avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate corbumihai77

Activitate corbumihai77

va multumesc.
Buna dimineata.
Daca avocatul nu m-a reprezentat cum trebuie, si in final atat procesul cat si recursul, nu imi sunt favorabile, pot sa deschid un proces ?
Am fost dat in judecata, dar atat procesul, cat si recursul, nu imi sunt favorabile, si din aceasta perspectiva, , ce as putea sa fac?
Cu multumiri.
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Olege care specifica clar ca retelele interioare , nu pot fi pe domeniul public?
Cu multumiri.
Bună ziua.
Am o problemă.
Rețelele situate pe domeniul public, au vreo restricție/condiționări??
Mă refer la rețeaua de apă interioara care va fi pe domeniul public pe aproximativ 50m.
Legislația specifică ceva in acest caz?
Va mulțumesc anticipat.
hcgmb nr. 66/2006 , se refera la numarul locurilor de parcare, si nu gasesc anexe care sa aiba legatura cu apa nova in acest caz. Din acest motiv am un mare semn de intrebare, ce legatura au parcarile cu conducta de apa?
Buna dimineata.
Am o problema cu Apa Nova. Deoarece nu am apa, am facut o cerere printre care am specificat ca, caminul de apa sa fie la limita de proprietate.
Raspunsul a fost sec . datorita hgcmb 66/2006 ,in care specifica ca deoarece latimea intrarii unde locuiesc are 3,5-4,5 nu este posibila respectarea distantelor in plan orizontal,intre retelele edilitate aflate in subteran. In conditiile in care pe aceasta intrare, sunt 2 canale de scurgere, antice, si nu au fost modernizate niciodata, nici prin programul Bucur. Intrarea are o lungime de 70m, iar distanta pana la conducta de apa din bulevard de 50m aproximativ. Cum ei vor ca ,caminul de bransament sa fie la intrarea pe intrare, si costa destul de mult spargerea asfaltului , intreb daca legile s-au mai schimbat din 2006 pana in prezent. legal ce pot sa mai fac. Probabil o petitie la ANSCR?
Cu multumiri.
Proces Verbal, cedare o parte a unui imobil.
Buna ziua.
As dori sa stiu daca , un proces verbal olograf de cedare a unei parti a unui imobil, dupa vechiul cod civil, in care vanzatorul nu il recunoaste, mai poate fi atacat in instanta, daca au trecut mai mult de 15 ani.
Cu multumiri.
Buna ziua.
Actiunea dateaza din anul 2007, cu hotarare judecatoreasca in 2008.
In fapt sunt in dilema ca nu stiu cum sa interpretez aceasta hotarare, sau aceasta situatie.
In fapt reclamantul cere prin acest proces sa i se recunoasca dreptul de proprietate a unui imobil(compus in regim demisol-parter-etaj1-pod), pe care paratul(y) era obligat conform contractului de v/c , sa il indeplineasca.
In timpul procesului reclamantul, pe langa acest contract de v/c(facut pentru etajul1) cere si 1/2 din pod si demisol, au facut o intelegere, in sensul ca paratula facut la notar predarea etajului, si un proces verbal, scris de mana in care e de acord si cu 1/2 din pod si demisol.
In aceasta situatie ,tribunalul respinge aceasta actiune ca ramasa fara obiect.
Dupa un timp paratul nu recunoaste acest proces verbal.
Intrebarea mea ar fi cum sa inteleg eu aceasta situatie, daca nu s-a facut nici un act notarial reclamantul poate fi considerat coproprietar sau nu pe 1/2 din pod si demisol.?
Cu multumiri.
Buna ziua.
Fac urmatoarele precizari, si imi cer scuze.
Deci tata a cumparat un teren, iar pretul terenului a fost apartamentul de 3 camere si dependintele situate la etajul 1 al cladirii, facut receptia si predarea cheilor fostului vanzator al terenului , care a semnat ca totul e ok si nu mai are nici o pretentie. Si tot in acte tata a luat in folosinta exclusiva parterul.
La demisol sunt instalatiile de apa, si canalizare. La pod nu e nici o utilitate. Acum proprietarul s-a razgandit, si vrea si 1/2 din demisol si pod cipurile ca sunt parti comune .....dupa vechea lege.
Daca receptia a fost in 2007 , atunci proprietarul de la etajul 1 are dreptate ?
Precizez ca tata a decedat intre timp, si acum sunt intr-o dilema, a ridicat constructia, am toate actele, si aprobarile, si atat
Cu multumiri .