Buna ziua, situatia este următoarea.
Exista un teren al cărui proprietar este străbunica (decedata) ea avand 3 copii; Marin, Gheorghe, Ion (decedați).
Marin are 2 copii
Gheorghe are 1 copil
Ion are 4 copii
De copilul lui Gheorghe nu se stie nimic, procedura o stiu, mică publicitate s a m d.
Străbunica este trecută pe rol la primarie nu este act de proprietate.
Unul din cei 4 copii ai lui Ion este tatăl meu care a decedat recent.
Tatăl meu a stat de cand era mic pe acest teren, iar cand străbunica a murit ia lasat verbal tot terenul (stiu ca nu conteaza daca nu s-au facut acte)
Pe acest teren am crescut eu si fratele meu iar in acest moment tot acolo locuim.
Dupa moartea tatălui am decis ca vrem sa facem actele pe teren unde cei 3 frați ai tatălui ne-ar da “semnături”.
Străbunica mea ia lasat si lui Marin o mică parte din teren unde a tras si gard, tot din vorba unde si-a construit o căsuța (acum 40 de ani)
Acest copil al lui Marin asa zis var al tatălui meu a zis ca vrea si el sa isi faca acte pe “terenul tatălui lui” adica tot al străbunicii, el vrând sa il recunoaștem pe el ca a stat acolo (sa fim martori) si el la rândul lui ne-ar recunoaste pe noi ca stam acolo si el ne-ar da semnătura (el si sora lui, dar de ea nu am menționat pentru ca este bolnava psihic).
Practic vrem ca terenurile sa ramana exact cum sunt acum cu acel gard tras s a m d dar vrem sa avem acte.
Daca ma puteti ajuta va rog din suflet cu informații cam ce am avea de facut pentru a finaliza, as aprecia foarte mult. Tin sa menținez ca acest var al tatălui este cu 2 fețe si mi-e frica ca daca facem succesiunea v-a avea drept pe terenul unde locuiesc eu cu fratele.
Desii tot ce am vorbit pana acum este ca el sa ramana cu acea parte de teren iar eu cu fratele meu cealaltă parte, cum putem face ca aceasta sa se intample, va multumesc anticipat din suflet.
Imi cer scuze daca nu am postat in categoria corespunzătoare întrebării mele.
Exista intelegere, toti mostenitorii vor sa renunte la drepturile lor in favoarea mea, intrebarea este cum pot face succesiunea in lipsa unuia dintre mostenitori, am inteles ca daca se deschide succesiunea si rudele renunta la dreptul lor in favoarea mea, daca verisoara, care poate fi chiar decedata dat fiind faptul ca nimeni nu a auzit de ea de foarte mult timp, nu raspunde la chemarea dezbaterii succesiunii dupa un anumit timp automat reiese ca si ea renunta la mostenire
Avem urmatoarea situatie, vrem sa facem succesiunea dupa bunica noastra decedata, momentan eu locuiesc pe pamantul ei, mai am 4 frati si 3 veri, bunica a avut 3 copii, marian, ion, gheorghe, toti sunt decedati, marian are 2 copii, gheorghe 1 copil si ion 4 copii dintre care si eu, fratii mei si verii sunt de acord sa renunte la dreptul lor de mostenitor in favoarea mea, problema este ca copilul lui gheorghe (verisoara mea) este plecata de foarte mult timp si nu avem cum sa dam de ea, cum pot sa termin succesiunea si sa fav titlu de proprietate pe acel pamant?
Pe care mentionez ca de cand m am nascut acolo am stat (57 ani). Platesc impozit si taxe de 22 de ani.
Va rog mult sa ma ajutati, multumesc.
Avem urmatoarea situatie, vrem sa facem succesiunea dupa bunica noastra decedata, eu locuiesc pe pamantul ei, mai am 4 frati si 3 veri, bunica a avut 3 copii, marian, ion, gheorghe, toti sunt decedati, marian are 2 copii, gheorghe 1 copil si ion 4 copii dintre care si eu, fratii mei si verii sunt de acord sa renunte la dreptul lor de mostenitor in favoarea mea, problema este ca copilul lui gheorghe (verisoara mea) este plecata de foarte mult timp si nu avem cum sa dam de ea, cum pot sa termin succesiunea si sa fac titlu de proprietate pe acel pamant?
Pe care mentionez ca de cand m am nascut acolo am stat (57 ani) si platesc impozit de 22 de ani
Multumesc pentru raspuns, care ar fi riscurile daca incep o uzucapiune?
Astept si alte raspunsuri.
Va multumesc.
Buna ziua, situatia este urmatoarea:
Noi locuim pe pamantul bunicii tatalui, pamantul este inregistrat in registru agricol pe numele bunicii tatalui, nu exista act de proprietate, nu este facuta succesiune etc, tatal meu locuieste acolo de 50 de ani iar de 25 de ani(de la decesul bunicii) plateste impozit pe numele bunicii lui, in total sunt 7 veri cu drept la mostenire.
Intrebarile sunt:
Pot ceilalti veri sa isi însușească adresa si sa se mute pe acest teren?
Ce poate face tatal ca sa intre in posesia pământului in totalitate, fara instanta, se poate face uzucapiune?
Dat fiind faptul ca locuieste acolo de 50 de ani si a ingrijit pamantul si a platit impozitul, poate face succesiunea de unul singur?
Nu stiu daca conteaza dar bunica lui i-a lasat terenul prin vorba la moarte.
Va multumesc pentru raspunsul foarte lamuritor, inca o intrebare la Dvs ar fi, daca acel var nu este de gasit sub nici o forma sau la uzucaparea de 30 de ani nu se prezinta, ce se intampla?
Buna seara, am o intrebare la situatia care se desfasoara astfel, tatal meu plateste impozit pe pământul pe care stam de 25 de ani de cand a murit bunica lui, recent ultimul copil al bunicii tatălui respectiv unchiul sau a decedat.
Unchiul care a decedat are un copil de care nimeni nu a mai auzit de 25 de ani, intrebarea este următoarea.
Cum poate tatal sa intre in posesia pământului tinand cont de impozitul pe care il plateste pe acel pamant de 25 de ani?
Tin sa mentionez ca, copilul decedatului nu este de gasit.
Am inteles, deci trebuie sa se faca succesiunea si dupa uzucapiunea nu mai are rost pentru ca se poate face titlu de proprietate pe numele tatalui.
O alta intrebare ar fii.
Daca strabunica este trecuta la primarie in registru agricol neavând alt act.
Care sunt demersurile pentru a face succesiunea si prin urmare titlu de proprietate?
Sunt mai multi nepoți dar ei sunt de acord sa dea semnatura precum ca nu au pretentii la pamantul respectiv.
Mulțumesc.
Buna seara, am o intrebare.
Se poate face uzucapiune pe un teren cu act de proprietate pe numele strabunicii care este decedata?
Impozitul este platit de 23 de ani pe numele tatalui meu.