Imi cer scuze, sunt intr-o disputa cu conducerea societatii la care lucrez cu privire la cele 15 zile calendaristice mentionate mai sus, dar nu pot sa-mi sustin temeinic parerea pentru ca nu cunosc temeiul legal in baza caruia zilele la care nu se fac precizari exprese daca sunt sau nu lucratoare sunt calendaristice.
Ei sustin ca sunt zile lucratoare, ca si in cazul zilelor de concediu de odihna. Ma ajutati va rog cu temeiul legal ?
La firma la care lucrez urmeaza sa se faca concedieri colective. Am pregatit proiectul de concediere, s-a discutat cu reprezentantii salariatilor si s-a propus o lista cu 50 de persoane care urmeaza sa fie concediate.
Pe aceasta lista sunt trecute si persoane care se afla in concediu medical si concediu de odihna.
Intrebarea este daca pentru majoritatea persoanelor emit deciziile intr-o anumita zi , pentru persoanele care se afla in concediu medical sau de odihna pot sa emit decizii in ziua in care se intorc la lucru ?
Cele 30 de zile se aplica institutiilor publice.
Intrebarea este daca prin asociere se poate aplica acest termen si societatilor comerciale ? Chiar daca nu exista o prevedere expresa in acest sens .
Societate comerciala primeste cereri de eliberare a unor adeverinte din care sa rezulte sporurile necesare recalcularii pensiei.
In cat timp trebuie sa raspunda societatea la aceste cereri ?
Am fuzionat. Sunt societatea absorbita prin urmare am o noua denumire. Care este forma sub care trebuie sa fac cunoscut instantei schimbarea denumirii in dosarele in care sunt parte? Trebuie sa anexez si incheierile jud. delegati ?
In urma unei somatii de plata si a unui titlu executoriu am depus la Judecatorie o contestatie la executare impotriva Somatiei si Titlului Executoriu din dosarul de Executare nr.... a Directiei de Venituri a municipiului ....
La primul termen, in lipsa mea, adica la prima strigare consilierul primariei depune intampinare in care invoca pe cale de exceptie lipsa calitatii procesuale de folosinta a primariei si anume art.21 din Legea 215/2001.
Mai tarziu in sedinta de judecata mi se comunica intampinarea si termenul urmator fara sa mai am timp sa ma uit in intampinare si fara sa pot sa-mi fac pe loc precizarea de actiune. Grefiera ma trece prezenta la sedinta.
Intrebarea mea este mai pot sa repar ceva ? Sau am pierdut procesul fara sa se mai discute fondul.
Daca fac o precizare de actiune in care expun motivele pentru care nu am reusit sa imi fac precizarea de actiune pe loc (* si anume : cauza s-a luat fara mine si intampinarea mi-a fost comunicata ulterior ,dar nu mi s-a dat cuvantul) in care cer sa se citeze in calitate de parat Mun. prin primar, mai am vreo sansa ?
Va multumesc