avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

Austriecii,au pus la punct o metoda de înșelăciune!!Practica"de a nu vedea" rovigneta,este binecunoscuta și aplicată doar anumitor națiuni!!Statul român,le da pădurile și petrolul,și tot noi plătim!!De ce ne-ar considera altfel decât prostii lor??
Bună ziua!!
Se pare totuși,că Austrieci practica amenzile pentru românii care merg pe autostrada,chiar daca au vignete cumpărate!!As dori să întreb:
-Nu exista alta varianta decât cea cu avocatul austriac??Adică,noi de ce nu îi călărim când vin ai ci la furat??
Eu,m-aș razboi cu ei,dar în varianta in care banii pe care trebuie sa îi plătesc la niste ..... se multiplica prin avalanda,mă las păgubaș!?
Exista si o alta varianta??Statul toman,doarme??
Mulțumesc frumos!!
Pentru ce??Să recunoască un bon fiscal și un abtipild??Pe asta și mizează ei!!Decât să plătești un avocat,mai bine le dai lor bani!!Sunt convins că numai pentru români "nu vad" vigneta!!Eu mă așteptam la o scurta îndrumare!!Unde anume sa fac contestația...care ar fi pașii ..etc!!

adriandimitriu a scris:

Angajați un avocat cu drept de practică în Austria

Bună ziua!!.
As dori și eu un sfat în următoarea problema!!Pe 22 dec 2024,am intrat în Austria pe autostrada!!Primul lucru a fost să achiziționeze vigneta!!Am pus abțibildul in partea de jos a parbrizului(dreapta),și,bineînțeles,am păstrat și bonul fiscal!!Deoarece urma să mă întorc după 10 zile,am fost nevoit să achiziționeze vigneta pentru 2 luni(așa îmi amintesc).Când am ajuns in Italia,am observat că era căzută pe bord.Am relipit-o,în partea dreaptă,de data asta sus,că sa o pot vedea,în caz că se va desprinde iar.Am primit un fel de amenda acasă,am trimis poze după bonul fiscal și cu vigneta in parbrizul mașinii,astfel încât să se vadă și numărul de înmatriculare.Dansii îmi trimit răspuns că au văzut vigneta,dar că tot trebuie să plătesc amenda că"la momentul controlului,vigneta era căzută".Am constatat că amenda era mărită cu 20%!Pe data de 01-01-2025,am revenit tot prin Austria,și tot timpul vigneta a fost în geam!!
Ce ar fi de făcut??La ce să mă aștept??Personal,consider că este un abuz!!.
Mulțumesc anticipat!!
Bună ziua!!
As dori să știu și eu daca plec prin Europa(Ungaria,Austria,Italia),cu soția și cu copilul care are 17 ani împliniți(are buletin),ce documente ar trebui sa avem??Copilul are nevoie de pașaport??
Vă mulțumesc!!
As avea nevoie de informații cât mai detaliate!!
Bună ziua!!
As dori să știu și eu cum se impozitează veniturile în situația în care am 2 contracte cu cate 4 ore/zi,și am și PFA!!Menționez că salariile sunt mai mari decât salariul minim la 8 ore!!
Trebuie să fiu atent la ceva anume??
Vă mulțumesc!!
Bună ziua,
Daca sunt marinar,cetățean născut în Ucraina,cu cetățenie română,posesor al unei cărți de identitate,carnet de marinar obținut în Ucraina,valabil,cum as putea să obțin carnet de marinar românesc??Mă puteți ajuta cu un răspuns??
Vă mulțumesc!!
Bună ziua!!
Într-un proces de munca,contestație la o decizie de concediere,avocatul intimatei a refuzat proba testimonialai!!Mi s-au părut ciudat că a admis aceste lucru,pentru că audierea martorilor era foarte importanta!!De asemeni,am fost întrebat dacă mai doresc angajarea,și am raspuns că "În condițiile astea,nu',referindu-ma la subiectivismul concedierii,deoarece aceasta s-a făcut în baza art.65 alin 1..A fost de acord cu audierea unui singur martor pentru stabilirea unei divergente asupra orelor suplimentare,și a acceptat diferite probe rămase în arhiva societății,fără a solicita pontajele care se întocmeau într-un anumit mod,pe care l-am exemplificat!!
Administratorul societății,se folosește foarte des de nivelul relațional,fiind sponsorul multor persoane importante cu funcții publice,și am observat că judecătoarea știa foarte bine și cazul,și felul în care avocatul urma să abordeze procesul!!
Vă rog să îmi spuneți dacă pot urmări/solicita ceva anume!!

Liliana Gradinaru a scris:

Nu se poate analiza asa ceva generic, daca aveti o situatie concreta, reveniti. Detaliile fac diferenta.

Bună ziua!!
Deoarece nu sunt jurist sau avocat,as putea afla de la un specialist daca în cazul contestării unor decizii de concediere exista și o procedura prealabila care sa reprezinte obligativitate legală??
Bună ziua!!
Pentru cultura mea generala,as dori să știu dacă există vreun for care poate supraveghea modul în care se desfășoară un proces??Mă refer aici la respectarea legislației,bineînțeles....
Ce se poate face atunci când un judecător prin acțiunile sale,influențează în favoarea cuiva evoluția procesului în vederea emiterii unei hotărâri care să favorizeze pe cineva anume!!
Vă mulțumesc!!