avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Activitate mariotn24

Activitate mariotn24

Buna ziua, eu si sotia avem contract de v/c, cu uzufruct cu parintii (mei), vreau sa renovez acoperisul casei si as dori sa fac un document cu acordul scris (verbal sunt de acord) al parintilor de a imi permite aceasta lucrare, costurile reparatiei le suportam noi (fiul si nora). Lucrarea se va face in regim propriu.

Multumesc anticipat.
si daca nu am fost explicit, succesiunea este deschisa dar trebuie schimbat titlul de proprietate deoarece a fost eliberat cu mult timp dupa decesul bunicului (din ce stiu in 1992 s-a demarat eliberarea acestor titluri) iar bunicul mort in 1981.
dna/dl. Joha,

de la primaria locala mi sa spus initial ca trebuie mers la Judetean, dimineata urmatoare ca se poate face si la locala dar, mai intai trebuie facut cadastrul (masurarea terenului) apoi eliberat titlul deoarece este posibil sa nu corespunda suprafata trecuta pe titlul vechi transferat pe cel nou cu ce se va gasi pe teren. Mai explicit unde si cum se poate face mai repede si usor, prin primarie sau prin judecatorie? trebuie avocat sau poate deschide bunica sau unul din copii?!
Buna ziua, nu stiu daca am ales forumul corect, cu scuzele de rigoare va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac:

-este vorba de un teren intravilan in Videle Teleorman, proprietari bunicul si bunica, titlul de proprietate pe numele bunicului, decedat in 1981, bunica traieste, titlul emis in 1994, in momentul de fata am depus dosar la notariat pt succesiune iar dl. notar ne-a spus ca trebuie refacut titlul si trecuta bunica ca titular, deoarece a fost eliberat pe numele defunctului si se poate anula acesta si eliberat altul pe numele bunicii dupa masurarea terenului (cadastru, sau cum se spune). Unde se pot face demersuri la primaria locala sau la Judetean (Alexandria)?!

Va multumesc si astept un raspuns eventual si pe adresa mariotn24@yahoo.com.
Discuție legea 15
cu 5 ani in urma am primit un teren de la primarie pe lege 15 cu termen de 5 ani sa construim ceva, ulterior perioada s-a la 2 ani si in prezent la 1 an, as vrea sa stiu daca am construit gardul si am facut o mica constructie din lemn si am deschis rol cu platire impozit este posibil sa-mi ia acest teren fiindca nu am construit o casa?!

Multumesc anticipat,
Angajatorul sotiei a intrat in insolventa/faliment, sotia a fost insarcinata si a nascut cu 6 luni in urma, in urma falimentului s-au intocmit liste cu datoriile catre angajatii care au fost la munca in perioada inchiderii ce au fost platiti din fondul de garantare, iar sotia mea si multe alte colege/mamici care au fost in concediu medical sau alte forme au fost puse pe o alta lista, am citit niste legi care spuneau ca ele au prioritate la bani dar....ma rog, in prezent reprezentantul angajatorului si firma de insolventa au spus sotiei ca acesti bani se vor acorda de catre Casa de Sanatate, a sunat aici si i s-a spus ca nu ei ci angajatorul trebuie sa plateasca.

Cine trebuie sa o plateasca si ce putem face ca sotia sa primeasca drepturile banesti mai repede, mentionez ca este vorba de salariul pe 4 luni, cred, si garantia pe 1 an si jumatate.

Multumesc anticipat celor care ne pot da informatii
Angajatorul sotiei a intrat in insolventa/faliment, sotia a fost insarcinata si a nascut cu 6 luni in urma, in urma falimentului s-au intocmit liste cu datoriile catre angajatii care au fost la munca in perioada inchiderii ce au fost platiti din fondul de garantare, iar sotia mea si multe alte colege/mamici care au fost in concediu medical sau alte forme au fost puse pe o alta lista, am citit niste legi care spuneau ca ele au prioritate la bani dar....ma rog, in prezent reprezentantul angajatorului si firma de insolventa au spus sotiei ca acesti bani se vor acorda de catre Casa de Sanatate, a sunat aici si i s-a spus ca nu ei ci angajatorul trebuie sa plateasca.

Cine trebuie sa o plateasca si ce putem face ca sotia sa primeasca drepturile banesti mai repede, mentionez ca este vorba de salariul pe 4 luni, cred, si garantia pe 1 an si jumatate.

Multumesc anticipat celor care ne pot da informatii
In urma cu 1,5 ~2 ani bunica sotiei a vrut sa ne dea mostenire un teren in provincie, am fost cu socrul meu si am vorbit cu o avocata sa se ocupe de acte, i-am dat copii dupa toate actele, celelalte rude fiind de acord, i-am dat onorariul in totalitate si anume 700RON la acea vreme, si ma va mai costa 30RON un timbru fiscal, dupa o saptamana preia sotul care ma suna ca pana pe data xx.xx trebuie sa-i mai duc ceva hartii, decl propr. raps.etc....dupa o alta sapt. ma suna din nou ca pe data zz.zz sa ne prezentam cu ceilalti mostenitori la judecatorie pentru samnaturi si incheiere.
In seara dinaintea prezentarii la judectorie ma suna la ora 22:00 si imi spune ca trebuie sa platesc la prima ora un timbru judiciar in valoare de 2200RON altfel nu putem incheia iar onorariul nu mi-l poate returna, mentionez ca nici chitanta factura nu am primit spunandu-ne mie si socrului meu ca o primesc pe parcurs sau la final cu dosarul incheiat, atunci i-am spus avocatului ca nu imi permit asa taxa si de ce sa platesc atat fiind pe cale amiabila cu ceilalti mostenitori!? Imi raspunde cu parere de rau dar trebuie sa continui ca el nu-mi mai da onorariul
.

Dupa aceasta am aflat ca se deschisese un alt notariat in zona, la care puteam face mai usor si mai putin costisitor.
Ce mai pot face in acest caz, sau daca mai pot face ceva!!???
Parintii sunt mai apropiati de fratele meu mai mic caruia i-au facut mostenire cu clauza (ingrijire) jumatate din curte+casa construita nou la care am contribuit cu totii, prin scoatere din indiviziune, cealalta jumatate (casa parinteasca) au spus ca imi ramane mie si copiilor mei cu acelasi fel de act. In prezent, mama i-a spus sotiei ca vrea sa vanda si sa-mi ia si mie materiale pt 1~2 camere la o alta locatie dobandita pe legea 53(tineri casatoriti), iar restul sa-si ia o garsoniera sau alte cheltuieli personale.
Ce pot face in acest caz pentru a beneficia de dreptul meu egal cu al fratelui meu?!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Parintii sunt mai apropiati de fratele meu mai mic caruia i-au facut mostenire cu clauza (ingrijire) jumatate din curte+casa construita nou la care am contribuit cu totii, prin scoatere din indiviziune, cealalta jumatate (casa parinteasca) au spus ca imi ramane mie si copiilor mei cu acelasi fel de act. In prezent, mama i-a spus sotiei ca vrea sa vanda si sa-mi ia si mie materiale pt 1~2 camere la o alta locatie dobandita pe legea 53(tineri casatoriti), iar restul sa-si ia o garsoniera sau alte cheltuieli personale.
Ce pot face in acest caz pentru a beneficia de dreptul meu egal cu al fratelui meu?!