Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema. Am inchiriat (cu contract de inchiriere) un spatiu destinat unui pub/bar/restaurant problema este ca aceea cladire nu este intabulata, eu nefiind singura care isi desfasoara activitatea in acea cladire. Din aceasta cauza nu am putut obtine autorizatia de functionare de la primarie iar in urma unui control al politiei locale am fost amendata si mi sa suspendat activitatea. Ce pot sa fac mai departe sa imi continui activitatea sa pot plati chiria si utilitatile si sa pot obtine autorizatia de functionare. Va multumesc frumos
Buna seara,poate angajatorul bugetar sa inpuna perioada in care se va efectua concediul neefectuat in anul 2019?
Încă nu am propus acest lucru, nu stiam cum sa procedez in acest caz. Cum sa procedez? Fac cerere sau propun verbal ?
Buna ziua, astazi am fost anuntata de angajator (lucrez la stat) ca voi fi obligata sa imi iau concediul de anul trecut avand in vedere situatia cu care se confrunta tara acum. Intrebarea mea este daca e legal , avand in vedere ca as putea lucra de acasa fara nici cea mai mica problema. Cum se pracedeaza in cazul acesta. Va multumesc
va multumesc frumos pentru raspuns
Buna ziua, sunt divortata la notar din 2015 atunci am stabilit o sumă fixă de 250 de lei pe care fostul sot trebuie sa o plateasca lunar dar sa specificat foarte clar in actul de divort ca suma va putea creste in functie de venitul tatalui. Între timp salariul minim pe economie a crescut si bineinteles eu primesc tot 250 de lei. Problema este că nu tine legatura cu copilul, il ia foarte rar iar pensia alimentara o plătește cand isi aduce aminte, acum este in urma cu 3 luni. De fiecare dată când ii amintesc de bani imi spune ca nu il las sa vorbeasca cu copilul asta in condițiile în care nu suna niciodată. Intrebarea este daca sunt obligată să îl sun eu pentru a vb cu copilul la telefon si daca asta ii da dreptul sa nu imi.plateasca pensia. Va multumesc
Da stiu ca nu este un site de recrutare :) va mulțumesc frumos pentru raspunsuri.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Am nevoie de un avocat doar ca as prefera sa fie in Brasov.
Buna ziua, am divorțat în urma cu 3 ani, din căsnicie a rezultat un copil care este in grija mea dar ma confrunt cu următoarea problema, am divorțat la notar iar in decizia de divort sa stabilit o pensie alimentara de 250 de lei urmând să crească în funcție de salariul tatălui său nevoile minorului. Fostul soț a fost plecat din țară 2 ani si a refuzat să declare salariul dar intre timp a crescut salariul minim pe economie ceea ce înseamnă că trebuie sa creasca si pensia. Copilul va merge la scoala, clar nevoile sunt mult mai mari dar el nu vrea sa inteleaga acest aspect si refuza sa creasca pensia alimentara. Iar alta problema este ca el cat timp a fost plecat nu a respectat programul de vizita iar copilul incet incet a rupt relatia cu el, acum sa intors in tara si il forteaza sa mearga cu el iar copilul insista ca nu vrea imi plange mereu. Ce pot face in acest caz si care sunt drepturile copilului meu. Va multumesc
Buna ziua, am o mare nelămurire. Am intrat in risc maternal din 10 iulie problema e ca angajatorul a spus ca voi lua in jur de 800 de lei. În ultimele 6 luni am avut salariu brut 1900 iar lunile ianuarie februarie si martie am lucrat zi de zi fără nici o zi liberă. Am citit ca se calculeaza si in functie de zilele lucrătoare. Va rog sa ma ajutati un pic sa calculez sa stiu la ce sa ma astept. Va multumesc