avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Activitate ISeeVoices

Activitate ISeeVoices

Buna ziua,

Am un apartament impreuna cu fosta sotie. Tot impreuna avem o fiica in varsta de 10 ani de zile. Ma intereseaza daca este posibil ca eu sa renunt la partea mea de apartament in favoarea fiicei mele fara ca fosta sotie sa il poata vinde inainte ca fiica noastra sa implineasca 18 ani (sa nu poata fi vandut fara semnatura fiicei). Un act notarial sau ceva...
Apreciez orice raspuns! Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc de raspuns dar nu mi se pare prea concludent. Chiar daca nu avocatul a modificat printurile respective, inainte sa-si puna parafa si semnatura sa ateste ca sunt conforme cu originalul banuiesc ca ar fi trebuit sa verifice originalele... ma insel eu?

P.S. Si daca nu gasesc avocat atunci voi merge la un procuror.
Buna seara,

Caut avocat care sa construiasca si sa ma reprezinte intr-un caz de fals si uz de fals impotriva unui avocat din Baroul Sibiu care a autentificat (stampilat conform cu originalul si semnat) niste conversatii de Whatsapp alterate, in sensul ca au fost printate mai multe pagini, au fost taiate paragrafe si aranjate in asa fel in cat sa influenteze judecata in favoarea partii reprezentate.
Detin conversatiile originale deoarece conversatiile erau intre mine si persoana respectiva.

Ma gandesc la excludere din barou, fals intelectual si daune morale, cu comision din daunele morale pentru acela care poate construi si castiga un asemenea caz.

Multumesc
Buna seara,

Intr-un proces finalizat deja am descoperit niste discutii Whatsapp depuse la dosar si acceptate de instanta, discutii editate, printate si stampilate conform cu originalul si semnate de catre avocatul partii adverse si eu sunt in posesia conversatiilor originale deoarece erau conversatii intre mine si acea persoana as putea deschide un proces de fals si uz de fals contra partii adverse si a avocatului care a reprezentat partea adversa? Si daca da, care ar putea fi deznodamantul acestui proces?

Multumesc

Buna ziua,

As avea nevoie de un avocat din Bucuresti care sa ma reprezinte intr-un caz de rapire internationala de copii care cade sub incidenta Conventiei de la Haga din 25 Octombrie 1980 asupra aspectelor civile ale rapirii internationale de copii.

Pe scurt eu sunt tatal copilului, am locuit impreuna cu mama si copilul in Anglia timp de aproape 3 ani, timp in care copilul a mers la gradinita si scoala in Anglia. La jumatatea anului curent mama s-a horat sa ia copilul si sa plece inapoi in Romania fara stirea sau acordul meu. Am apelat la autoritatile britanice care m-au indrumat sa completez formularele necesare pentru aplicarea conventiei. Sotia nu a fost de acord cu intoarcerea de buna voie a copilului in Anglia si s-a ajuns la tribunal. Prima intrevedere este in 2 saptamani.
Răspuns la discuția Inscriere copil la scoala

Sobolan de tomberoane a scris:

Trebuie sa ne spuneti, sunteti divortat?autoritatea comuna sau exclusiva la mama?copilul unde sta cine il creste?

Nu sunt divortat, nici in proces de divort. Locuiesc in Anglia de 3 ani cu sotia si copilul, copilul a mers la gradinita 2 ani si un an in Anglia.
Lucrurile nu au prea mers bine intre mine si sotie si a plecat in urma cu 3 zile cu tot cu fata fara sa ma anunte, fara nimic.
Stiu ca a complotat cu soacra in tot acest timp sa se intoarca in Romania si mai stiu sigur ca soacra a inscris copilul in Romania fara nici un fel de imputernicire de la mine sau sotie.

As vrea sa stiu daca exista temei legal sa o invat minte sa nu-si mai bage nasul in viata mea.
Buna seara,

Are soacra mea dreptul de a-mi inscrie copilul la scoala la cererea sotiei mele, fara ca eu sa stiu? Are soacra drept de semnatura in numele meu sau al sotiei fara imputernicire in acest sens?
Banuiesc ca nu si daca este asa cum banuiesc eu ce pot face in privinta asta?

Multumesc.
Buna ziua,

Locuiesc in Anglia de cativa ani si pana ieri a locuit si sotia si fetita mea de 6 ani. Ieri doamna s-a hotarat sa ia copilul si sa plece inapoi in Romania in lipsa mea spunandu-mi ca ea aici nu se mai intoarce ca are pe altcineva care o asteapta acolo.

Problema mea nu e nevasta, duca-se invartindu-se, problema mea este ca fetita aici a fost la gradinita, aici a fost la scoala, aici si-a primit educatia. Ea a decis sa ia copila din timpul anului scolar cand mai avea o luna sa termine si sa plece.

Mai am si cateva zeci de pagini de convorbiri siropoase si schimburi de fotografii dintre ea si cel care o asteapta in Romania de anul trecut cand ea a fost cu fata pe perioada vacantei de vara in Romania din care printre altele reiese si faptul ca ea lasa fata, care atunci avea 5 ani, singura in casa si ea pleca sa-si faca de cap cu cel in cauza.

Exista vreo modalitate rapida sa pot intoarce fata aici sa-si termine anul scolar si sa-si continue educatia?

Multumesc
Buna seara,

Daca am bagat cerere de divort la tribunal si dupa ceva timp, inainte de a se pronunta, m-am razgandit care sunt pasii care trebuie urmati pentru a renunta la cererea initiala si a continua mariajul?

Multumesc,

Larisa