avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate x_iara

Activitate x_iara

Răspuns la discuția deces angajat
Este vorba despre ajutorul de deces acordat în baza Legii 263/2010. Ma intereseaza daca poate ridica cineva din familie ajutorul de inmormantare de 31301 lei fara implicarea societatii unde a lucrat persoana decedata
Discuție deces angajat
Daca un angajat decedeaza, cum procedeaza societatea cu privire la ajutorul de deces? Ce acte sunt necesare?
Multumesc.
Discuție deces angajat
Buna ziua, daca la o societate cu 5 angajati decedeaza un salariat din motive de sanatate, ce obligatii are aceasta fata de familia decedatului? Precizez ca nu exista CCM. Cine trebuie sa ridice ajutorul de deces de la stat? Societatea sau familia angajatului?
Multumesc anticipat.
Discuție Pontaj
Buna ziua,
am o intrebare legat de cum se poate ponta un angajat in urmatoarea situatie?
O firma de paza are un contract de gardare tren de marfa, angajatul exercita activitate doar cand trenul stationeaza. De ex: stationeaza 2h apoi este in mers urmatoarele 5 ore dupa care iar stationeaza 3h..... O gardare poate dura 5 zile de la preluare pana la predare tren.
Multumesc anticipat.
Care este numarul maxim de zile consecutive de regulă ce le poate lucra un angajat între cele două ture de repaus? (Lăsând la parte excepția de 14 zile). Multumesc.
Repausul saptamanal de 48h se raporteaza la saptamana de luni pana duminica?
La ce se refera mai exact legea cu unitatea "saptamana" ?
Intreb asta deoarece exista tot felul de discutii ca de exemplu ca dupa 5 sau 6 zile lucrate un angajat trebuie sa primeasca 48h libere....asta si daca inseamna duminica-luni.

Se poate ca un angajat sa primeasca liber de exemplu luni-marti apoi sa lucreze pana saptamana viitoare si urmatoul liber sa fie sambata - duminica (adica el lucreaza 10 zile dar ar avea 48h/sapt libere)?

Multumesc anticipat.
Repausul saptamanal poate fi acordat de exemplu duminica si luni? cum ne raportam la saptamana? de luni pana duminica? Multumesc mult.