Implicatii legale si fiscale in urma incheierii unei asigurari de viata de catre proprietarul unei afaceri care are si calitatea de angajat al acesteia.
Intrebarea este: poate persoana respectiva sa incheie o asigurare de viata cu acumulare de capital cu firma contractant pentru a-si crea astfel o pensie suplimentara la finalul duratei contractuale? Incalca anumite prevederi legale si fiscale procedand in acest mod? Daca da, care sunt acestea, va rog.
Care sunt avantajele fiscale pentru persoana respectiva daca incheie asigurarea de viata punand firma contractant decat daca incheie asigurarea cu pricina punandu-se pe sine contractant?
Multumesc!
Buna,
Am o sentinta definitiva pe un proces civil.
Fostul nu a respectat nimic din sentinta cu pricina astfel ca am fost nevoita sa cer executarea lui silita pentru ca nu a platit 1/3 din venitul net incepand cu data intentarii procesului.
Dupa sentinta ramasa definitiva si pentru ca nu dadea semne ca ar vrea sa respecte sentinta, i-am facut plangere penala pentru abandon de familie si doar atunci a catadicsit sa plateasca. Si chiar si asa, valorile pe care mi le vireaza sunt variabile sau in unele luni pur-si-simplu nu plateste nimic.
Intrebare 1: daca in sentinta scrie ca este obligat la plata unei indemnizatii de 1/3 din venitul net incepand cu data intentarii procesului si pana la majoratul copiilor sau alte dispozitii, pana cand pot sa iau in calcul aceste plati tinand cont ca a inceput sa plateasca fiind strans cu usa?
Intrebarea 2: cat inseamna 1/3 din venitul net tinand cont de faptul ca il banuiesc ca si-a trecut salariul minim brut in cartea de munca si a mai facut un copil cu cea cu care m-a inselat?
Reperele de timp, sunt astfel:
- oct 2015 intentare proces,
- iunie 2017 sentinta definitiva
- sept 2017 plangere penala abandon
- nov 2017 prima plata facuta de fostul.
Va multumesc tuturor!
P.S. Pentru cei/cele care cred ca sunt o ahtiata dupa banii fostului, rog sa nu comenteze pentru ca stiu cu ce exemplar am de-a face si stiu ce mi-a facut si mie dar si copiilor. Daca poate sa ma traga in piept o face. Fara scrupule si fara remuscari.
Astfel ca apreciez orice ajutor!
Buna tuturor,
Fostul are de platit pensie alimentara la nivelul a 1/3 din venit.
Ce intra in acest cuvant ”venit”? Doar salariul net sau intra si bonusuri, diurne, etc.?
Intreb asta pentru ca fostul se prezinta ca fiind mare manager pe Europa si Africa dar salariul lui este la nivelul de 1000 lei, ceea ce nu e realist. Lucrez si eu in vanzari si stiu.
Banuiesc faptul ca intentionat si-a redus drastic venitul pentru a nu plati prea mult.
Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns insa cineva imi spunea ca in aceasta situatie as putea sa ii fac plangere penala pentru abandon de familie.
Procedural nu stiu care este primul pas pe care ar trebui conform legii sa il fac: prima sa fie plangerea penala si secundo executare silita sau invers.
Rog sfat!
Buna dimineata,
Fostul este obligat prin sentinta definitiva dupa respingerea apelului sau la plata pensiei alimentare retroactiv incepand cu octombrie 2015. Sentinta finala a fost data in iunie 2017.
I-am facut notificare prin executor sa plateasca pana ieri, 31 octombrie 2017, ceea ce trebuia sa plateasca conform sentintei si azi dimineata, verificand contul, am constatat ca nu sunt virati banii.
Cu cine sa iau legatura dpdv legal astfel incat sa pun in indeplinire sentinta pe care cu obstinenta refuza sa o respecte?
Va multumesc anticipat tuturor!
Am urmatoarea situatie:
- bunic detinator de 30600 mp teren arabil, decedeaza in decembrie 2006,
- in documentul emis de primarie apar doar 5 din cei 6 copii mostenitori ai bunicului meu.
- In 2008 incep procedurile de succesiune excluzand unul din mostenitori. Nu stim daca a fost facuta aceasta excludere cu sau fara ajutorul secretarei de la primarie care a generat documentul ”elemente de identificare a defunctului - autor al succesiunii”. La momentul demararii procedurilor de succesiune mostenitorul exclus era in viata.
-tatal meu, unul din mostenitorii mentionati, ii ofera fratelui care locuia cu bunicul meu in acelasi sat, procura de reprezentare si asta deoarece tatal meu era deja suferind de diverse boli care nu ii permiteau o deplasare pe distanta mai mare de 600 km.
-cu toate ca tatal meu i-a cerut in repetate randuri fratelui sau documentele de succesiune, acesta nu i le-a trimis deloc.
- la insistentele mamei mele in luna mai 2017, la 2 ani dupa ce a murit si tatal meu, pe email a primit niste copii. Nici un document original. Nimic de la fratele tatalui meu, cel care s-a ocupat de succesiune.
