avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate petrica hrimiuc

Activitate petrica hrimiuc

Va multumesc.
Actiunea vizeaza restituire imprumut in euro, penalitati pe zi intarziere si dobanda de la data introducerii actiunii. Instanta pune in vedere sa timbrez toate capetele de cerere-principala si accesorii. Taxa judiciara pentru imprumut am achitat-o. Ce se intampla daca nu platesc taxa pentru penalitati, pe care nici nu le mai vreau. Se va solutiona capatul de cerere restituire imprumut si se va respinge ca netimbrat capatul accesoriu. Multumesc
În primul rand doresc sa multumesc celor care mi-au raspuns la intrebarile si spetele pe care le-am supus dezbaterii şi celor care mi-au vizualizat subiectele.
În al doilea rând vin cu o nouă speta , consider destul de interesanta.
În urma partajului de bunuri comune prin hotarare judecatoreasca(2006) reclamanta(sotia) primeste in proprietate apartamentul cu obligarea la sulta catre parat(sot) fara a se preciza un termen de plata. In prezent reclamanta cheama in judecata o persoana care locuieste in apartamentul acesteia fiind lasata inainte de partaj de catre sot(Actiune in revendicare a imobilului),
Parata nu a prezentat decat o conventie-antecontract încheiată cu fostul sot al reclamantei, care a fost incheiat inainte cu 3 ani de efectuarea partajului(2003) prin care îi vinde aparatamentul însă fără acordul sotiei(reclamanta) (incalcandu-se prev. Codului familiei privitor la actele de dispozitie)
In prima instanţa reclamanta a castigat procesul de revendicare a apartamentului, instanţa a dat preferinta în mod corect actului de proprietate autentic-sentinţa civilă definitiva si irevocabila.
Parata declara recurs invocand in principal neplata sultei. (Într-adevar sulta nu a fost platita catre fostul sot).
Întrebare: Care este situatia in care sotul care primeste aparatamentul si nu plateste sulta. Este unicul proprietar si poate promova actiunea in revendicare si sa aiba succes in continuare.
Va multumesc anticipat.
Va rog sa ma indrumati cu privire la incadrarea juridica a actiunii pe care o prezint.
In fapt, prin sentinta penala inculpatii au fost obligati la plata 45 lei lunar cu titlu pentru compensarea incapacitatii de munca .
Sanctiunea aplicata a fost decisa ca urmare a agresiunii suferite de parte in sensul pierderii unui organ/splina ceea ce a condus la infirmitate fizica permanenta cu incapacitate de munca in procent de 15% pe tot restul vietii.
Suma stabilita de instanta a avut in vedere concluziile raportului de expertiza medico/legala traumatologica si cuantumul salariului minim pe economie din anul 2006.
Avand in vedere ca au trecut ceva ani de atunci am solicitat reactualizarea sumei de 45 lei deoarece valoarea care a fost avuta la momentul pronuntarii sentintei a fost salariul minim pe economie din anul 2006.
Paratii invoca ca este inadmisibila actiunea de reactulizare , corect ar fi majorare pensie.
Care este incadrarea corecta a actiunii?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția barem subiecte 2009
Multumesc. Am reusit .
As dori să aflu baremul la examenul de definitivat din aprilie 2009(dr. proc. pen, dr.proc. civ, dr. civ, dr.pen, dr. fam , etc) daca le are cineva sau sunt afisate, pentru ca le-am cautat fara niciun rezultat. Multumesc
Multumesc
In anul 1994 am cumparat un spatiu comercial , am achitat suma cu factura (am intrat in posesie si folosinta chiar de la momentul cumpararii si pana in prezent) dar nu s-a incheiat contactul de vanzare cumparare. Deoarece dorim sa intabulam dreptul de proprietate , etc, nu detinem acte autentice , am promovat anul trecut actiune in instanta pentru sa se constate ca intre cele doua s- a incheiat un antecontract de vanzare cumparare care sa tina loc de act de v-c. Conform registrului comertului, din anul 2006 aceasta unitate nu mai exista. Ce trebuie sa fac, deoarece instanta spune ca in acest moment nu exista parat... Multumesc.
Va multumesc.
Buna ziua.
De circa doi ani un locatar a sistat, mai bine zis a tăiat conducta de alimentare cu apa lasand 4 apartamente fara apa.
Motivatia acestuia este ca de cateva ori conducta s-a fisurat iar apartamentul acestuia a fost inundat. Mentionez faptul că conducta trece prin apartamentul acestuia aflat la etajul 1, iar noi suntem, la doi şi trei. De atunci , de peste doi ani, aceasta problema nu a fost solutionata. Plangerea adresat politiei cat si SC APA GRUP a rezultat cu raspuns negativ, precum ca conducta ce trece prin apartamentul locatarului nu este de competenta acestora, ei fiind autorizaţi doar pana la caminul de bransament de la limita de proprietate.
In acest moment acest cele 4 apartamente sunt lipsite de adfpa potabila , pe care trebuie sa o aduca de la fantanile din zona sau de alti prieteni.
Intrebarea este . Ce se poate face in acest caz.
Va multumesc.