avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate karimi

Activitate karimi

Compania are aproximativ 60 angajati,dar disponibilizați vor fi în prima transa 12 .
Bună ziua! Sunt angajata la o companie și în curând se vor face disponibilizări deoarece au rămas fără contract de administrare., Suntem 12 angajați și vor sa ne concedieze individual fără a ne mai da salarii compensatorii conform contractului colectiv de munca ..Am facut cerere concediu fără plata ptr 2-3luni dar nu mi a fost aprobat.Mentionez ca în acest concediu fără plata intenționez a da proba de lucru la o alta firma ptr angajare .Am fost anunțați ca dacă lucram în alta parte ,se va desface contractul de munca fără salarii compensatorii.Este legal sa nu îmi acorde concediul fără plata pana la 3luni?va mulțumesc!
Buna seara! Sunt administrator la o societate comerciala și un chirias al unui spațiu comercial m a dat în judecata ptr ca am transmis serviciului contabilitate copii după mesajele watzapp unde demonstrez ca I am transmis factura spațiului închiriat în timp legal aceasta susținând ca nu a primit factura și de aceea nu a achitat contravaloarea chiriei..Va rog frumos ce repercursiuni pot avea? Multumesc anticipat.
Multumesc!
Am 2probleme medicale ce necesita operatie respectiv hernie de disc lombara si hernie cervicala ambele fiind operabile. În aceasta perioada medicul mi a spus ca nu se fac op.in spitalul de stat ,doar în privat.motivand ca nu sunt super urgente.Mentionez ca sunt plătitoare de asig.medicale continue de 34ani. Operațiile în privat costa undeva la 25000lei.,suma care nu.dispun în acest moment.Cineva m a sfătuit sa dau CASMB -ul în judecata ptr plata operațiilor. Ce as putea face în situația asta?
Sunt o pacientă operată de cezariana in luna mai de dr Dragu cu Raluca dr fals.mentionez ca am fost închisă la operatie de Raluca, aceasta fiind mana dreapta a dr..Dragu.Am avut probleme
Cu firele cusute si in prezent am umflaturi pe operatie.
27 aprilie 2018
Cornel Vasile a scris:

Care este data prezumata a nasterii si ce statut ati avut in ultimii doi ani anteriori acestei date ? (de exemplu, angajata de la ... pana la ...., studenta la zi de la ... pana la ..... etc.)

In ultimii 3ani am avut statutul de studenta la zi,in prezent sunt la master .Mentionez ca am 23 ani
karimi a scris:

Cornel Vasile a scris:

Puteti beneficia, avand in vedere ca din iulie sunteti angajata, de intreg concediu de maternitate cu o durata de 126 de zile (pre si postnatal)

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului , singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......


Mentionez ca nu am obtinut venituri in ultimii 2ani anterior datei nasterii copilului, nu am realizat cel putin 12 luni venituri.Am fost studenta si dupa terminarea facultatii m am angajat.In momentul nasterii copilului nu am cel putin 12luni venituri.
Sunt absolventa de facultate in luna iulie a anului curent ,in luna iulie m am angajat si in prezent sunt insarcinata in 4luni.Mentionez ca am terminat fac la zi ,buget. Cate zile si cum pot beneficia de concediu prenatal si de concediu ptr cresterea copilului pana la 2ani? Va multumesc!