avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate Flopynel

Activitate Flopynel

Buna ziua.
In cazul returnarii unui produs cumparat online, care nu corespunde descrierii, primeaza termenii si conditiile de pe siteul comerciantului sau legea 353/2018, in care se specifica suportarea costurilor de transport de catre comerciant, in caz de retur al unui produs defect.
Multumesc
Răspuns la discuția PFA - Reducere norma de venit
Buna ziua. Nimeni nu are un raspuns? Ms
Buna ziua.
Am un PFA cu obiect de activitate 3312 - reparatia masinilor.
Sunt la norma de venit de imediat 2 ani. Norma fiind redusa la jumatate, deoarece sunt si angajat cu norma intreaga.
Pana acuma lucram in timpul liber, dar acuma volumul de munca este destul de ridicat si as avea nevoie de o zi sau doua de fara plata, pe saptamana, de la locul de munca.
Influenteaza concediile de fara plata reducerea normei?
Exista vreo metodologie de aplicare ca sa pot studia mai in detaliu?
Textul oficial de la anaf pentru reducere este urmatorul: "Pentru meseriasi care sunt angajati ai unitatilor cu personalitate juridica sau ale persoanelor fizice cu norma întreaga (cel putin 8 ore/zi) cu contract de munca"
Multumesc
Buna seara.
Daca la infintarea PFA-ului am optat pentru modul de calcul in sistem real, pot depune o noua declaratie unica, rectificativa, ca sa schimb modul de calcul in norma de venit?
Este necesar sa treaca cei 2 ani pentru a putea schimba?
Mentionez ca PFA-ul a fost infintat in urma cu 3 luni.
Multumesc
Buna ziua.
Am un PFA cu norma de venit si obiect de activitate 3312 - Repararea masinilor.
Fara a adauga alte coduri CAEN, pot face achizitii de piese de schimb din China si sa le vand mai departe clientului?
In ce conditii pot face aceasta operatie si cum procedez cu TVA-ul, eu fiind neplatitor de TVA.
Va multumesc
Buna ziua.
As dori sa iau eu indemnizatia de crestere copil.
Am un PFA care anul trecut a obtinut profit, dar anul acesta are doar o factura. Daca inchei anul fara venit sau pe pierderi, cum se va efectua calculul indemnizatiei?
Mentionez ca in paralel cu PFA sunt si angajat la o alta societate si as dorii sa iau indemnizatia de pe urma celor doua cumulate.
Multumesc
Buna ziua.
Ma gandesc sa aplic eu pentru indemnizatia de crestere copil, doar ca nu stiu veniturile din care perioada vor fi luate in calcul.
Sotia trebuie sa nasca la sfarsitul lui noiembrie.
Am citit in mai multe locuri că calculul se face in baza la ultima decizie de impunere sau adeverinta de venit eliberata de ANAF.
In adeverinta de venit eliberata de ANAF pentru ultimele 12 luni vor fi afisate veniturile declarate prin D200 depus pentru anul 2016 sau D200 din momentul suspendarii activitatii?
Va multumesc