avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate razvan79vl

Activitate razvan79vl

Buna seara! In afara de cele spuse de domnul avocat as mai vrea sa adug si eu cateva chestiuni punctuale:
1.Verificati codul fiscal al agentiei in baza de date a Min.Finantelor!(gratuit)
2. Verificati agentia si la Registrul Comertului si aflati mai multe despre ea!(costuri aproximativ 250 lei furnizare date complete sau cca.35 lei furnizare informatii de baza)!
In functie de informatiile colectate puteti formula si o plangere la ANAF care se soldeaza cu cel putin o amenda aplicata agentiei daca desfasoara activitate in alt loc decat cel declarat la ORC!
Faceti si o sesizare la Protectia Consumatorilor!
Ca sa aveti o imagine cat de cat completa accesati acest site-uri:
[ link extern ]

blog.napocaimobiliare.ro/2017/08/04/ce-reprezinta-contractul-de-exclusivitate/

www.google.ro/amp/blog.avocatoo.ro/amp/abuz-intermedierea-imobiliara

sa vedeti ce presupune pe scurt un asemenea contract si cum poate fi interpretat un asemenea contract!
Multa bafta la vanzare!
Buna seara! Am cumparat recent o masina de la o persoana din judetul Dolj, persoana care la randul ei cumparase masina din judetul Cluj. Masina are numere de circulatie de Cluj, fostul proprietar din Dolj neimatriculand masina la Politie, desi o avea trecuta la Taxe si Impozite
Am dorit sa imatriculez masina pe numele meu insa mi s-a cerut o dovada ca masina a fost vanduta in mod legal de cel de la Cluj(ca s-au platit taxele si impozitele pentru ea la data vanzarii)! Am luat legatura cu proprietarul din Cluj si acesta imi solicita 400 de euro sa imi trimita o adeverinta in acest sens!
Intrust acest lucru mi s-a parut un santaj ordinar ma gandesc sa-i actionez in instanta pe cei doi in asa fel incat sa se constate ca eu sunt proprietar si sa pot sa-mi imatriculez masina!
Nu stiu daca e bine, asa ca va rog sa ma ajutati cu opinii!
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! O sa fiti informat de organul de cercetare penala in cazul in care se va formula plangere impotriva dumneavoastra! Va sfatuiesc sa gasiti un avocat care sa conteste zilele de ingrijiri medicale(daca sunt peste 90)! In cazul in care zilele de ingrijire sunt sub 90 o sa primiti o neincepere a urmaririi penale iar victima se va judeca cu asiguratorul dumneavoastra! O sa va suspende permisul de conducere prin ordonanta de neincepere a urmaririi penale , dar nu mai mult de 90 de zile si o sa va creasca prima de asigurare RCA( in cazul in care ingrijirile medicale nu depasesc 90 de zile si victima nu doreste impacare)!
Daca doreste sa se impace vedeti ce suma ii puteti oferii!
Restul raman necunoscute pana la finalizarea anchetei !
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Nu aveam de gand sa intervin dar si tatal meu a patit asa ceva, cazul lui este in cercetare la procuratura si pot sa va spun ce consider eu ca trebuie sa urmariti:
1.Alcolemia( daca nu a-ti consumat alcool o sa va fie bine)
2. Zilele de ingrijiri medicale raportate la leziunile suferite de victima(aici sa fiti atent ca unii mai "supraliciteaza" certificatul medico-legal si poate sa ajunga la pragul infractiunii de 90 zile ingrijiri medicale)
3. Plangerea poate fi formulata in termen de 90 de zile de la data accidentului si de aici doua consecinte: fie sa va impacati cu victima care sa dea o declaratie de retragere a plangerii sau de renuntare la a formula plangere contra unei despagubiri, fie sa lasati acest cetatean sa formuleze plangere si apoi sa se indrepte in civil impotriva sovietatii la care erati asigurat RCA!
Nu am vazut daca permisul v-a fost retinut cu drept de conducere sau nu(in cazul dumneavoastra cred ca prima ipoteza este mai plauzibila) si spun asta pentru ca la fiecare 30 de zile va trebuii sa formulati o cerere la procuratura pentru a va fi prelungit dreptul de a conduce paana la finalizarea urmaririi penale si solutionarea ei!
Va doresc sanatate dumneavoastra si victimei!
Buna ziua! Speta mea este in felul urmator: am facut o cerere de portare dintr-o retea in alta! Am semnat contractul de portare si abonament cu noul furnizor care s-a angajat ca in maxim 4 ore sa am numerele de telefon functionale(acestea imi trebuiau pentru un dispecerat de taxi) !
Din cauza faptului ca portarea a tinut patru zile de la momentul semnarii contractului pana la momentul cand efectiv au inceput sa mearga am avut pierderi de clienti foarte mari(pe un singur numar aveam 400 de apeluri zilnice pentru comenzi taxi) cat si pierderea unor masini care au plecat la alt dispecerat.
