avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate aqua regia

Activitate aqua regia

Am si eu o intrebare legata de demonstrarea inexistentei unei asociatii de proprietari. Cui ma pot adresa pentru a face asta?
Poate o astfel de mentiune sa duca la alienabilitate juridica?
Este vorba despre o interdictie de instrainare care a fost radiata din sectiunea C dar care totusi a ramas in aceasta sectiune B si imi genereaza mari neajunsuri.

Buna ziua,
Ce valoare juridica are o mentiune notata la partea B a Cartii Funciare?Am crezut ca doar sarcinile din sectiunea C pot produce efecte juridice.
Multumesc
Cealalta hotarare menita sa tina loc de act autentic,ca sarcina a tertului izvoraste din intentia acestuia de a recupera investitiile in imobil si foarte probabil se va admite in parte. Totodata blocheaza tranzactia intre mine si vanzator. Dublul sumei este foarte greu de obtinut din cauza faptului ca aceasta creanta nu este certa. Hotararea care sa tina loc de act autentic are premise de concretizare in cazul unui refuz nejustificat din partea vanzatorului...dar acesta vrea si poate justifica de ce nu vinde...
Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare a unui apartament a expirat din cauza unei sarcini la Cartea Funciara . O cale de atac ar fi aceasta hotarare care sa tina loc de act autentic dar situatia este cel putin delicata din cauza acestei sarcini ( o alta hotarare care sa tina loc de act autentic pentru niste pretentii ale unui tert asupra promitentei vanzatoare) . Am depus plangere penala pentru inselaciune . Dar nu as vrea sa renunt la imobil. Ce as putea sa fac in aceasta situatie?
Am depus o cerere de executare silita in cadrul unui BEJ. Incuviintarea executarii silite s-a respins ,motivarea deciziei inca neprimind-o pentru a face apel. Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare pe care am semnat-o are termen de prescriptie 6 luni. Deja s-a scurs o luna. Termenul legal de emitere a motivarii e de 30 de zile iar asta inseamna cel putin 2 luni pierdute din cele 6. Cum se poate suspenda aceasta prescriptie?
Da,am fost informat de catre notar. Da, am vazut extrasul de carte funciara. Dar mi s-a spus ca platind banii pt creanta , ipoteca se va ridica si astfel urmand sa platesc restul de bani pt imobil. Doar ca acest lucru nu s-a intamplat. Proprietara mi-a blocat nr de telefon si refuza orice dialog. A promis ceva in plin litigiu. Este legal?
Am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament la un pret bun. Apartamentul era ipotecat in baza unei creante detinute de catre fostul prieten al vanzatoarei,care la randul lui achitase un credit de la un IFN. Cei doi se judeca si in cele din urma ea obtine decizie definitiva in parte,(sa aflu ulterior nu si irevocabila )adica ea sa-i restituie debitul lui. Aici intervin eu si prin promisiune bilaterala de vanzare-cumparare achit avansul de 50 % din pret pt stingerea creantei. Banii au fost virati in contul executorului si apoi in contul creditorului.La expirarea primului termen al promisiunii ma prezint la notar pt a achita restul de bani ,unde constat cu stupoare ca tranzactia nu poate avea loc fiindca,creanta nu a fost radiata de la Cartea Funciara pe motiv ca procesul nu este finalizat...,
In curand expira si al doilea termen stipulat de actul aditional,vanzatoarea nu mai poate fi contactata (mi-a blocat nr de telefon). Ce pot face in continuare? Sa atac in Civil pt respectarea clauzei conform careia imi da dublul sumei investite sau/si in Penal pt inselaciune? Toti si-au luat banii linistiti: notarul,executorul,tertul creditor ,promitenta vanzatoare careia i-am achitat debitul iar eu am ramas cu o creanta....
Eu detin toata suma necesara platii,eu sunt client de buna credinta.Ce voi face in momentul expirarii si celui de-al doilea termen al promisiunii bilaterale?(vb de ipoteza in care ipoteca actuala nu va putea fi ridicata) Ma voi constitui parte civila intr-un proces civil sau penal ,voi castiga foarte probabil,dar cum imi voi recupera prejudiciul daca acel drept de creanta detinut acum este de rang inferior in Cartea Funciara? Nu ma incalzeste cu nimic sa incarcerez celalalt promitent si sa am banii pierduti... Offf inclin sa cred ca am platit avans pt un bulgare de zapada nu pt o casa ,,, :(