avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate dyadiana

Activitate dyadiana

Bună seara! Am o mare rugăminte la dvs sa ma, ajutați cu un răspuns la întrebarea mea. Doresc sa îl iau pe soțul meu în întreținere ca coasigurat, singurul venit pe care îl are este de 550 de lei dintr-un imobil închiriat cu contract de închiriere. Poate beneficia ca, coasigurat??? Va mulțumesc!!
Bună seara! Am o mare rugăminte la dvs sa ma, ajutați cu un răspuns la întrebarea mea. Doresc sa îl iau pe soțul meu în întreținere ca coasigurat, singurul venit pe care îl are este de 550 de lei dintr-un imobil închiriat cu contract de închiriere. Poate beneficia ca, coasigurat??? Va mulțumesc!!
Răspuns la discuția Postarea unei fotografi
Va rog frumos sa îmi acordați câteva minute din timpul dvs prețios. Sa va spun pe larg cum stau lucrurile: eu am un apt de închiriat, cu câteva luni bune în urma lam închiriat unei familii cu doi copii ai și doi câini. Au plătit un avans de 1000 de lei și au stat cam 8 luni. Le-am făcut flotant pe adresa și urma când sunt gata buletinele sa se facă și contractul de închiriere, dar după sau răzgândit în privința contractului au spus ca mai târziu ca nu au timp liber și asa au tot amânat. Între timp au acumulat destule bună datorii dintre care:La Enel 4 facturi și ne plătite în valoare de 540 dacă nu primeam avizul nu știam, 1750 întreținere și multe altele. Au plecat din chirie fără sa ma anunțe fără sa știu, au devastat casa, și au plecat cu tot cu cheile apartamentului. Cu ate a zile înainte de plecarea lor, dar nu mai puteam sa iau în niciun fel de legătură cu ei pe Facebook îmi dăduse blok iar la telf la fel blok. Atunci meam dat seama ca ceva este în neregulă cu și am mers acolo și am găsit dezastru. Lăsându-mă cu multe datorii de și casa devastata. Eu la rândul lor meu văzând ca nu pot sa iau în nici un fel legătură cu ei, și am întrat pe profilul lui ca ea îmi dăduse blok, dar iar el nu era frecvent în pe Facebook și am luat o poza de pe profil și am postat-o pe un grup specificând ca ei sunt niște persoane care nu sunt în serioase și ca lasă că multe datorii. Ei sau sesizat și abia atunci mau sunat sa îmi spună ca o sa ma dea în judecata și ca o sa ceara daune morale. Acum va rog frumos ce este de făcut? Poza aceia era deja făcută Public de el, dar îl aveam la prieteni, nu lam fotografiat nu iam spart contul. Va mulțumesc și aștept un răspuns de la dvs. Iertați romanul, dar sper sa nu va plictisit.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe constituie instrumentul juridic de care se poate prevala de vreme ce această reglementare prevede că utilizarea unei opere (inclusiv fotografie) care conține un portret ,fără consimțământul persoanei reprezentate în acesta, constituie contravenție, sancționându-se cu amendă cuprinsă între 3.000 lei și 30.000 lei.Este astfel necesară înaintarea unei plângeri către poliție, pentru constatarea contravenției.
Mai mult decât atât, persoana care consideră că a suferit un prejudiciu prin folosirea unei fotografii în care este portretizată se poate adresa instanței pentru a solicita încetarea acțiunii păgubitoare și acoperirea prejudiciului suferit (de obicei moral)!

Bună seara, pe rețeaua de socializare Facebook ce se întâmplă dacă îl ai pe cineva la prieteni și intri pe. Pagina lui și distribui o fotografie cu el? Fără ca el sa știe! Atât timp cât el o face publica, în e vreo problema dacă altul o distribuie? Sau dacă faci captura de ecran la profilul lui, și și distribui poza specificând unele lucruri despre el? Astept răspunsul la dvs. Vă multumesc.
Răspuns la discuția Pot beneficia de șomaj.
Mulțumesc frumos, pentru răspuns.
Buna ziua, am și eu o întrebare. Pe 6 iulie fetița mea a împlinit 2 ani eu tot timpul asta am beneficiat de indemnizație creștere copil, pe data de 6 iulie m-am întors la serviciu pe alta funcție, căci a mea numai exista. Am lucrat doar trei săptămâni, căci doar atât am putut face fata stresului la care eram expusă zilnic și felul în care eram tratată. Pe data de 20 Iuliei 2018 am făcut cerea de încetare a activității. Întrebarea mea este: mai pot beneficia de șomaj? Sau ce pași trebuie sa urmwz? Va rog frumos sa mă dirijați. Va mulțumesc.
Pe 6 iulie 2017 copilul împlinește. 2 ani. Întrebarea mea este: Dacă pe luna lui iulie este plătită integral sau doar alea șase zile? Și aș mai avea o întrebare: Dacă tatăl nu lucrează cu forme legale cum rămâne cu ultima luna, care se spune că trebuie să între tatăl in Ccc? Și ce ar trebuie sa dovedesc, că sa nu pierd o luna de indemnizație. Va mulțumesc frumos.
Răspuns la discuția Partaj
El nu dorește să facem jumate, el dorește să trec apt pe numele soacrei, care ne-a împrumutat cu un sfert din bani sau sa dau o declarație la notar precum in caz de divorț că nu am nici o pretenție. El de fapt sa dus la judecătorie și să interesat ce trebuie să facă, acolo i-au cerut 10300 lei sa pățească nu știu ce timbru și bineînțeles că nu prea îi convine. Nici nu vrea sa divorțeze că îi este teama de partaj. Problema este și aici sunt eu nelămurită, daca face dovada că sunt și bani de la maicasa și tot schimbul valutar este pe numele lui este vreo problema? Va mulțumesc

Discuție Partaj
Am cumparat un apartament prin licitatie eu sunt titularul, din anumite motive nu ne mai intelegem. Un sfert din bani de pe ap este de la soacra mea. Intrebarea mea este. Daca cauzeaza la partaji sau daca sotul face dovada ca bani sunt imprumutati se intampla ceva. Poate cineva sa imi explice?