avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate bogdaniulian

Activitate bogdaniulian

La vanzarea unui autoturism vanzatorul trebuie sa aiba achitat acel impozit doar pe autoturism , sau trebuie sa aiba achitat tot impozitul de pe el, gen daca are si proprietati ?
pot circula si face itp si asigurarea la o masina la care proprietarul nu mai traieste ? nu exista momentan posibilitatea financiara sa facem succesiunea. este legal si valabila asigurarea unui autovehicul si itp daca se face pe persoana din talon si aceea nu mai traieste? nu vreau sa am probleme .masina este a socrului meu care din pacate nu mai este si banuiesc ca intr-un fel putem dovedi prin fiica lui ,sotia mea.
in luna iunie anul 2012 am platit taxa auto,acum masina mea este nedeplasabila in urma unui accident. Mai pot face ceva ca sa pot depune cerere pt recuperarea taxei auto achitata in iunie 2012,deorece au trecut mai mult de 5 ani de la achitare.
Discuție Despagubire RCA
pt o cunostinta, un sofer nerespectand semnul cedeaza a intrat in prietenul meu care circula pe drum cu prioritate. De vina este clar cel care a intrat in el asta rezultand si din procesul verbal facut de politie. Problema si intrebarea este ca si prietenului meu ia luat carnetul pt ca avea alcolemie de 0.19mg/l. Credeti ca cei de la asigurari nu vor mai accepta sa plateasca ? masina avariata a prietenului este dauna totala, dar de vina incidentului este cel care la lovit venind de pe cedeaza.
Multumesc pt raspuns. Iar instanta ii obliga pe toti sa se faca succesiunea si eu sa imi capat dreptul? Cam la ce costuri aproximitav sar estima (+- 30 %) ? si inparteala bunurilor va decide instanta cum se face? ( o gradina de apx 600mp si o casa plus curte ),

Ioana Stoica a scris:

Succesiunea este deschisa prin moarte.

Va puteti adresa instantei de judecata,in vederea dezbaterii succesorale si impartelii,oricand.

Buna, bunicul si bunica au decedat in urma cu aprox 4 ani. Tatal nostru copilul bunici si bunicului mai are o sora .Tatal nostru a decedat si el , iar noi suntem 3 frati.Am inteles ca matusa adica sora tatalui are 1/2 din tot si noi cei 3 frati cealalta jumatate. Problema este , ce trebui sa fac eu si ce pasi ar fi ca sa ma pot alege cu ceva din tot? Matusa noastra nu vrea deocamdata sa faca succesiune sau sa impartim. Este vreo sansa ca eu sa ma pot alege cu ceva din aceasta mostenite daca ceilalti nu vor ?
Buna,

As avea nevoie de un sfat de la cei care au trecut prin aceasta situatie. Urmeaza sa cumpar o casa cu programul „Prima casa” , dar in aceeasi curte mai este construita o casa care nu are autorizatie, tin sa mentionez ca aceste cladiri nu sunt lipite una de alta. Pe aceasta proprietate pe care o voi cumpara urmeaza sa se faca o succesiune deoarece proprietarul este decedat, iar eu cumpar casa de la mostenitori. Cum as putea face ca atunci cand achizitionez bunul si fac actele, intabulazarea si tot ce mai este nevoie , sa fie legala si aceasta casuta din curte?

Multumesc,