avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Activitate Ana Nichita

Activitate Ana Nichita

Ei vor sa se investeasca, asta i-au si spus sotului, insa ne temem de ceea ce va fi pe viitor.
Mulțumesc mult pentru răspunsuri!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca apelați la un avocat puteti sa primiti un sfat util,sa obțineți un duplicat,sa verificați cartea funciară pt a avea un minim de informații.in vederea demarării.unui demers
în .instanta. Este recomandat sa nu investiți fără acordul celorlalți coproprietari.

Problema e ca ceilalti mostenitori nu vor sa faca succesiunea si tot amana. Plus ca actul nu este detinut de catre noi(sot), ci de fratele lui si nu vrea sa ni-l dea sau sa ni-l arate. Sotul ar vrea sa intenteze proces, insa nu are niciun act al casei si nici ca ei sunt mostenitorii.
De aici, toata nebunia asta.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
LEGAL, DA! dar trebuie sa aveti PROBE privind valoare acelor imbunatatiri si sa dovediti ca le-ati facut cu acordul celorlati mostenitori.
Va sfatuiesc sa nu va aventurati.
Dezbateti succesiunea, iesiti din indiviziune si dupa aceia investiti.

Buna ziua!
Daca se investeste in reconditionarea unei case, atat la interior, cat si la exterior; o casa cu terenul aferent, la care nu s-a facut mostenirea si partajul, se poate recupera investitia? Asta in cazul in care partea aceea nu i se revine persoanei care a suportat cheltuiala reconditionarii?
Mulțumesc!
Bună dimineața! Daca nu s-a facut succesiunea si partajul unei mosteniri(teren) , iar eu doresc sa construiesc o casa, de la primarie mi se da autorizatie? Iar daca da, atunci, la momentul partajului e posibil ca ceilalti frati sa aiba dreptul la imobilul nou? Mulțumesc!
Buna ziua! Trebuie sa merg sa-mi reprogramez data pentru examenul auto. Ce ar trebui sa bifez pe declaratie? Va multumesc!
Hristos a inviat! Cei care trebuie sa mearga sa-si reprogrameze data examinarii auto sau sa inscrie masina, ce trebuie sa scrie pe declaratia pe propria raspundere? Unde se incadreaza lucrul asta? Multumesc anticipat!
Discuție Declaratie
Buna ziua! Zilele urmatoare trebuie sa merg la o distanta de 80 km de casa pt a-mi boteza finutul, insa nu stiu unde s-ar incadra lucrul asta pe noua declaratie. Sincer, mi-e teama de o eventuala amenda pentru ca iti cauta orice motiv pt a te amenda, din pacate. Ma puteti ajuta, va rog! Multumesc!
Discuție Pensie urmas
Buna dimineata! Puteti, va rog, sa-mi spuneti ce valoare are pensia de urmas? Stiu ca era 525 lei, dar voiam sa stiu daca a mai crescut pentru ca asa auzisem. Multumesc!
Răspuns la discuția Radiere
Multumesc pt raspuns! As mai avea o intrebare: daca la primarie exista impozit pentru cele 2 masini, mama trebuir sa-l achite?

MihailZC a scris:

Chiar daca ar fi avut o imputernicire, aceasta nu ar mai fi produs efecte dupa decesul concubinului.
In calitate de mostenitor, copilul (singur daca este major, asistat de mama daca a implinit 14 ani sau reprezentat de mama daca nu a implinit 14 ani) trebuie sa dea o declaratie cum ca autoturismul respectiv a fost predat spre casare sau, mai corect, a fost vandut fara a se intocmi contract de vanzare in forma scrisa.
Pentru autoutilitara trebuie dezbatuta succesiunea, actul de proprietate al copilului urmand a fi certificatul de mostenitor.

Discuție Radiere
Buna ziua! Concubinul mamei avea pe numele sau 2 masini, insa pe una dintre ele, un automobil, l-a vandut la fiare vechi, iar persoana care a luat masina nu i-a dat nimic, nicio hartie, iar el nu a radiat masina. A decedat la sfarsitul anului trecut, iar acum masinile figureaza pe numele lui; mama doreste sa radieze automobilul, insa nu poate. Cum ar trebui sa procedeze? Iar cu cealalta, care este o autoutilitara, cum poate face sa o pastreze, sa scoata asigurare? Tin sa mentionez ca au impreuna un copil, deci masina ii revine minorului. Cum se poate rezolva toata situatia?
P.S: mama nu are nicio imputernicire semnata de concubin.
Multumesc!