Dupa 2 zile am avut surpriza sa constat ca unul din cele doua numere nu mai functiona iar celalalt puteam sa apelez dar nu puteam sa primesc apeluri. Au trecut 2 zile pana cand cineva de la noua societate de tellefonie mi-a spus ca trebuie sa schimb sim-urile, si mi le-a schimbat.
Acum societatea a pierdut aproape 120 de clienti fideli si am reinceput sa investim in publicitate ca sa ne revenim!
Ce poate societatea sa faca sa obtina despagubri? Mentionez ca avem inregistrate 3 plangeri la operatorul de telefonie mobila fara raspuns si 5 numere de sesizari telefonice fara raspuns!
As vrea sa obtin despagubiri, si as dorii sa stiu daca mai exista spete in acest sens!
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Buna ziua! Astazi amavut o solicitare de la un prieten sa-l ajut sa-si recupereze timbrul de mediu pentru o masina pe care a achizitionat-o din Romania( masina ce a fost imatriculata anterior in Romania si recuperata taxa de poluare)!
Intrebarea este daca aceasta timbru de mediu se poate recupera? Are cineva idee de o hotarare pronuntata in acest sens?
Eu consider ca da intrucat o discriminare ramane o discriminare( nu poti sa aplici niste prevederi doar pentru masinile achizitionate din strainatate pentru ca atunci s-ar aplica cu jumatate de masura hotararile cjue)!
Aceiasi intrebare si pentru masinile achizitionate noi din Romania!
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si spete!
Răspuns la discuția Timbru de Mediu Castigat !
Nu stiu daca ajuta cu ceva dar a fost o hotarare CJUE impotriva Romaniei prin care statul a fost obligat sa restitue banii intr-o singura transa si nu in 5 ani! Vedeti cauza 97/2013 Silvia Campean vs AFP Medias si Fondul de Mediu! Multa bafta!
Buna seara! Urmare a modificarii articolului 641 din noul cod de procedura civila prin OUG 1/2016 " Art. 641. Înscrisurile sub semnătură privată sunt titluri executorii numai în cazurile şi condiţiile anume prevăzute de lege. Orice clauză sau convenţie contrară este nulă şi considerată astfel nescrisă. Dispoziţiile art. 664 şi următoarele sunt aplicabile." va adresez urmatoarea intrebare :
Daca o factura este recunoscuta de catre debitor prin semnatura si stampila, are data scadentei trecuta si data certa cand este emisa poate fi pusa in executare poate fi investita cu formula executorie si pusa in executare in lumina prevederilor art.641 ?
Buna ziua! Am un prieten ce este proprietarul unui bar si ar dorii sa organizeze un concert cu muzica rock cu o trupa din localitate!
Intrucat nu vrea sa plateasca nici impozit pe spectacol si nici sa nu plateasca onorariul trupei s-a gandit sa procedeze in sensul urmator:
1.Spectacolul sa fie organizat de trupa rock in spatiul barului si spatiul sa fie pus la dispozitie gratuit de catre bar trupei
2.Onorariul sa fie incasat de trupa sub forma unor bilete pe care sa fie imprimat "Taxa suport artist", bilete ce sa fie emise de catre trupa fara implicarea barului si banii sa fie incasati de catre trupa .
Intrebarea mea este daca aceasta solutie este corecta si legala?
Exista o prevedere legala cu privire la taxa suport artist?
Exista si alte cai prin care sa nu achiti impozit pe spectacol si sumele incasate din bilete sa fie luate direct de catre trupe?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile oferite!
Răspuns la discuția Act notarial
Buna ziua!Din ceea ce sustineti dumneavoastra rezulta ca nu exista act de vanzare-cumparare intrucat bunul nu este individualizat. In cazul dumneavoastra trebuia clar sa se mentioneze in act suprafata vanduta, vecinii acestei suprafete,actul de proprietate , etc. Daca persoana care a vandut nu cunoaste limba romana notarul care a intocmit actul trebuia sa asigure prezenta unui traducator autorizat(pe cheltiala partilor) traducator ce semneaza si stampileaza si el actul de vanzare cumparare. Cu privire la schita cadastrala(intabularea in Cartea Funciara)a imobilului ca anexa la contractul de vanzare-cumparare, aceasta era obligatorie insa am mai intalnit cazuri(inainte de anul 2010) in care cumparatorul preciza in mod expres ca dupa incheierea actului se va ocupa el de intocmirea formelor pentru publicitatea imobiliara.
Daca contractul de vanzare cumparare nu a respectat elementele sumare aratate mai sus va sfatuiesc sa consultati un avocat si impreuna cu acesta sa solicitati rezolutiunea contractului pentru vicii de forma si continut si repunerea partilor in situatia anterioara concomitent cu o plangere penala impotriva notarului care a acceptat sa autentifice acest act.
N.B. Daca in urma contractului s-au incasat bani va trebuii sa-i returnati.

Bafta multa si nervi de otel!