avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate Mihnea Dorian

Activitate Mihnea Dorian

Art.118.
(4) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se reia in ziua urmatoare celei in care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii judecatorești prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare și sanctionare a contraventiei. Sanctiunea contraventionala complementara constand in suspendarea dreptului de a conduce iși produce efectele fara indeplinirea vreunei alte formalitati.


Era de bun simt ca avocatul care va ajutat cu redactarea contestatiei sa va aduca la cunostinta ca suspendarea dreptului de a conduce se reia in maxim 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii prin care se respinge plangerea contraventionala chiar daca permisul nu a fost predat si sa nu mai asteptati nici o instiintare de la politie sau de la instanta.

Cu un avocat bun se poate obtine clasarea, dar depinde de mai multe aspecte.
Răspuns la discuția Depășire pe linie continuă
La predarea permisului sau a dovezii suspendarea incepe cu ziua urmatoare, adica de la orele 00:00. Deci poti sa conduci inapoi acasa. Ti se va da si o dovada pe ziua respectiva. Acum nu stiu daca in toate judetele e aceeasi practica...
E greu de dat un raspuns precis pentru ca practica este neunitara.
Exista judete unde permisul iti este primit cu un certificat de grefa, cum la fel altii cer sa ai hotararea obligatoriu.

Apoi, strict pe lege, politia nu poate emite dispozitie de suspendare a dreptului de a conduce, acest drept este suspendat dupa cele 30 de zile fara nicio formalitate.
Si in acest caz in unele judete este aplicata legea cum trebuie si daca ii intrebi iti spun ca dupa 30 de zile daca nu ai predat permisul dreptul de conducere este suspendat si risti dosar penal, in schimb in alte judete se tot emit dispozitii de suspendare a dreptului de a conduce dupa 2-6-12 luni de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, ceea ce este nelegal.

In concluzie te poti astepta sa-ti comunice o dispozitie in care esti instiintat ca ai dreptul de conducere suspendat si dupa luni de zile sau ani de zile, desi cum am spus mai sus este nelegala aceasta practica.
Răspuns la discuția Conducere cu permisul suspendat
Politia nu l-a instiintat ca are dreptul de conducere suspendat ?
Daca nu stia ca avea dreptul de conducere suspendat cel mai probabil se va dispune clasarea dosarului.
Nu cred ca exista vreo solutie sa poata sa iasa din tara pana nu se va solutiona dosarul penal.
Nu vor astepta militienii prescriptia...asta doar daca nu va cheama Sebi Ghita..

ionut_ a scris:

Acest dosar s-a deschis prin abuz, mașina era parcata, martori nu exista, este posibil ca milițienii sa aștepte prescripția faptei ne având probe? Am fost de aprox 15 ori la secție pt a rezolva, dar tot timpul îmi invoca motive banale..

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Angajati-va avocat si depuneti plangere pentru tergiversarea cercetarilor.



Cand a ramas definitiva hotararea ?
Din cate stiu nu se mai pot inmatricula masini cu numere MAI, DNA, MAE, etc
Calculul este corect, suspendarea a trecut. Daca cumva politia mai trimite vreo dispozitie trebuie actionati in instanta.
Aici cred ca aveti dreptate, in situatia dvs se da dovada fara drept de circulatie, dreptul de conducere fiind suspendat pe loc. Astfel cele 90 de zile curg de la data savarsirii contraventiei, iar daca se depune plangere in ziua 11-a, cele 10 zile ar trebui luate in calcul la reluarea suspendarii pentru ca nu ati avut drept de conducere.
Incercati sa faceti o cerere la seful serviciului rutier.

GYNAQ a scris:

Pana la data înregistrării plângerii la Judecatorie au fost doar 10 zile, dar nici astea nu au fost luate in calcul.

Răspuns la discuția Predarea permisului de conducere
E relativ simplu, astepti acasa hotararea instantei de fond, iar apoi ai termen de 30 de zile pentru a declara apel (apelul poate fi declarat de tine sau de politie), daca nu s-a declarat apel dupa cele 30 de zile, mai ai la dispozitie inca 30 de zile pentru a preda permisul. Daca nici atunci permisul nu este predat, suspendarea incepe cu ziua 31 de la data ramanerii definitive a solutiei.

Articolul 118 (4) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se reia in ziua urmatoare celei in care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei. Sanctiunea contraventionala complementara constand in suspendarea dreptului de a conduce isi produce efectele fara indeplinirea vreunei alte formalitati.