avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Dascalu Elena

Activitate Dascalu Elena

Este posibil pana la urma,dupa reglementarea ulterioara a conventiei civile,ca un absolvent de drept sa acorde asistenta juridica in baza unui contract de prestari servicii unei societati comerciale sa unei alte forma de persoana juridica?
Răspuns la discuția alocatie copil
Cu siguranta veti beneficia de alocatie,atat timp cat va veti stabili din nou in Romania si nu veti mai incasa alocatia din Italia.Nu are importanta ce varsta are copilul.
Răspuns la discuția Dauna totala RCA
Astra Asigurari,am facut primul pas si mi-au ridicat masina.Au dus-o la un service cu un deviz estimativ de 87mil lei.Acum astept sa vad daca nu se constata si alte defectiuni de catre service.
Răspuns la discuția Contract vanzare autoturism
Putin cam neclara situatia.Sa inteleg ca nu ati facut actele masinii pe numele dumneavoastra?
Răspuns la discuția alocatie copil
Actele doveditoare pentru stabilirea si acordarea dreptului privind alocatia pentru nasterea copilului sunt certificatul de nastere, in original si in copie, al copilului pentru care se solicita alocatia, actul de identitate al mamei sau dupa caz al reprezentantului legal al acesteia ori al reprezentantului legal al copilului, documente din care sa rezulte calitatea de reprezentant legal al copilului, respectiv al mamei minore, iar in situatia copilului nascut mort sau decedat dupa nastere si certificatul de deces al acestuia.

In situatia in care nasterea a fost inregistrata in alta tara, alocatia pentru nasterea copilului se acorda doar in cazul copiilor ai caror parinti au domiciliul sau resedinta in Romania si au certificat de nastere eliberat de autoritatile romane.
Buna seara! In dimineata zilei de 1 ianuarie 2011,intorcandu-ma de la petrecerea de revelion,mi-am gasit masina,parcata regulamentar pe bulevardul principal al cartierului in care locuiesc avariata grav,distruse pragurile,stalpii de rezistenta,portierele de pe partea stanga bagate inauntru,distruse capacele de la roti.Impactul a fost atat de puternic incat mi-a impins masina spre trotuar schimbandu-i directia din lateral cum fusese parcata,in perpendicular,usor cu spatele in strada.Imediat am sunat la 112 si mi s-a comunicat ca politia stia de accident,vinovatul fusese identificat.Precizez ca inafara de masina mea,mai era un Fiat avariat in spate,la spoiler si inca un Audi lovit lateral.Stiu ca firmele de asigurari fac tot posibilul sa nu acorde despagubiri proportionale cu valoarea pagubei.Urmeaza ca maine sa merg la firma de asigurari a vinovatului.Ce sanse am sa obtin dauna totala,pentru ca masina nu va mai oferi pe viitor siguranta deoarece stalpii si puntea sunt avariate total?Ma incadrez f bine in punctele puse de legea asigurarilor insa imi este frica ca firma de asigurari sa nu fie corecta.Multumesc
Multumesc mult
Buna ziua.Ma confrunt cu o problema destul de complicata.Acum 17 ani de zile bunicul meu impreuna cu sora acestuia au primit mostenire de la parintii lor o casa de locuit plus niste pamant aferent casei de locuit.Ulterior,bunicul i-a facut donatie surorii sale pe partea sa de casa cu conditia ca dupa moartea ei totul sa revina in familia bunicului meu,respectiv mamei mele singura la parinti.Sora bunicului a avut o fata,verisoara mamei mele care la randul ei i-a lasat prin testament olograf mamei mele casa respectiva in care ea a locuit pe timpul vietii impreuna cu sotul ei,bunicul meu neavand pretentii asupra intelegerii anteriaore cu mama verisoarei mamei mele.Acum,in testament este specificat ca dupa moartea ei,totul sa revina familiei mele ,respectiv mamei mele cu conditia ca pe timpul vietii sotului verisoarei mamei mele sa locuiasca intr-o camera din casa.Bun.Acesta nu locuieste in casa de la moartea sotiei lui,avand pe altcineva.In schimb are casa inchiriata de vreo 10 ani.Zilele trecute am discutat cu el sa preluam casa si sa facem actele dupa vointa exprimata de verisoara mamei in testamentul olograf insa nu prea vrea.mentionez ca acea casa este pe numele verisoarei mamei mele si o are dinainte de a se casatori cu el prin donatia mai sus amintita.Ce sanse am avea de castig daca am proceda la darea in judecata a acestuia?Multumesc
Buna ziua!As vrea sa aflu de la persoanele care au dat un concurs pentru ocuparea unui post de consilier juridic cam in ce ar consta o proba scrisa si daca angajatorii prefera sa dea teste grila sau explicite.Nu in ultimul rand as vrea sa stiu cam in ce consta un interviu ulterior.Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns.Asta ar insemna ca exact dupa absolvirea cu licenta a facultatii as putea acorda asistenta juridica si nu in ultimul rand acea perioada ar reprezenta vechime in specialitate?