avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate Iondiaconescu500@gmail.com

Activitate Iondiaconescu500@gmail.com

Bună ziua. In urma decesului tatălui meu mama poate sa vîndă proprietatea unui copil al ei?fără a mai face taxa de succesiune. Asa am auzit !multumesc anticipat
Bună ziua.am in folosință un loc de casa părăsită după care cosesc iarba de 4-5 ani cu acordul unui nepot de al decedatului (bunici ).anul acesta am vorbit cu nepotul și pentru a tăia arbuști (zarzari)chiar pilcuri crscute anapota după loc fiind la un metru de razor cu vecinul decedatului.Acum un alt vecin a început să îmi facă poze chiar mi-a spus cînd l am vazut. Eu le tai si car acasa cu calul meu .Mentionez ca am aprobarea nepotului sa fac curățenie ca el nu poate E in vîrstă. @Acum eu as putea păți ceva ?dacă fotograful face ceva gen sesizare?(nu este ruda cu ei decit vecini).M am interesat și la un prieten (din MAI și nu ar fi problema dupa el)
Discuție Pensie urmas
Pot reveni la pensia Mea de drept și pot obține un sfert din pensia soțului decedat?mentionez ca primesc pensia soțului jumătate?
Bună ziua. Donația se poate ataca în instanță? (Partea dinsei) din casa părinților .după decesul mamei.mai pot obține și dîn restul ceva ?Eu mă ocup de toate.
Răspuns la discuția Testament
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc. Donația se poate ataca oricum mama trăiește chiar foarte bine

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Clauza de intretinere in testament nu poate exista căci daca persoana a decedat nu mai am ce întreține.

Poate fi o donatie, poate fi o vanzare cumpărare cu clauza de intretinere sau doar uzufruct viager.

Atata timp cat exista mostenitor rezervatar si nu mai sunt alte bunuri in patrimoniul succesorul, actul poate fi atacat.

Răspuns la discuția Testament
Mulțumesc frumos. Dar oricum chiar și fără testament după ultimul părinte tot la jumătate se împarte. Deci sa înțeleg ca eu mă ocup de tot (inmormintare )și tot la jumătate va fi totul bineînțeles după decesul mamei.Acum după părerea dvs. sa mai fac sau nu testamentul. Acum eu sunt bun de ajutor la toate și mă aleg cu jumătate. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
gi-jane2 a scris:

Prin testament nu va trece, ci va lasa. Ce vreti dvs e un contract de intretinere. Indiferent ce act se va face, fratele poate ataca acel act.




Testament vrea mama sa îmi treacă nu eu dar cu clauza , dar la urma juma juma cu fratele meu. Cum sa procedez ?Mulțumesc mult
Discuție Testament
Bună dimineața. Dacă mama mea îmi trece partea ei mie cu clauză de întreținere prin testament, după decesul dânsei fratele poate ataca testamentul .
Răspuns la discuția Succesiune

Mulțumesc mult pentru răspuns. Dar cred ca nu moștenesc aceiași cota ca și cum as participa la pomeni.menționez că e bogat fratele meu de aici a plecat totul.

Ani Avram a scris:

Ambii frați au vocație succesorala, adică vor veni împreună la culegerea moștenirii.

Discuție Succesiune
În cazul în care fratele face pomenile la părinți celălalt frate mai are dreptul la ceva din averea realizata de părinții noștri. Va mulțumesc.
Discuție Succesiune
Bună seara.suntem doi frați, tata a decedat recent dar mama mea poate vinde casa fără noi?Mulțumesc mult