avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate SymoCry

Activitate SymoCry



Liliana Gradinaru a scris:

Apelati la un avocat, la o firma de asigurari...


Pentru a nu ajunge pana la acest punct, ma pot adresa și altei instituții/altor persoane? Asociatia de proprietari nu are vreun "superior"? Dacă da, vă rog să mă îndrumați.
Mulțumesc anticipat.
Bună ziua,
Recent a fost făcută izolația pe blocul unde locuiesc. Acum apar infiltratii în apartamentul meu fiind et 3/4. Am vorbit cu vecinii de deasupra. Am înștiințat șeful de scară care ignora subiectul. Am scris (deschis tichet de mai multe ori) la asociației de proprietari prin platforma neavând sediul, dar nu primesc răspuns concret, îmi inchide tichetul deși izolarea blocului este inca în garanție.
Va rog sa îmi spuneți la cine pot sa apelez pentru rezolvarea problemei din moment ce șeful de scară precum și asociația de proprietari nu vor sa cerceteze și sa rezolve problema?
Mulțumesc
Multumesc pentru raspuns.
Am uitat sa previzez ca aceasta vecina are grija sa nu tipe sau sa sa "certe cu cineva imaginar" in orele de liniste.
Cui sa ma adresez daca politia nu ma/ne poate ajuta in acest caz? .... Politia a spus ca eventual ii poate da un avertisment si atat.
Pe mine nu ma intereseaza ca i se va da sau nu EVENTUAL un avertisment, ci sa rezolvam aceasta problema.

POPA GHEORGHE a scris:

Legea nr. 61/ 1991 republicata, privind linistea si ordinea publica stabileste ca politia are atributii in acest caz.
Gasiti legea aici: [ link extern ]
Vedeti art.2 pct. 25-26

Buna ziua,
Ma puteti sfatui ce as mai putea face deoarece am o noua vecina proprietara care in fiecare seara in apartamentul ei se cearta cu cineva imaginar deoarece locuieste singura. Se cearta, striga foarte tare si ne deranjeaza pe toti vecinii comuni apartamentului cu pricina. Am incercat sa vorbim cu aceasta vecina dar nu ne tine de vorba spunand ca ea urla cat de tare vrea la ea in casa chiar daca deranheaza si sa ne obijnuim cu tipetele ei. Am chemat si politia, care a sunat la usa doar o data cand a prins un moment de galagie (in rest cand stie ca o cauta cineva la usa se potoleste iar politia nu intervine) dar tot in zadar. Am depus si o plangere la politie, chiar au trecut cateva zile peste termenul acela de 30 zile pentru primirea unui raspuns si inca nu am obtinut vreun raspuns la plagerea deusa. Aceasta vecina abuzeaza si ne intimideaza cu functia ei "sus pusa" spunand mereu ca o "sa ne arate noua ce o sa patim pentru ca i s-a spus ca deranjeaza prin tipetele/cearta ei imaginara"
Cui as putea sa ma adresez pentru rezolvarea problemei?
Multumesc
Răspuns la discuția Al doilea loc de parcare
.
Răspuns la discuția Al doilea loc de parcare
Este vorba de un centru nou rezidential unde dezvoltatorul a scos la vanzare locuri extra de parcare.
Buna ziua,
Daca un apartament cu o parcare a fost cumparat cu TVA de 5% iar dupa un timp se mai vand alte locuri de parcare se mai poate cumpara o parcare cu TVA de 5% , 19% sau exista riscul sa nu se poata cumpara inca un loc de parcare? Daca exista acest risc, parcarea poate sa o cumpere altcineva din familie avand acelasi nume (de exemplu un copil bineinteles major)?
Multumesc
Dacă părinții au un apartament dobândit în timpul căsătoriei( in cote egale) dar au și copii tot în timpul căsătoriei (deja majori), poate unul din părinți să cedeze/doneze partea lui surorii lui excluzând copiii fără înștiințare celuilalt părinte (proprietar) sau nu se poate lua nicio hotărâre decât doar cu informarea și a celeilalte părți prezente în contract?

Mulțumesc anticipat.
Nu am acces la liftul T2, pentru a folosi garajul am acces doar pe usa care o folosesc mașinile.

mitabiciclista a scris:

Trebuie sa plătiți pentru ca de fapt aveți acces la lift.Nu puteți ieși din parcarea subterana pe jos urcând pe unde intra și ies mașinile din parcarea subterană pentru că acest acces este pentru autoturisme.Este și periculos și puteți fi victima unui accident.Pentru persoane se folosește liftul sau scările la alegere.Pentru a primi răspunsuri corecte prezentați situația reala.Aveti acces la lift ca toți utilizatorii parcării?

Mulțumesc

latka a scris:



ynocentta a scris:

Conform disp L nr 196/2018 liftul reprezinta parte comuna,a carui intretinere se achita de catre toti proprietaii
Exista prevedere legala care admite exonerarea de la plata energie electrica aferent lift pentru proprietarii care detin proprietate la parter sau etajul 1 -numai cu acordul adunarii generale

Intretinerea liftului de la o scara nu se plateste de catre cei de la o alta scara, nu toata proprietatea e comuna tuturor.

Articolul 2
In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
..................................
p)parti comune - partile din cladire si/sau din terenul aferent acesteia care nu sunt proprietati individuale si sunt destinate folosintei tuturor proprietarilor sau unora dintre acestia

Definitia e din legea 196/2018.