avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate Adina Sfetcu

Activitate Adina Sfetcu

Buna ziua,
A-și dori sa știu dacă am vreun drept sa primesc despagubiri pentru 2 case care se aflau pe terenul pe care statul mi l a dat înapoi. Eu am făcut cerere pt teren fără sa cer contravaloarea caselor demolate in 1989. Am consultat doua case de avocați care se contrazic.
Una zice ca am dreptul la despagubiri cealaltă zice nu.
Deci nu știu ce cale sa aleg.
Mulțumesc pentru răspunsuri si sfaturi.
Buna ziua,
As dori sa știu cum se partajează o moștenire unde soția decedata a lăsat prin testament toată partea ei de avere soțului. Soția avea o fiica din prima căsătorie ,decedata înaintea mamei,care a avut 2 copii. Acum a decedat si soțul care este unchiul meu,fratele mamei mele. El mi-a lăsat prin testament jumătate din apartament ,testamentul fiind făcut când cei doi soți erau in viața.
As vrea sa știu dacă copii soției mai au vreun drept legal la moștenire ținând cont ca exista un testament prin care unchiul devine legatar universal. Daca au drept la mostenire care este partea lor? Eu nu ii cunosc pe acesti oameni ,nu le stiu numele si as dori sa stiu ce se intampla daca nu se prezinta la notar dupa 6 luni de la deces. Ce pot face eu pt a dezbate succesiunea?
Mulțumesc anticipat pt răspunsul dumneavoastră.
După decesul soției mele in 2017 eu am acceptat succesiunea in fata notarului.
Soția mea avea o fata din prima căsătorie ,care a decedat in 2015, aceasta avea 2 copii, adulti , cu facultățile terminate, la moartea bunicii lor. Nu au vrut sa participe la înmormântare spunând ca cimintirul este prea departe si este f cald,luna Iulie. Au venit odată la mine acasă la propunerea mea, invitându-i sa ia ce doresc amintire de la bunica lor.a venit unul singur si a luat un ceas si alte bijuterii ale soției.
In curând se împlinesc 4 ani de la moartea soției mele si ei nu au mai dat nici un semn de viața. Eu am 93 de ani.
As dori sa fac succesiunea ,întrebarea mea este dacă cei 2 nepoți care nu au făcut acceptarea succesiuni mai au vreun drept legal la succesiune după 4 ani?
Am un proces de recuperarea unei proprietăți ,un apartament. As dori sa știu cât poate sa îmi ceara avocatul maximum in procentaj din valoarea apartamentului câștigat. Menționez ca la deschiderea procesului i-am dat aconto 1000 de euro.
Buna ziua,
As dori sa știu dacă apartamentele cumparate de la stat după 1989 , proprietatea statului, au intabulare sau nu ? Pentru a face o succesiune trebuie intabulare sau actul vânzare cumpărare este destul? Mulțumesc pentru răspunsuri .
Mulțumesc pentru răspuns. Casele au fost demolate de stat in 1989. Avem toate actele de proprietate si planurile caselor.
Avocatul nostru a revendicat terenul ,dar nu a revendicat clădirile după teren.
Terenul ne a fost retrocedat dar când am revendicat ce.e 3 case a lui bunica, ni sa spus ca nu mai avem nici un drept.
Oare legea care spune ca locul moșnenești casa nu mai este adevărat!?
Mai avem vreo șansa sa recuperam ceva?
Am moștenit un teren pe care la sfârșitul anilor 90 avocatul meu a reușit să-l câștige. Fusese naționalizat. Pe acest tere erau 2 case ale bunicii mele care au fost nationalizate mai târziu in 1957 . Întrebarea mea este : am dreptul la despagubiri pentru cele doua case care se aflau pe teren dar care au fost demolate in 1989 ? Avocatul a cerut terenul dar nu a cerut despagubiri pt case?
Discuție Succesiune
Buna ziua, as dori in primul rând sa știu după cati ani maximum putem deschide succesiunea ?
Exista o limita in timp pentru soț si soție ? Pentru nepoți si unchi ?
Ce se poate face dacă unul din moștenitorii nu este de găsit ?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Discuție Cadastru
Buna ziua,
Am un teren agricol pentru care s a făcut cadastrul cu sistemul vechi, 1998.
Întrebarea mea este dacă mai am dreptul legal sa refac acest cadastru prin sistemul satelit?
In felul acesta îl pot vizualiza .
Mulțumesc pentru raspuns