avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate ComN

Activitate ComN

Buna. O intrebare privind plata CASS-ului. Eu castig din chirii deci achit aceasta suma prin declaratia unica. Apoi daca banii sunt tinuti la banca trebuie sa platesc iar CASS pt depasirea sumei de 19800 lei din dobanda?
Curtea are un capac de scurgere dar nu este panta si stagneaza langa perete. Nici cand ploua peretele nu este atat de ud in profunzime. As face o copertina dar nu stiu care sunt pasii de urmat ca sa am acordul.

route a scris:

Cand ploua unde se duce apa si daca face igrasie in casa?

Multumesc pt raspunsuri. Problema este ca presedintele de asociatie nu vrea sa se implice. Am facut adresa in scris iar bani pt cheltuieli de judecata nu am.
Buna ziua. Problema este urmatoarea: locuiesc intr-un bloc de 4 nivele, la parter. Sunt 4 scari, lipite iar intre ele este o curte interioara betonata. Toti vecinii de la apartamentele superioare au aparate de aer conditionat cu furtunul de scurgere a condensului in exterior, adica in aceea curte interioara. Dar furtunurile ori sunt prea scurte ori sunt lasate sa stea lipite de perete si toate picaturile de condens cad pe peretele meu. Vara trecuta am ciocanit la fiecare apartament in parte sa-i rog sa prelungeasca furtunul sau sa-l ia de pe perete, am pus anunt pe usa de la intrare, am facut plangere in scris la asociatie si am vorbit la sedinta de administrate cu rezultate zero. Nici un singur vecin nu a vrut sa ma inteleaga. Eu am igrasie verde in casa, nu ii intereseaza. Presedintele de administratie mi-a spus ca nu sunt fonduri sa faca ceva si vecinii nu platesc si mi-a sugerat sa refac izolatia peretelui!!! Atunci, voi face pe cheltuiala mea un acoperis in panta in dreptul peretelui meu ca apa sa nu se mai prelinga intre izolatie si perete. Intrebare: la o eventuala strangere de fonduri pt lucrari pe coloana mea dar la vecinii cu ap superioare, eu mai sunt obligata sa cotizez?
Si daca nu vreau? Nu-l preia primaria?

Dapix a scris:

Puteti sa-l ingropati dumneavoastra.
Anuntati medicul lui de familie si primaria, si cand intrati in posesia certificatului de deces puteti sa-l ingropati.

Daca era pensionar, dvs veti primi ajutorul de inmormantare de la casa de pensii.

Buna ziua. Intrebare: un chirias in varsta care nu are rude il gasesc decedat in locuinta mea. Contractul este de comodat. Ce pot face eu in cazul asta?
Buna seara! Am o mare problema.
Am inchiriat apartamentul unui cetatean sosit din USA si contractul a fost completat cu datele din pasaport. Astazi cand am fost la anaf, mi-au refuzat contractul caci nu are rezidenta sau un document de sedere in RO. Dansul are o fata in Ro de 45 de ani care refuza sa-l ajute cu sederea si rezidenta. Iar in America nu mai are nimic si nu vrea sa se mai duca.
Dansul are 88 de ani, cum sa-l dau afara din casa?
Ce sfat imi puteti da?
Multumesc
Multumesc. Este pictat pt familia mea, tot Baba.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Sunt obligatorii evaluarea (si evident autentificarea) numai daca doriti sa il vindeti sau sa il scoateti din tara sau daca doriti sa il asigurati.

Altfel nu este nevoie de evaluare/autentificare. Poate numai daca vreti sa fiti sigura ca intr-adevar este original.

Buna ziua. Daca am un tablou de Corneliu Baba, trebuie autentificat? Este semnat pe spate si a fost oferit familiei mele care se numeste Baba. Ce pasi trebuie sa urmez? Multumesc
Multumesc. Dar pana la a ne judeca stiu ca ma pot adresa primariei

POPA GHEORGHE a scris:

Daca nu intervine asociatia de proprietari si se rezolva pe cale amiabila, puteti deschide actiune in instanta pentru a obtine o hotarare definitiva.
Prin montaj, condensul trebuie colectat.