu o doamna 20 de ani. Ei și-au lăsat testament unul în favoarea celuilalt. Fara sa specifice că au rezervatari. Ea a decedat în urma cu un an dar trăiește mama ei, mama ei are dreptul la moștenire ? Nu au copiii