avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate Michi2475

Activitate Michi2475

Buna ziua.
Lucrez la o școala și vreau să-mi fac ochelari in baza deciziei Curții Europene de Justiție despre care am auzit in media ca a decis ca angajatorul sa suporte cheltuielile pentru ochelari la angajați. Țin sa precizez ca lucrez foarte mult la calculator. Va multumesc!
Buna ziua. Sunt căsătorită de 22 de ani cu soțul meu și locuim impreuna cu părinții mei. Eu nu prea am lucrat in acești ani decât foarte puțin. Soțul meu a contribuit financiar la renovarea casei și la întreținerea mea și a copilului nostru. Întrebarea mea este dacă in urma unui divorț posibil cam ce pretenții ar avea soțul de la mine. Va Multumesc!
Am fost trecută ca și gestionar in baza contractului de garanție și a deciziei.
Buna seara. Am rugămintea sa ma lamuriti intr-o problema. Eu sunt Administrator de Patrimoniu la o școala și de o luna de zile sunt trecută ca și gestionar și mi se retine garanția de 10% din salar. Întrebarea mea este, dacă in fisa postului nu e trecută aceasta mențiune de gestionar, este legal? Va Multumesc!
Buna ziua. Va rog sa ma informați dacă este legal ca pentru a indeplini condițiile de accesare fonduri europene pe o firma noua pe numele meu am cesionat firma pe care am deținut-o pana săptămâna trecută, dar am făcut o hârtie de împuternicire de acces la contul bancar al firmei deținute anterior cu acordul noul administrator și al băncii pentru a avea acces la contul firmei pentru a face plăti in numele fostei firme și pentru a gestiona veniturile și PTR a avea controlul vechii societăți , deoarece intenționez peste mai mult de 6 luni sa redobândesc societatea cesionată. Vreau sa menționez ca condiția de accesare a fondului european pe noua firma este sa nu dețin alta societate și sa nu am studii superioare , iar cu ceva luni in urma am renunțat la ultimul an de facultate. Va Multumesc mult!
Buna ziua. Va rog sa ma informați dacă este legal ca pentru a indeplini condițiile de accesare fonduri europene pe o firma noua pe numele meu am cesionat firma pe care am deținut-o pana săptămâna trecută, dar am făcut o hârtie de împuternicire de acces la contul bancar al firmei deținute anterior cu acordul noul administrator și al băncii pentru a avea acces la contul firmei pentru a face plăti in numele fostei firme și pentru a gestiona veniturile și PTR a avea controlul vechii societăți , deoarece intenționez peste mai mult de 6 luni sa redobândesc societatea cesionată. Vreau sa menționez ca condiția de accesare a fondului european pe noua firma este sa nu dețin alta societate și sa nu am studii superioare , iar cu ceva luni in urma am renunțat la ultimul an de facultate. Va Multumesc mult!
Buna ziua. Pe fluturașul de salariu din luna Martie nu-mi este trecută deducerea personală ( eu având soțul in întreținere). Pe cel din Februarie era trecut Nu este absolut nici-o modificare , soțul nu lucrează .. Oare este o greșeală sau care ar putea fi cauza? Va Multumesc mult!
Buna ziua. Eu m-am angajat in luna Februarie 2022 , in contractul meu de munca scrie ca am dreptul la 24 de zile de concediu. Întrebarea mea este, la cât timp de la angajare am dreptul să-mi iau concediu? Multumesc mult!
Buna ziua. Am fost la o firma 5 zile la servici unde nu am semnat nici-un contract și nu am cunoștința sa fi fost nici zilier, iar patronul mi-a spus ca pentru aceasta perioada ma plătește, iar după aceasta perioada daca ma adaptez și daca îmi place ma angajează. Vreau sa va spun ca după 5 zile am renunțat, deoarece nu-mi place, iar patronul nu mi-a plătit 5 zile , deșii l-am contactat telefonic, unde nu-mi raspunde și i-am trimis și 2 mesaje la care desigur nu am primit nici-un răspuns. Este legal cum a procedat patronul și ce pot sa fac eu din punct de vedere legal?
Va Multumesc mult.
Buna ziua. Va rog să-mi spuneti ce articol din codul penal pedepsește o persoana care trimite un astfel de mesaj: Your wife have to go out today, because she have no right to stay, and you at 30 June!! Specific ca aceasta persoana este șeful meu! Va Multumesc frumos!