avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate alexser24

Activitate alexser24

Decizie pensie N23

Am primit decizia de pensionare in data de 02.03.2023. In decizie spune acordarea pensiei de invaliditate (cod pensie N23).
Am citit pensia de asigurari sociale 881 lei.
Am varsta de 35 ani. Stagiul total de cotizare realizat 12 ani, 5 luni ai 15 zile.
Numar total de puncte realizate 12,24554,(conditii normale de munca 4,70596;) Indice de corectie 1,41. Punctajul mediu anual 0,49332 din care: aferent indicelui de corectie 0,14345, valoarea punctului de pensie este 1785 lei.
Eu cred, dupa parerea mea, ca nu este calculata bine pensia de gradul III. Pensie minima este de 1125 ron/2023 plus 13 ani de munca.
Spuneti-mi va rog, daca este bine calculata.
Cu multumiri, astept raspuns de la dvs.
Pe certificatul de invaliditate am gradul 3, medie, cu drept de munca/patru ore. Am depus dosarul la casa de pensii Bucuresti.
Voi lua 1125 ron(caz boala) indenimzatia ninima? am 12 ani de munca.

Va multumesc!
Pe certificatul de invaliditate am gradul 3, medie, cu drept de munca/patru ore. Am depus dosarul la casa de pensii Bucuresti.
Voi lua 1125 (caz boala) indenimzatia ninima plus ani de munca? am 14 ani de munca.

Va multumesc!
Discuție Buna seara,
Buna seara,

Ce inseamna prezența la termenul de judecată este facultativă?

Buna ziua,

Unde se judeca actiunea care are ca, obiect intervenirea prescriptiei a datoriei?

Va multumesc!
Taxa de timbru judiciar, este scutita pt persoanele cu handicap grav (cu asistent personnal / insotitor)

Voi formula o intervenire a prescricptiei a creantei (datoriei).
Materie: civil
Creanta emisa de anaf. Am datorii către bugetul de stat.. sunt creante înregistrate în perioada 2010 - 2011. Mi-e mi-a pus poprire pe conturi.

gi-jane2 a scris:

ar trebui sa dati mai multe detalii. Ce datorie , la cine, cat ati platit, de cand nu ati mai platit, ce s-a intamplat de cand nu ati mai platit, etc

La posibilitatea formulării unei acțiuni în intervenirea prescripției datoriei.
Creantele inregistrate in 2010 si 2011, creditorul mai are dreptul sa-ti te execute silit? Au trecut cinci ani.

Va mulțumesc!
Va mulțumesc pentru răspuns!

cab av PIRSAN SILVIA a scris:

Buna seara. Persoanele fizice pot beneficia de scutiri, reduceri, eșalonări sau amânări pentru plata taxelor judiciare de timbru, în condițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă.
Art. 8 (1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 500 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.
(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporţie de 50%.
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România.

Ce categori de persoane pot fi scutite de la plata taxei de timbru judiciar?