avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate HelleneNico

Activitate HelleneNico

Buna seara! Unde se pot adresa persoanele care desi au primit cardul de tichete sociale (de aprox. 2 saptamani) nu i-a fost virata suma aferenta transei I? Mentionez ca persoana respectiva este pensionata pentru grad de invaliditate grad III. Multumesc!
Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am trimis un T.V aflat in garantie la reparatie (posibil probleme cu pixeli). Dupa 2 zile am fost sunata de catre service spunandu-mi ca display-ul T.V-ului este spart, reparatia nefiind acoperita de garantie. Am solicitat imagini cu starea T.V-ului din service si constat cu stupoare ca dispaly-ul este spart, cei din service dand vina pe mine, ca asa l-am trimis. Mentionez ca eu am poze cu defectul pe care il avea inainte sa il trimit in service si pe avizul de preluare al produsului este mentionat la starea fizica a produsului :" zgarieturi rama/carcasa". De asemenea, cei din magazin, unde mi s-a preluat produsul au spus ca imi vor pune la dispozitie imagini video din momentul in care am adus produsul in magazin. Astazi am primit un SMS prin care sunt informata ca produsul imi va fi returnat pe motivul "Refuz reparatie". Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez in vederea solutionarii situatiei?
Exact. Mi s-a spus ca daca nu depun copie, sesizarea mea va fi nefondata si imi vor aplica o taxa pentru asta.

Emilika40 a scris:

Cei de la bancă v-au spus că aveți nevoie de copie după plângere ca să vă restituie banii, sau de ce aveți nevoie de copie?
Întreb pentru că, dacă persoana a făcut tranzacția folosind date pe care doar dvs. ar fi trebuit să le știți, e greu de crezut că o să vă despăgubească banca în locul persoanei care i-a folosit.

Mi s-a oferit un numar de inregistrare "provizoriu", pe un biletel spunandu-mi ca nu au voie sa imi dea o copie a plangerii. Nu era nimeni imputernicit pe contul meu.

Georgiana Ciocoveanu a scris:

La politie, unde ati depus plangerea. Dar nu v-au dat un nr de inregistrare?
Verificati si cu banca cine mai era imputernicit/a pe contul dvs.

Buna dimineata! Zilele trecute am depus o plangere la politie pentru faptul ca s-a realizat o tranzactie din contul bancar fara acordul si stirea mea. Am nevoie de o copie xerox a plangerii pentru a o depune la banca sa mi se restituie suma respectiva. Unde pot solicita acest lucru?
Bun. Persoana a decedat la sfarsitul lunii Decembrie urmand ulterior ca mostenitorii sa depuna documentele necesare pentru incetarea pensiei luna aceasta. Intre timp, banii s-au virat in contul decedatului care, inteleg, reprezinta pensia aferenta lunii Ianuarie. Daca este asa, cum ar trebui sa procedez pentru returnarea banilor? Merg la Casa de Pensii sau solicit bancii virarea sumei in contul platitorului?
Cornel Vasile a scris:

Numai mostenitorii pot avea acces la contul persoanei decedate.

Cum procedez atunci in cazul in care pensia a fost virata deja in contul decedatului? Multumesc frumos!

Carp Mircea a scris:

Nu.
Pensia sa plateste pe luna curenta.

Daca o persoana a decedat la sfarsitul lunii decembrie, in luna ianuarie ar mai trebui sa ii fie virata pensia?
Buna seara! Daca angajez un minor cu norma de 4h, cu ce salariu minim il pot incadra?
Buna seara! As dori sa stiu cate contracte individuale de munca poti avea in cadrul aceleasi societati?