-citind documentele noi ne-am crucit vazand ca a fost exclusa matusa noastra fara a se face o motivatie expresa de excludere. Oricum, tatal meu nu ar fi fost de acord cu o asa actiune marsava!
-pana sa primeasca documentele pe email, mama mea a fost deseori pistonata sa ofere o procura cum ca ii da fratelui tatei pamantul ce l-a detinut acesta ca mostenitor al bunicului meu dar neavand titlu de proprietate.
-si ulterior, dupa ce ne-am prins si noi, mama si cei 4 copiii ai ei ca ceva nu e ok cu situatia respectiva, a tot primit telefoane de pistonare sa le dea pamantul sau macar partea care ”au omis” sa o dea celei careia i se cuvenea, matusa mea.
Noi, mama si cei 4 copii ai ei, am facut succesiunea dupa tata pe ce detinea in alta localitate. Nici nu am stiut la data respectiva ca tati mai avea ceva in alta parte. Nimeni nu ne-a spus si nici tati nu a lasat de inteles ca au ramas chestiuni neclarificate in comuna lui de bastina.
Intrebarile noastre, sunt:
- ce documente trebuie sa pregatim noi pentru a putea realiza succesiunea si dupa terenul ce i se cuvine tatalui nostru,
-la ce institutii trebuie sa mergem si, eventual, estimativ cam cat costa fiecare pas pe care trebuie sa-l facem,
-mentionez ca unul din copiii mamei mele nu mai are cetatenia romana iar un alt copil locuieste in alta tara.
-cu ce documente clare trebuie sa ne prezentam la notarul din localitatea noastra ca sa clarificam totul cat mai eficient cu putinta.
-putem noi sa obtinem documentele ce ne intereseaza daca platim partea de impozit care apare ca datorie de pe cativa ani in urma pentru bucatica de teren ce ii revine tatalui meu, decedat?
Va multumesc tuturor care va veti aloca timp sa cititi ”romanul ION” in varianta noastra.
Nu stiu alte mamici cum sunt si cum se comporta cu fostii, tatii copiilor lor, dar eu nu imi permit sa imi bat joc de nimeni.
E in fiinta mea chestia asta.
Si daca, prin absurd, nu as fii prezenta la ora specificata in sentinta as anunta pe toate caile posibile. Fostul stie asta. Si cu toate astea el este cel care nu respecta programul pentru ca intotdeauna face doar ce vrea si cand vrea.
Singurul carlig de care se agata este acest ”interes superior al copiilor” chiar daca, asa cum scrie dl. avocat Lascoschi, asta inseamna sacrificarea mamei.
Sunt dezamagita de societate si de legiuitor ca, pe deoparte ne ajuta pe noi femeile sa casigam sentintele, dar, pe de alta parte, ne sacrifica viata invocand interesul superior al copiilor si neobligand tatii sa respecte riguros nimic. In afara, poate, de partea financiara.
Ajungi sa iti doresti sa nu mai faci copii pentru ca nu merita per total!
Va multumesc tuturor pentru efortul depus si lamuririle oferite!
Multumesc de raspuns domnule avocat dar aceste sicane la care ma supune fostul sunt in forma continuata, cum spuneti dvs. in domeniul juridic.
Avem telefoane si vorbesc cu fostul dar in toate situatiile el trebuie sa castige.
Acum cateva clipe, mai exact la ora 19:01, mi-a trimis sms cum ca fiul meu vrea sa se uite la Star Wars si ca vor mai intarzia.
Consider ca e lipsa crasa de respect sa trimiti sms la un minut dupa termenul specificat in sentinta. Nu asa se face o comunicare de dragul copilului!
Iar eu acuma... stau...si astept.... nestiind cand mi-l aduce.
Si chiar vroiam sa fac si eu altceva in seara asta.
Buna tuturor,
Am castigat, dupa ce a facut fostul apel, procesul pentru stabilirea autoritatii parintesti. In sentinta se specifica clar urmatorul program lunar: ”in primul si al treilea sfarsit de saptamana din luna de vineri de la ora 17 pana duminica pana la ora 19.”
Intrebarea mea, este:
- el are dreptul sa vina oricand in acest interval de timp?
- daca la vineri la ora 17 tatal copilului meu nu se prezinta sa ia copilul eu sunt obligata sa il astept pana cand are el chef sa vina (inclusiv sambata)?
- cum pot dovedi ca nu a venit cand trebuia?
- ce pasi sa fac eu pentru ca situatia de a fi la cheremul lui la fiecare doua sfarsituri de saptamana ma incurca foarte mult si imi displace?
Chiar credeam ca odata batut in cuie un astfel de program, acesta va fii respectat cu sfintenie!
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua dna. Avocat.
Stiu unde merge la scoala. Inainte de pronuntarea sentintei am reusit sa obtin acces la catalogul scolar. De la tata nu am primit niciodata nici o informatie despre copil venind din propria initiativa a adultului.
Multumesc pentru recomandare. Voi face o adresa catre Casa de Asigurari de sanatate.