Buna seara,
1. Va rog sa imi spuneti, daca in statut si act constitutiv nu sunt trecute niste activitati care se desfasoara deja intr-un ONG ce sanctiune exista pentru acest lucru, cine ar putea-o aplica ?
2. Statut vs. act constitutiv asociatie trebuie sa fie explicat aceleasi lucruri diferit ? Sau ce sfaturi oferiti in completarea acestor 2 lucruri la infiintare ONG ?
Multumesc !
Buna seara, o verisoara care are 17 ani vrea sa plece in chirie deoarece parintii o streseaza foarte mult, nejustificat. Prin ajutorul unui prieten isi va putea permite sa plateasca chiria lunara si cheltuielile. Poate fi vreo problema cu cei de la DGASPC sau de la politie ca a plecat ?
Multumesc !
Buna ziua, se poate depune personal in instanta o cerere pentru ordonanta presedintiala doar cu nr. de la certificatul medico-legal (mi-l vor da peste 10 zile personal ) si cu o copie a plangerii facute la politie ? Sau instanta nu se va putea pronunta doar pe atat ?
Buna ziua, sora mea este agresata fizic de prietenul ei cu care au si un copilas. Si-a scos recent certificat medico-legal pentru lovituri si va scoate si copiile la procesele verbale din parte politiei ca a fost sesizata in repetate randuri.
Intrebarea mea este,
Ea locuieste acum in chirie in sectorul 2 ( fara contract de inchiriere ) iar domiciliul il are in sectorul 6 ( in buletin ) , asadar unde va trebui sa depuna cererea pentru ordonanta si care adresa o va trece in cerere ?
Poate cere sa se judece fara prezenta partilor ? Sau fara avocat mai exact, datorita dificultatilor financiare foarte mari
Se plateste taxa de timbru la cec ( cat este ) ?
Va multumesc din suflet ! Daca mai aveti sfaturi sunt mai mult decat bine-venite
Buna ziua, sora mea este tinuta doar in casa de sotul ei cu care au un copil, este batuta dar fara sa-i lase urme, o uda inainte, o sufoca sotul ei si nu o lasa sa faca nimic, o injura si aduce si alte femei acasa. La politie daca suna, in satul in care locuiesc, sunt cumatri cu el si in cel mai rau caz i-ar da o amenda dar dupa o va bate grozav. Ea a incercat sa se sinucida de mai multe ori, nu mai rezista psihic. Nu prea are nici la cine se duce, ce poate sa faca legal ? Daca poate fugi cu copilul la o cunostinta , e obligatoriu sa dea o declaratie la politie ( la cea municipala eventual) sau la protectia copilului, ca el sa nu o dea tot la politie sa o caute, sa invoce cine stie ce motive ? Mentionez ca el nu e prost, nu-i lasa urme dar o maltrateaza grozav...Ce poate face ? Va rog mult sa imi raspundeti
Buna ziua, sunt in proces cu tatal fetitei minore de divort si incredintare copil iar recent, din pricina serviciului meu, am lasat fetita la sotul meu iar acesta a zis ca pana la decizia definitiva a instantei nu imi mai da copilul inapoi. Ce pot face ??? Va rog sa ma ajutati