avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate cristi.a

Activitate cristi.a

Răspuns la discuția Accident auto - biciclist / daune
Bună ziua, pentru a nu mai deschide alta discuție...pronunțarea este amânată câte 15 zile...de 12 ori. 12 amânări fără nicio explicație. Mesajul este acelasi:

Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. PESTRITA DE
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea în cauză la data de 01.03.2024. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, azi, 20.02.2024.
Document: Încheiere - Amânare ulterioară a pronunţării 20.02.2024

Ce se poate face? Cât pot amâna? Amână până dă firma de asigurări faliment?

Mulțumesc!
Bună ziua, urmează să fiu angajat de o firmă care nu are sediul în România. Cum as putea lucra la ei? Unde îmi sunt plătite taxele? Pot alege reședință fiscala în altă țară, dar sa locuiesc în România? Mulțumesc
Accident auto - biciclist / daune.
In luna iunie a acestui an, in timp ce mergeam cu bicicleta am fost accidentat de un autoturism. Pe scurt, umar dislocat si stabilirea unui punctaj traumatologic de 18.5 puncte. Acum, asiguratorul (RCA) refuza sa tina cont de acest punctaj deoarece ordinul ORDIN nr. 1/2.293/2022 a fost pubicat in sept 2022, deci ulterior accidentului. De la suma de 94,350 lei (cf punctaj) au propus 10,000 lei despagubiri, ceea ce este penibil. Solutia este instanta banuiesc....ce baza au ei cand au refuzat? Doar sa castige timp? Multumesc!
Buna ziua,

Orice ONG este obligat sa depuna o declaratie cum ca nu "spala bani" la ONPCSB?
Am inteles ca trebuie depusa o astfel de declaratie pana pe 17 ianuarie 2020.
Buna ziua,

In acest moment am deja la exector 3 creante ale aceleasi banci, crente ce au fost cumparate de APS. Am aflat de aceasta OG care plafoneaza valoarea cu care APS a cumparat creanta la 30% din valoarea ei.
Cum pot afla cu cat a cumparat APS creanta?
Se aplica retroactiv (eu deja am poprire de circa 2 ani de zile).
Multumesc!
Răspuns la discuția Amenda ratb
Ca sa nu mai deschid un nou topic. Astazi, 3 calatorii valabile. Am incercat validarea cardului dar aparatul a dat eroare, mesaj "incercati din nou". Am incercat de alte trei ori si am incercat sa ma deplasez la un alt aparat. Controlorul era in tramvai, a vazut sau poate chiar a provocat nefunctionarea aparatului si m-a oprit, legitimat, respectiv amendat. La coborare am verificat, mai am 3 calatorii valabile, dar tanti de la ghiseu mi-a spus ca nu-mi poate da bon cu numarul de calatorii valabile (sold). Cum procedez pentru contestatie? Am folosit persoana mea, dar totul a fost in cazul unui tanar, fiul meu, care s-a si speriat si nu a protestat.
Răspuns la discuția Recuperare cheltuieli deplasare
Va multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare cheltuieli deplasare
Pe care sa-l platesc? Multumesc!
Buna ziua,
Am fost solicitat ca martor in alta localitate, si dupa mai multe neprezentari am fost amenintat cu mandat de aducere. Am ajuns cu masina mea, dar cu solicitarea de recuperare a combustibilului. Acum solutia e clara: Respinge plângerea. În baza art. 451 alin. 1 C.p.c. Obligă petentul la 130,1 lei reprezentând cheltuieli de deplasare la instanţă a martorului. Problema: cum recuperez banii de la petent? Ca eu nu am cum sa umblu dupa el...Va multumesc!
Răspuns la discuția Sponsorizare PF
Va multumesc.

Incerc sa fiu mai clar.

Voi face turul Romaniei intr-o luna de zile. Pentru aceasta am facut un proiect impreuna un un ONG. La finalul turei, cu banii ramasi se vor cumpara niste dispozitive medicale. Se strang bani, donatii si sponsorizari. Aceasta actiune are 3 tipuri de cheltuieli - inainte de tura (echipament), cheltuielile cu tura (cazare, masa, consumabile) si cele de dupa tura (dispozitivele medicale).
Eu intreb sub ce mod pot primi in avans banii pentru cheltuielile din timpul actiunii, pentru ca sunt convins ca nu voi putea avea documente pentru fiecare cheltuiala.