avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelabarbu556@gmail.com

Activitate mihaelabarbu556@gmail.com

Buna ziua, va deranjez cu urmatoarea intrebare: cum ar trebui sa procedez pentru a-mi solicita adeverinta de vechime de la fostul loc de munca in care am lucrat 5 luni si jumatate si in care nu s-au aplicat normele de protecția muncii si nu am primit echipament adecvat si nici post conform studiilor, am fost jignită, umilita si discriminata de către șefii si angajatii firmei de retail de etnie rroma care suferă de schizofrenie paranoică (adica te acuză de lucruri pe care nu le-ai facut tu si sunt foarte convinși de acest lucru )dar sunt înregistrați cu alte boli cronice si a trebuit sa- mi dau demisia din motive medicale acum 2 ani si 7 luni?
Va multumesc si va doresc o zi minunată!
Buna ziua! As dori sa aflu daca pe langa adeverinta de vechime, nota de lichidare si decizia de încetare a contractului individual de munca pe perioada nedeterminată este necesar sa cer de la angajator si adeverinta de concedii medicale pe ultimele 12 luni si adeverinta de venituri pe ultimele 12 luni daca am semnat contractul individual de munca la data de 23 aprilie si mi-am dat demisia la data de 3 iunie din motive medicale, nefiind asigurata la C.N.A.S. în ultimele 12 luni (doar de pe 24 mai până pe 3 septembrie) si neavând alte venituri?
Buna ziua, ma numesc Mircea si as dori sa aflu, daca fac un contract de donație la notariat a casei si terenului extravilan pe care le detin, unui copil, ceilalți copii pot sa atace contractul de donație în instanță?
Va doresc o zi placuta!
Discuție Proces civil
Buna seara, ma numesc Mihaela si as dori sa aflu daca deschid un proces civil împotriva unei școli postliceale în care mi s- au predat lectii ieșite din uz, în timpul școlii domnul Manager nu ne-a dat voie să achiziționez tematica ( cartile necesare pentru disciplinele de curs),pentru cursuri si in cele 15 luni de stagiu ai celor 3 ani de scoala postliceala a facut prezenta si m- au trimis cu reprezentantii primariilor de sector la corturile de urgenta in conditiile in care in tara noastra munca fortata este interzisa conform articolului 42 alin.1 din Constitutia Romaniei, si nevrand sa- mi spuna ca am tematica pentru serviciul de ambulanta si nu a respectat termenii din contract în care Scoala Postliceala se obligă să asigure locul in care se desfasoara practica, tematica de curs .
As avea șanse să cer în instanță sa mi se returneze banii de taxă si de transport fiind invatamant la zi ?
Discuție Poprire pensie
Buna ziua, ma numesc Doina si am o nelămurire cu privire la poprirea pensiei fără înștiințare. Am făcut în 2007 un credit la o bancă cu rata variabila pe 10 ani , în 2011 s-a inchis spitalul unde lucram, am fost fost în șomaj până în 2012 și am plătit până în anul 2012. În luna iulie a acestui an mi- a pus poprire o doamnă executor judecătoresc fără nicio înștiințare pe întreaga pensie si am fost nevoită să mă duc la banca de unde am cont sa aflu despre ce este vorba. Imi opreste lunar suma de 75 de lei; Doamnele de la banca nu au știut să-mi spună cati ani mai am de platit, doar numele doamnei executor judecătoresc. As dori sa aflu daca este legală aceasta poprirea fără nicio instiintare. O zi placuta.
Buna ziua. Ma numesc Doina B., sunt nascuta pe 21 martie 1958,am 31 ani vechime,am iesit in 2014 la pensie anticipată parțială si as dori sa stiu in ce an voi iesi la pensia de varsta? O zi plăcuta!