Buna ziua
In urma cu cativa ani,am montat la bloc camere de luat vederi.De atunci platim lunar mentenanta.Problema intervine acum,adica un locatar spune ca i se par niste bani aruncati si refuza sa mai plateasca mentenanta.Am vorbit cu firma care ne-a montat atat camerele cat si interfonul si spune ca nu se poate renunta la contractul de mentenanta decat cu acordul politiei.Evident am sunat la politie si am intrebat.Mi s-a spus ca daca tot renuntam la contractul de mentenanta,sa renuntam si la camere.Eu va rog sa ma lamuriti si pe mine cum este mai bine,cu sau fara contract.Va multumesc.
Buna ziua
Am o nelamurire.Locuiesc la bloc si am o vecina care spune ca locuieste singura,deci este trecuta o singura persoana la intretinere,dar are un baiat care zice ea ca nu mai locuieste cu ea de cateva luni,dar noi vecinii il vedem zilnic.Ea spune ca vine sa manance sau sa o vada,motiv pentru care a fost trecuta cu doua persoane la intretinere.Daca baiatul vine sa manance,automat ea gateste pentru trei persoane ca vine si cu prietena,deci se face mai mult gunoi si consuma mai mult gaz,urca cu liftul deci se presupune ca foloseste si liftul.Vorbim deci de parti comune,gunoi,gaz si lift.Intrebarea mea este...Este normal sa fie trecuta cu doua persoane la intretinere?Va multumesc.
Buna ziua,referitor la cardurile de energie,as vrea sa stiu,se distribuie persoanelor care au venituri sub 2000 de lei.Se refera la net sau la brut,in calcul intra si bonurile de masa?Eu personal,in mana iau 1700 de lei plus bonuri de masa si locuiesc singura si as vrea sa stiu daca ma incadrez si eu in aceasta categorie.Baiatul meu si nora au adresa pe C.I la mine dar locuiesc in casa lor.Va multumesc.
Buna ziua,stie cineva ceva legat de aceste registre speciale pentru asociatiile de proprietari,cu evidenta celor care beneficiaza de acel ajutor de 1400 despre care se vorbeste?De unde se achizitioneaza,cine le elibereaza,cum functioneaza?Va multumesc.
Buna seara
Legat de obligativitatea instalarii repartitoarelor de caldura pana la 31.12.2022,este cineva care sa imi spuna cum ar trebui sa procedeze un presedinte de asociatie fata de locatari pentru ai anunta lucrul acesta?Presedintele nostru a informat comitetul,a afisat la avizier oferta unei societati apoi a afisat la avizier data si ora cand va veni cei de la firma cu repartitoarele pentru montaj.Eu cred ca trebuia sa faca sedinta si sa faca un tabel cu cei care sunt sau nu de acord cu instalarea repartitoarelor.Va multumesc.
Buna seara
Angajatii asociatiei de proprietari,respectiv,ingrijitoatea,contabila,administratorul si presedinta,au cerut sa li se mareasca salariile.Administratorul a intocmit procesul verbal,dar doi membri din comitet nu vor sa-l semneze.In situatia data,cu semnatura a celorlalti membri,se poate mari salariul?Multumesc.
Buna ziua
Am in bloc doua persoane care:una isi tine corpuri de mobila pe hol pretinzand ca este pe peretele ap.ei desi am incercat sa ii explicam ca holul blocului este parte comuna,iar cealalta hraneste porumbeii.Adica,pune grau pe pervazul geamului de la baie,porumbeii dand din aripi,graul ajunge jos la ghena,unde s-a depus un strat gros de grau care a incoltit.In afara de asta,este gainat peste tot.Evident ca i-am explicat ca nu poate continua sa faca asta pentru ca face mizerie si deranjeaza vecinii,dar ea continua sa faca ce vrea.Intrebarea mea este,noi,ca si asociatie,cum le putem determina pe aceste doua persoane sa se comporte civilizat?Va multumesc.
Buna ziua
Am o nelamurire,sunt in conediu medical in urma unei interventii chirurgicale.Am concediu medical pana maine 08.07 din spital dupa care trebuie sa il prelungesc la medicul de familie.Medicul de familie nu vrea sa imi dea concediu medical pentru zilele de 09 si 10 iulie motivand ca ei nu lucreaza sambata si duminica si eu raman descoperita pentru cele doua zile.Medicul de familie imi spune sa imi iau concediu de odihna pentru cele doua zile,nelamurirea mea este...pot sa intrerup concediu medical cu concediu de odihna si dupa cele doua zile sa continui iar cu concediu medical?Va multumesc.