Odata cu acceptarea mostenirii, vor accepta si datoriile . Nu sunt obligati sa faca succesiunea.
Daca ati semnat acordul de finantare si ati avut prevazut in proiectul depus si decontarea salariilor, orice anagajare este eligibila.
Daca in proiect ati specificat ca angajati salariati "defavorizati", si persoana respectiva este inca inscrisa ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca la AJOFM (chiar daca nu se mai afla in plata indemnizatiei), prezentandu-va la angajare o repartitie din partea AJOFM, atunci persona se poate considera "defavorizata".
Nu este ilegal sa faca aceste solicitari, mai ales daca acestea au fost specificate in Regulamentul Intern. Nici ei nu sunt proprietarii masinii!. Intradevar Codul fiscal considera locatarul unui contract de leasing ca fiind proprietar din punct de vedere fiscal, insa nu sunt proprietari de drept.
In situatia in care masina se preda cu avarii, puteau sa solicite si sumele necesare repararii respectivelor avarii.
La un eventual control, fostului dvs angajator, i se poate scoate 50% din cheltuiala cu masina pe care ati folosito dvs, daca nu dovedeste ca acea masina a fost folosita doar pentru activitatea firmei. Una din dovezi este foaia de parcurs care trebuie sa arata KM parcursi.
Clar nu poate daca devine doar asociat!
Pot doar sa presupun ca va aflati in perioada de proba (90 de zile calendaristice). In acesta perioada concedierea se face printr-o simpla notificare scrisa catre salariat, fara a fi obligatoriu ca aceasta sa fie motivata in vreun fel.
Daca concedierea s-a facut in perioada de proba veti fi platiti pana in ziua in care primi notificarea. Atentie sa nu fie antedatata.
Eu m-as prezenta in fiecare zi la locul de munca, pana la data primirii notificarii. Daca gasesc locul de munca inchis, as face o notificare prin SMS catre angajator ca m-am prezentat la munca la ora .... si nu ati putut intra in incinta pentru a va desfasura activitatea.
Daca nu faceti acest lucru veti fi pontati absenti pana la data notificarii, deci veti pierde din salariu.
In Romania nu este legala o concediere verbala!
Din pacate nu aveti vreo iesire. Daca pragul datoriilor erau peste 40.000 lei se putea depune cerere pentru deschiderea procedurii de insolvență. Din pacate nici aceasta nu este gratis! Costurile cu lichidatorul sunt destul de mari.
Se poate ajunge chiar la raspunderea dvs ca persoana fizica in solidar cu firma pentru neplata obligatiilor fiscale daca, se dovedeste ca neplata s-a facut cu rea creditna. Din experienta va spun ca ANAF atrage automat raspunderea administratorului pentru neplata creantelor, urmand ca dvs sa demonstrati in instanta ca neplata obligatiilor nu s-a facut cu rea credinta.
Nu! Doar la PFA sau I.I. e valabila prevederea.
Conform art.76 alin.2 lit.g din codul fiscal, asociatia retine din venitul presedintelui asociatiei obtinut in baza unui contract de mandat, 16% impozit pe salariu
Conform art. 139 alin. 1 lit n din Codul fiscal CAS, in procent de 10,5% respectiv 15,8% si CASS in procent de 5,5 % respectiv 5,2 %
In situatia dvs , CIM se poate suspnda in în condițiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, contractul individual de muncă, precum și prin regulamentul intern pentru absente.
Atunci trebuie sa intelegeti ca asociatia are rol de angajator. Administratora fiind salariat, nu trebuie sa plateasca din buzunarul ei pentru cele necesesare in indeplinirea datoriilor de serviciu. Probabil ca nici dvs la serviciul dvs nu va pune patronul sa platiti pentru ce folositii in activitatea de salariat.
Bineinteles ca angajatorul este cel ce stabileste ce este necesar pentru desfasurarea activitatii unui salariat. Unii angajatori le da salariatiilor pentru evidenta contabila, un pix si un top de hartie. Altii, ii doteaza cu program de contabilitate, calculator, imprimanta, etc.