avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Activitate doru51

Activitate doru51

Buna ziua
Sunt pensionara .Pentru recalcularea pensiei conform legii 360/2023am solicitat fostului angajator ,care astazi este GoodMills Romania,adeverinte cu sporuri nepermanente ,si am specificat clar (acord global,prime,.....)Societatea imi elibereaza adeverinta cu sporuri permanente(vechime ,spor noapte) adeverinte care mi -au fost eliberate in urma cu 18 ani cand am plecat de la aceasta societate (pe atunci Loulis SA )Am revenit cu cererea dar nu primesc nici un raspuns.lNu este numai cazul meu ,alti fosti lucratori ai acestei firme am primit aceleasi adeverinte si nicidecum ceea ce avem nevoie.Ce putem face ?
Multumesc.DA ASA ESTE.,Ca si cetatean roman poti sa stai cat doresti in Romania.La iesirea din tara ,ca sa nu ai discutii este bine sa arati ambele pasapoarte.Informatiile le-am primit,la momentul acela de la Politia de frontiera .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca casa este a mamei tale ,atunci casa revine mostenitorilor directi ai mamei .
Fiica mea are dubla cetatenie ,romano-americana.A intrat in Romania cu pasaport american pt ca cel romanesc era expirat.La intrare in tara a fost informata ca are drept de sedere 90 zile.Fiind aici si-a reinnoit pasaportul romenesc.Intrebarea mea este daca poate sa stea in Romania mai mult de 90 zile,fara sa aiba probleme la iesirea din tara.?
Va multumesc.Am vandut masina fara nici o problema.
Buna ziua
Vand un autoturism .Intocmesc contractul de vanzare cumparare joi,iar vineri depun actele la administratie fiscala pentru a-mi fi scos autoturismul de la taxe,Cumpratorul fiind din alta localitate vine dupa masina si face plata sambata.Intrebarea mea este .Daca cumparatorul se razgandeste,s-au are un eveniment neplacut si nu mai doreste sa cumpere masina ,cum mai introduc autoturismul inapoi in evidentele serviciului taxe si impozite?
Autorizatie de constructie
Am parcelat un teren intravilan,pantru constructii de locuinte.Avem toate actele in ordine(PUZ,drum 9 m latime,Certificat de urbanism,autorizatii.........)toate pe cheltuiala proprie.Am solicitat Primariei din localitate eliberarea autorizatiei de constructie si s-a refuzat eliberarea ei pe motiv ca nu am cedat drumul primariei.Eu consider ca este un abuz,santaj .As dori o parere.
Am parcelat un teren de 4326 mp in 6 parcele pentru constructie de locuinte si o parcela de drum.In certificatul de urbanism eliberat se specifica faptul ca drumul se va trece in domeniul public.Intru-cat primaria localitatii in care exista terenul nu a contribuit la elaborarea de PUZ (din lipsa de bani) cheltuielile pentru PUZ si parcelare,notar,cadastru au fost personale (7000 euro).Acum cand va trebui sa trec drumul in domeniul public Primaria va trebui sa ma despagubeasca in cazul in care este interesata de a primi in domeniul comunei acest drum (1183 mp) ??Valoarea unui mp in localitate este de 23 euro.As dori un sfat.
Detin o suprafata de 4300 mp teren intravilan pe care il voi parcela in 6 parcele pentru constructie de case si un drum de 9 m latime.Am intocmit PUZ,pe cheltuiala proprie.La vanzare va trebui sa vand parcela + cota parte din drum, s-au sa ofer contra cost ,desigur,primariei pentru a fi trecut in domeniul public,daca aceasta va fi interesata.
Intrebarea mea este: In conditiile in care pretul de piata in momentul de fata este de 19 euro/mp, cum se calculeaza valoarea terenului (drum)cu care voi fi despagubita de catre primarie daca voi alege aceasta varianta sau ramane la negocierea intre vanzator si cumparator(primarie)?O parere as dori.
Buna ziua
Dorind parcelarea unui teren pentru constructie de locuinte individuale si fiind necesar intocmire de PUZ ,Consiliul judeten,sectia urbanism mi-a cerut un PUZ extins.Intru-cat cheltuielile sunt foarte mari am contactat detinatorii terenurilor din vecinatate .Dintre acestia unii au fost de acord sa contribuie si ei cu cota parte din cheltuieli insa unii nu au fost de acord ,fiind constienti ca ei vor beneficia de PUZ fara nici o cheltuiala.
Intrebarea mea este daca exista o modalitate legala ca si cei care nu vor sa contribuie la cheltuieli dar vor beneficia sa fie obligati sa plateasca cota parte din cheltuieli?