avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea20171

Activitate Andreea20171

Dar acesta ma poate obliga prin instanta sa cumpar acest teren?
Multumesc pt mesaj. Deci: dezvoltatorul a vandut acestui moldvean acum cativa ani iar eu am cumparat de la acesta. Eu sunt a2lea proprietar. I-a dat dreptul de folosinta asupra terenului. Fiind cetatean non UE nu are drept asupra terenului ca proprietar, doar asupra apartamentului ( in v-c intre dezv si moldovean este trecut: odata cu vanzarea apart nr X ofer si dreptul de folosinta in cota de 2% ). Asa l-am preluat si eu la randul meu la. notar. Deasta intreb pt ca nu stiu ce sa fac, dezvoltatorul nu doreste sa imi cedeze acest teren gratuit (fiind cetatean roman) si doreste sa-l vanda. Eu pot avea probleme? Sa ma oblige invr-un fel sa il cumpar?
Am verificat la notarul unde s-a facut primul contract intre dezvoltator si cumparator si apare pe chitanta SE VINDE APARTAMENTUL X + TERENUL aferent. Deci exista o dovada ca s-a platit la momentul acela dar ca nu sa putut sa fie scris acest lucru si in contractul de v-c.
Acesta acum imi cere din nou 5.000 euro pentru acesti 10 metrii motivul fiind: PRETUL ZONEI.
Eu pot sa reclam undeva lucrul acesta? sa il dau in judecata? sau chitanta aceasta care se afla la notar in original este nula si este strict intre dezvoltator si primul proprietar.
Daca cumpar un apartament de la o pers juridica sunt nevoit sa platesc TVA? TVA-ul s-a platit acum 5 ani cand a fost cumparat de la dezvoltator, ulterior pers fizica l-a vandut pers juridice.
Eu acum trebuie sa platesc TVA din nou?
Doresc sa achizitionez 3 apartamente intr-un bloc. Fostul proprietar a intrat 2metrii in holul comun si a pus usa, in dreptul apartamentelor fara sa afecteze cu nimic ceilalti proprietari .
Am vorbit cu administratorul si mi-a spus ca nu am dece sa am probleme.
Va intreb: pe viitor pot aparea situatii delicate? Adica sa ma reclame vrun vecin undeva si sa ma puna sa daram usa? Sau sa primesc vrun control de la vrun organ al statului si sa primesc amenda? Sau acest lucru tine strict de asociatia de proprietari si nu de stat ( fiind un bloc construit de o pers juridica care ulterior l-a vandut)
Răspuns la discuția Indemnizatie lunara gemeni
Multumesc! Totalul v-a fii de 1233 lei / copil, corect ?
Răspuns la discuția Cumparare bijuterii Turcia
Da, corect.
Urmeaza sa nasc peste 3 sapt gemeni, aveti idee de ce suma o sa beneficiez pe luna? (Salariu minim pe economie)....
Am inteles ca s-a majorat

Multumesc!
Doresc sa cumpar un apartament construit dupa 2012, apartamentul este detinut de un cetatean non Euro (moldovean) , acesta are drept de proprietate asupra apartamentului si drept de folosinta asupra terenului aferent(cel de 5mp, 0.5% din bloc)
Am cateva intrebari:
Exista vreo problema daca il preiau cu dreptul de folosinta? (referitor la teren) ... ma refer daca peste 2-5 ani doresc sa-l revand,
Dreptul de folosinta cu cel de proprietate asupra acestui teren este acelasi? Adica proprietarul care a construit blocul poate vreodata sa mi-l ia si sa ma puna sa ii achit o suma de bani?