avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate Nica70

Activitate Nica70

Va multumesc respectuos!
Contract de întreținere!
Socrul meu a întocmit la notar un contract de întreținere fiicei sale si soțului ei. Aceștia au părăsit locuința socrului in urma unor divergențe si si-au cumparat alt imobil in satul vecin, bătrînul rămînînd singur in casa si bolnav aproape nevăzător, operat la coloana, psoriazis,prostata.....intretinatorii neinteresindu-se de starea lui nici înainte ,nici după plecarea acestora......
Intrebarea mea este daca notarul care a încheiat contractul in feb..2021 are posibilitatea de a anula acest contract la cererea bătrînului sănătos psihic dealtfel?..... sau doar instanta poate face asta?
Buna ziua!
Am un unchi de 67 ani care are început de Alzheimer. Acesta e proprietarul unui imobil , fără copii, cu sotie decedata in urma caruia a devenit singurul proprietar in acte. Avînd în vedere situația vreau sa fiu îndrumat in legatura cu perfectarea actelor in notariat pt cedarea locuinței unchiului in schimbul îngrijirii acestuia pînă la moarte si dupa.
Care ar fi cea mai sigura forma a actelor atît pt unchi cit si pt familia care il îngrijește?
Buna ziua! Angajatorul unei instituții de stat își reorganizează activitatea. Pt asta suntem 7 colegi care concuram pe 6 locuri de munca cu o încadrare mai puțin plătite decît cea dinainte. Întîmplarea face ca un coleg sa fie internat în spital pt operatie si sa nu se prezinte la examen. Se va tine sau nu examenul fără bolnav? Dacă da ,ce șanse are bolnavul sa rămînă angajat fără examinare atunci cînd va veni la servici?...... sau e posibil ca noi cei 6 care promovăm examenul să completăm cele 6 locuri.....însă ce va face angajatorul cu bolnavul la revenirea acestuia? Lamuriti-ma va rog, daca se poate , cum zice legea!..... deși uneori se mai sare si peste ea!
Răspuns la discuția Lipsa tata in certificat!
Sigur ca exista și certificatul de căsătorie al părinților!
Răspuns la discuția Lipsa tata in certificat!
Părinții au fost căsătoriți legitim. Tatăl a recunoscut-o in familie si comunitate însă in actul de nastere a rămas liniuta, nu se punea mare pret la vremea aceea pe acte!.
Buna ziua! Mătușa mea Aneta are in certificatul de nastere o liniuta la tata. Tatăl ei nu a fost prezent la nastere fiind cioban plecat cu oile in anul 1955 ,mama declarind-o singura la sfat. Tatăl intors cîndva a recunoscut-o, o stiu de sora cei 5 frați ai săi.
Azi mătușa nu mai poarta numele după tata caci s-a căsătorit și a devenit Nicolae. Avînd în vedere că o suprafață de 5 ha de pămînt va trebui împărțită în notariat,desi e trecuta in titlu de proprietate, mătușa nu poate dovedi că e fiica autorului tata pt ca are liniuta
in certificatul de nastere si se considera ca nu e fiica fostului ei tata care deține cele 5 ha in titlu.
Unde se poate adresa pt a-și dobîndi in certificatul de nastere tatăl și cum? Poate merge cu 2 frați martori undeva pt a rezolva dacă părinții ei sunt decedați?
Buna dimineata! Ieri am mers la serviciul taxe și impozite al primariei Perisoru jud. Calarasi sa achit impozitul pe 2020,cum fac dealtfel la fiecare început de an.
Aici surpriza: mi se spune că am de plata gunoiul menajer pe anul 2019 pt 2 persoane in valoare de 110 lei.
Am întrebat de ce nu am fost anunțat anul trecut și de ce nu mi s-a spus la început de an 2019 cînd am plătit tot impozitul! Toti bilbiie in raspunsuri !
Mentionez ca nu am folosit absolut deloc serviciul de ridicare al gunoiului oferit de firma cu care primaria are contract, stiind ca personal nu am încheiat un contract cu aceasta firma.
Este legal sa ma oblige la plata gunoiului pe anul 2019 nefolosind acel serviciu și neavînd contract?......si nefiind notificat ca am restanță pe 2019 chiar dacă autoritatea locală a dat hotărîre a consiliului local ca serviciul de ridicare a gunoiului sa fie obligat trecut la taxe și impozite ulterior datei in care eu am plătit tot impozitul pe 2019 ( februarie ).
Primăria a amenajat un spațiu de joacă pt copii. Inteleg necesitatea și vîrsta copilăriei. Problema este ca odata invadat de copii aceștia produc o galagie insuportabila pe tot parcursul zilei pina tirziu la orele 22. Nu ma pot odihnii in casa,aceasta fiind in vecinatatea parcului.
Cui ma pot adresa și cum pt a redobîndi liniștea in domiciliu?
In ce conditii poate funcționa acesta?
Autorizații,program etc etc
...
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dragilor ajunge......dau eu becul cu led de pomana,unde e adresa?